Mat & Vin

Ukens Vin

Peter & Paul Pet Nat 2017

Bildet er lånt av vinmonopolet

Dette er en gøyal liten sak fra Hoch familien i Østerrike. Den lukter av eple, pære og noe blomst, og har en kremet munnfølelse med en frisk og balanserende syre. Dette er en nydelig måte å starte kvelde på. Pris: 204,90,-

Dom. St. Cyr Pet Nat Rosé

Bildet er lånt av vinmonopolet

En ellevilt god Pet Nat som lukter av røde bær, urter og blomst. Den har deilig kremete bobler med en frisk fin syre, og bærer preg av bringebær og rabarbra i munnen. Dette er noe av det beste du kan helle i glasset når du skal sitte på verandaen og nyte vårsolen. Pris: 239,90,-

Pet Nat eller pétillant naturel er ganske enkelt fransk for ‘naturlig boblende’. Pet Nat blir ikke tilsatt sukker og gjær for å skape boblene, tvert i mot kommer de som et naturlig biprodukt av gjæringen. For at dette skal kunne skje må man ha levende gjær og sukker igjen i mosten når man tapper det på flaske, slik at kullsyren dannes. Gjæren dør når sukkeret er spist opp, og blir da liggende igjen i bunnen av flasken som sedimenter. Disse sedimentene stabiliserer vinen slik at vinen tåler transport og lagring. Pet Nat vil derfor være litt tåkete i glasset.

God helg, og nyt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *