Cinque Terre - fra landsby til landsby

Vandringstur i samarbeid med Norges Blindeforbund Oslo

En vill kystlinje, utsøkt klima, blomstrende hager, fargerike fiskebåter, stupbratte skråninger og byer vakrere enn postkort, er det som møter deg på Liguria-kysten. Et eventyr, et italiensk eventyr! Og for deg som er glad i å gå, så kommer du til rett plass. Det å gå over fjellene, fra landsby til landsby, er en opplevelse helt utenom det vanlige.

Vi bor godt, på familiedrevne Carla i Levanto. Med oss på turen har vi kunnskapsrike lokalguider og norsk reiseleder som kjenner området svært godt. Jens-Erik Barstad er lektor, friluftsmann, sauegjeter og Italia-venn, med dyp innsikt i italiensk språk, historie og kultur.

Avreisedato
30. aug. 2022

Hjemkomstdato
03. sep. 2022

Antall dager
5

Pris fra
NOK 14 900,-

Les mer

Program

Jens-Erik Barstad er lektor, friluftsmann, sauegjeter og Italia-venn, med dyp innsikt i italiensk språk, historie og kultur.

En vill kystlinje, utsøkt klima, blomstrende hager, fargerike fiskebåter, stupbratte skråninger og byer vakrere enn postkort! Sånn er Liguria-kysten. Et eventyr, et italiensk eventyr! Og for deg som er glad i å gå, så kommer du til rett plass. Å gå over fjellene, fra landsby til landsby, er en opplevelse helt utenom det vanlige.

Vi bor godt, på familiedrevne Carla i Levanto. Med oss på turen har vi kunnskapsrike lokal-guider og norsk reiseleder som kjenner området svært godt. Jens-Erik Barstad er lektor, friluftsmann, sauegjeter og Italia-venn, med dyp innsikt i italiensk språk, historie og kultur.

Tirsdag 30. august:

Oslo - Pisa - Levanto

Avreise fra Oslo Lufthavn. Vi flyr med Norwegian direkte til Pisa. Ved ankomst venter egen buss, og vi kjører til hotellet i Levanto, et utmerket utgangspunkt for å besøke byene langs Liguria-kysten. Levanto er fargerik, med mange gode restauranter, herlige badestrender og hyggelige barer. Vi kommer fram ganske sent, så det blir bare innsjekking før en god natts søvn.

Onsdag 31. august

Levanto - Monterosso - Levanto

Etter en enkel frokost gjør vi oss klare for vandring. I dag går turen til Monterosso. Turen er en naturopplevelse av de sjeldne. Vi følger rivieraen nordover. Etter en lang og for det meste steinlagt oppstigning, kommer vi inn i skogsterreng før stien åpner seg mot havet. Vi tar en god lunsjpause ved ruinene av San Antonio Semaferos-kapellet. Medbragt lunsjbag fra hotellet. Etter hvile og lunsj begynner nedstigningen til Monterosso. Den er bratt, men det meste av turen er steinlagt. Turen er 7 km lang og tar normalt mellom tre og fire timer. Monterosso er ikke den mest iøynefallende av de fem byene, men til gjengjeld er det byen med de fineste strendene. Så her anbefales det et bad.

Tog tilbake til Levanto. Felles middag om kvelden på restaurant.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Torsdag 1. september

Levanto - Corniglia - Vernazza - Levanto

Vi starter dagen med togtur til Corniglia. Fra stasjonen tar vi trappene, som går på kryss og tvers, opp til byen, til sammen 337 opplevelsesrike trinn. Corniglia ligger på en klippe 100 meter over havet, og er den eneste av de fem byene som ikke kan nås sjøveien. Etter å ha gjort oss kjent med byen, starter vandringen mot Vernazza. Etter manges mening den vakreste strekningen langs Cinque Terre. Turen tar et par timer. Vi vandrer gjennom vinranker og olivenlunder før nedstigningen til Vernazza, en sann perle av en fargerik landsby. Den klamrer seg fast til klippen den ligger på, består av en rekke bratte smågater som på den ene eller andre måten fører fram til det lille torget foran bystranden. Ren idyll! Vi tar en god hvil underveis og nyter vår medbragte matpakke. Tog tilbake til hotellet.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Fredag 2. september

Levanto - Riomaggiore - Manarola - Volastra

I dag står de to sydligste byene for tur, Riomaggiore og Manarola. Dessverre har stien mellom byene lenge vært stengt som følge av steinras. Vi tar derfor toget til Riomaggiore. Etter en koselig sightseeing, tar vi toget videre til dramatiske Manarola. De smale, pastellfargede husene er bygget opp langs en bratt bakke. Landsbyen ligger på en klippe 70 meter over havet, med en utsøkt liten havn med båtrampe. Manarola ble grunnlagt av innbyggerne i landsbyen Volastra, olivenlandsbyen, på en høyde 300 meter ovenfor. Det er en fin, men skikkelig bratt oppstigning til Volastra, med mange trappetrinn. Vi legger opp til tur for dem som måtte ønske det. Tog tilbake til hotellet. Avslutningsmiddag på restaurant.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Lørdag 3. september

Levanto - Pisa - Oslo

Etter en god frokost og en rolig morgen, hentes vi av egen buss. Vi kjører inn til Pisa, der vi får oppleve det skjeve tårnet - det arkitektoniske prosjektet som gikk helt galt - og mye annet i den livlige universitetsbyen. Romerske bygninger, gotiske kirker og piazzaer fra renessansen er blant høydepunktene. Fra Pisa by kjører vi ut til flyplassen, sjekker inn på Norwegian og flyr hjem til Oslo. Ankomst Oslo Lufthavn 23:55.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 14 900 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 2 600 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

 • Flyreise Oslo - Pisa
 • Busstransport i egen buss iht program
 • Togbilletter vandredagene iht program
 • Cinque Terre-kort
 • Fire overnattinger på Hotel Carla, Levanto
 • Tre middager på lokale restauranter
 • Tre lunsjpakker
 • Lokal guide på vandredagene
 • Norsk reiseleder på hele reisen

Prisen inkluderer ikke

 • Enkeltromstillegg
 • Ev. inngangspenger
 • Lunsjer og middager utover det som kommer frem av programmet

Prisen er basert på