Mat & Vin,  Ukategorisert

Ukens Vin

Torsdag betyr snart helg, og to nye vintips fra sommelier Robin. Denne gangen har han funnet fram to deilige økologiske viner. God lesning!

Fusser Blanc de Pinot Noir 2018

Bildet er lånt fra vinmonopolet

Dette er en tysk hvitvin, laget på en… rødvinsdrue? Hvorfor ikke, når det smaker så godt! En ren, fruktig og deilig vin med preg av blomster, eple og sitrus. Den har forfriskende god syre og lang god ettersmak. Trenger du vin til en helaften, så finnes den også tilgjengelig på magnumflaske. Tilleggsinfo; Smaken gjør seg enda bedre på magnumflaske. Pris: 174,90,-

Azul Y Garanza Naturaleza Salvaje Garnacha Blanca 2017

Bilde er lånt fra Vinmonopolet

Føler du deg eventyrlysten? Prøv en deilig oransjevin fra Navarra i nord Spania. Stor og deilig munnfølelse med frisk syre, bra struktur og flott bitt. Lukter av eple, sitrus, tørket frukt, fersken og urter – og smaker deretter! Denne vinen fungerer godt sammen med forskjellige typer mat. Prøv den gjerne sammen med svin, eller nyt den alene. Oransjevin er enkelt forklart hvitvinsdruer, fremstilt som en rødvin. Det vil si at mosten har kontakt med skallet under gjæringen – som også kalles skallkontakt. Dette gir vinen en gul/oransje farge og ofte litt tanniner slik at vinen kan få et lite snerp. Pris: Pris: 239,90,-

Nyt!

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *