Reiseleder
Mette Østerhus

Storslått tur med fullriggeren Christian Radich fra Stavanger til Bergen med Stavanger Aftenblad

Seilingsrute: Stavanger - Utsira - Rosendal - Bergen

A-fordel inviterer til et storslått tokt med fullriggeren Christian Radich langs kysten fra Stavanger til Bergen. Det er en helt spesiell opplevelse å seile med Christian Radich. Her er vi medseilere og ikke vanlige turister. Vi blir invitert med i skutas rutiner og tar del i vaktplaner og aktiviteter om bord. Det trengs ingen erfaring eller forkunnskaper, og ingen må gjøre ting de ikke er komfortable med. Oppgavene kan være praktisk arbeid på dekk, vakthold, utkikk eller å assistere rormann og matroser. Kort sagt, - vi er medseilere og deler på jobben om bord. Her er det plass til familier, enslige, vennegjenger og par. Nedre aldersgrense er 8 år, øvre aldersgrense er det helse og førlighet som avgjør. Besteforeldre med barnebarn er sikker suksess. Tilbakemeldingene fra toktene i 2021 har vært udelt positive. Her er det bare å kaste seg rundt. Det er begrenset antall plasser og førstemann til mølla. Underveis planlegger vi besøk på øya Utsira ytterst i havgapet og til Rosendal i Hardangerfjorden.

Avreisedato
25. jun. 2022

Hjemkomstdato
28. jun. 2022

Antall dager
4

Pris fra
NOK 8 950,-

Les mer

Program

Dag 1: Lørdag 25. juni 2022

Ombordstigning på Christian Radich i Stavanger

Fullriggeren Christian Radich ligger klar på nærmere angitt sted. Dette blir det informert om i god tid før avreise. Frammøte klokken 16:00 med påfølgende innsjekking og innkvartering. Vi gjør oss kjent om bord og får informasjon om skutas rutiner og praktiske forhold. Vi seiler ut fra Stavanger og får servert en deilig middag med kortreist mat servert med stil og stolthet fra dyktig mannskap i byssa. Vaktplaner blir gjennomgått, arbeidslag og oppgaver fordelt, og vi rigger oss til for natta. Det er ikke egne lugarer. Om bord på skuta sover vi på banjer som er en sovesal hvor man enten sover i faste køye eller i hengekøye.

Måltider inkludert: Middag

Les mer

Vakkert når Christian Radich seiler inn i solnedgangen

Les mer

Fra dekket på Christian Radich (Foto: Ernst Furuhatt)

Dag 2: Søndag 26. juli 2022

Seiling og besøk på Utsira

Når vi våkner til en ny dag regner vi med å være ytterst i Boknafjorden mellom Kvitsøy og Karmøy. Kjøkkenet svinger opp med en deilig frokost og vi tar del i våre tildelte aktiviteter fram til lunsj. Etter hvert dukker Utsira opp i horisonten og vi planlegger et besøk på denne øya som er Norges minste kommune med sine 192 innbyggere (pr. 1. januar 2021). Vær og vind vil avgjøre om vi kommer i land på Utsira. Kapteinen opplyser at det er for grunt for skuta å legge til kai både i Nordvikvågen og Sørevågen. Vi må derfor ankre opp og bruke lettbåtene for å komme i land. Det går greit så lenge det ikke blåser for friskt. Men her ute, 25 km utenfor Karmøy, sier det seg selv at det kan blåse friskt. Men planen er altså å gå i land like etter lunsj og gå «Vikingløypa», se på den kjente gatekunsten og besøke Utsira fyr som er det høyest beliggende fyrlys i Norge på hele 78,2 meter over havet. Utsira Idrettslag har opprettet en tursti i Vestre marka på Utsira, på folkemunne kalt Vikingløypa. En vandring i Vikingløypa er en vandring i lys. Det åpne og lett framkommelige landskapet ligger vestvendt ut mot havet, hvor de tre elementene; himmel, hav og det gulgrønne graset finnskjegg møtes. Vel tilbake om bord blir det middag mens vi seiler nordover på vei mot Hardangerfjorden og innseilingen sør for Bømlo og Stord. Og som sagt er vi medseilere på Christian Radich og inndelt i vaktlag som hjelper mannskapet med praktiske ting om bord. Når kvelden senker seg og solen daler i horisonten, går vi til ro i banjene og gleder oss til nye opplevelser i morgen.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Utsira fyr

Les mer

Utsnitt fra Utsira

Dag 3: Mandag 27. juni 2022

Besøk i Rosendal og videre seiling mot Bergen

Tidlig mandag morgen legger skuta til land i Rosendal, en vakker bygd på østsiden av Hardangerfjorden. Etter frokost blir det god tid til å gjøre seg kjent i Rosendal som først og fremst er kjent for to attraksjoner: Folgefonnsenteret og Baroniet Rosendal. Det blir tid til å besøke begge stedene, og begge ligger i gangavstand fra kaien der vi legger til. Vi arrangerer ikke noen felles utflukt i Rosendal siden det er bedre å fordele oss både i tid og antall og forholde seg til inngang og guiding lokalt på severdighetene. Folgefonnsenteret omhandler Folgefonna som er Norges 3. største isbre og ligger på fjellet like øst for Rosendal. Baroniet ble opprettet kong Christian V av Danmark-Norge og slottet og parken som i dag drives som et levende museum med omvisninger, konserter, foredrag, teater og kunstutstillinger, sto ferdig i 1665. Det er også mulig å gå en fottur i vakkert terreng på oppmerket tursti. Det blir god informasjon om bord om muligheter og tider for dagens program. Man kan få med seg lunsjboks i land eller spise lunsjen om bord. I utgangspunktet tenker vi at skuta vil legge fra kai ca kl 15:00 for å seile videre innaskjærs mellom vakre øyer og sund fra Hardangerfjorden til Bjørnafjorden. Så blir det middag før vi gjør oss klar for siste natten om bord på fullriggeren Christian Radich som med sine tre master og 73 meter inkl. baugspydet, bringer oss mot Vestlandets hovedstad Bergen.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Folgefonna nasjonalpark

Les mer

Baroniet i Rosendal

Dag 4: Tirsdag 28. juni 2022

Ankomst Bergen og buss tilbake til Stavanger

Når vi står opp i dag og spiser frokost, seiler vi inn Hjeltefjorden, fortsetter på Byfjorden og legger til kai i Bergen omgitt av «de syv fjell». Bergen ble etter tradisjonen grunnlagt av Olav Kyrre i 1070 med navnet Bjørgvin, som betyr «den grønne engen mellom fjellene». Vårt seiltokt er over. Vi takker det faste mannskapet for turen og tar farvel med fullriggeren som skal ut på nye eventyr. En buss venter oss og vi starter kjøreturen sørover til Stavanger ca kl 10:30. Forventet ankomst til Stavanger bussterminal ca kl 15:30.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Bergen med bryggen i gamlebyen

Les mer

Christian Radich for fulle seil

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 8 950 ,-

per person i dobbeltrom

Prisen inkluderer

  • Overnatting i banjer (felleslugar) på Christian Radich
  • Full pensjon fra middag lørdag til frokost tirsdag om bord på skuta
  • Reiseleder fra The Vibe
  • Besøk på Utsira (værforbehold) i henhold til dagsprogrammet
  • Besøk i Rosendal i henhold til dagsprogrammet
  • Buss fra Bergen til Stavanger tirsdag med forventet avreise kl. 10:30

Prisen inkluderer ikke

  • Personlig utstyr som må medbringes. Se pakkeliste under «Praktiske opplysninger»

Prisen er basert på

  • Gjeldende vilkår for The Vibe AS
  • Turen er forbeholdt abonnenter i Stavanger Aftenblad med reisefølge
  • The Vibe frafaller alle krav og refunderer alle innbetalinger dersom denne turen ikke kan gjennomføres på grunn av covid-19.