Egypt i et nøtteskall

Mellom mektige Nilen og majestetiske monumenter

Velkommen med på en reiseopplevelse du sent vil glemme! Reisen starter i Egypts hovedstad, Kairo, selve hjertet i den arabiske verden. På denne reisen får du med ”Øvre” Egypts highlights: Abu Simbel, cruise på Nasser-sjøen, Aswan, Luxor og Kongenes Dal! Og om du vil, så kan du legge til deilige dager på den flotte stranden i Soma Bay. Du får oppleve det nye og gamle Egypt. En herlig blanding av øst og vest. Høydepunktene står i kø. Reisen er av høy standard, og på skipet er alle lugarer utvendige.

Avreisedato
21. nov. 2023

Hjemkomstdato
01. des. 2023

Antall dager
10

Pris fra
NOK 35 295,-

Les mer

Program

Dag 1 - Tirsdag 21. november 2023

Oslo - Kairo

Med forbehold om mindre justeringer blir programmet slik: Vi reiser fra Gardermoen kl. 10.40 med LOT, mellomlander i Warszawa, og ankommer Kairo kl. 22:20. Her treffer vi vår lokale agent før passkontrollen og får våre visum. Når alle formaliteter er unnagjort, henter vi bagasjen og går til bussen for transport til Cairo Marriott Hotell.

Dag 2 - Onsdag 22. november 2023

Grand Egyptian Museum!

Etter frokost på hotellet besøker vi Det egyptiske museet. Etter alle solemerker åpnes det nye og mye omtalte Grand Egyptian Museum før vi kommer. Museet blir gedigent! Selve området er 480.000 kvadratmeter og skal inneholde ca. 100.000 gjenstander. Her vil du finne verdens største antikke samling! Den største attraksjonen er naturligvis Tutanchamons dødsmaske og gravskatter. For ordens skyld: Innvielsen ligger etter skjema, og om åpningen mot formodning ikke finner sted før vi kommer, besøker vi det gamle museet der skattene fortsatt finnes. Fullstendig program for denne dagen kommer vi tilbake til nærmere avreise.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Dag 3 - Torsdag 23. november 2023

Utflukt til pyramidene

Tidlig morgen setter vi kursen mot Pan African Highway, riktignok bare 25 km sør for Kairo. Vi stopper i Saqqara, den tidligere hovedstaden Memphis nekropol. Her ser vi verdens første monumentale byggverk av sten; Farao Djoser's trappetrinn pyramide. Her finner vi også de første gravtekster.

Ferden fortsetter til Dashur. Det var her far til Kheops, Farao Snofru, startet å bygge sitt gravmonument, men mislykkes. Det er den bøyde pyramiden. Han gav seg ikke og satte i gang prosjekt nr to, den røde pyramiden som er den første fullendte pyramide med glatte yttervegger og forløperen til pyramidene på Gizaplatået. Vi kan ta oss inn i pyramiden og følge gangene som fører oss helt inn i det aller helligste; Faraos gravkammer!

Underveis spiser vi lunsj på en hyggelig lokal restaurant.

Ettermiddagen tilbringes på Giza-platået og de tre mest kjente pyramidene i Egypt. Kheops, Khefren og Mykerinos. Vi starter ved et utsiktspunkt hvor vi har en praktfull utsikt til antikkens best bevarte underverk. Man føler seg liten når man står ved foten av disse majestetiske byggverk.

Videre går turen til den sagnomsuste og gåtefulle Sphinxen og Khefrens daltempel.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Møtet med pyramidene er overveldende. De er også viktige bærere av egyptisk historie og identitet.

Dag 4 - Fredag 24. november 2023

Kairo - Abu Simbel

Med en frokostboks flyr vi grytidlig til Abu Simbel via Aswan.

Vi tar oss til Nassersjøen og skipet som venter på oss. Etter innsjekk i lugarene møtes vi på restauranten for lunsj før vi spaserer til Templene.

Ramses II bygget to templer ved den vestlige Nilbredd, ett for seg selv og ett til sin dronning Nefertari. De var i sin helhet bygd inn i fjellsiden. Bare fasaden var synlig. Ramses II praktfulle templer stod i fare for å bli liggende under vannmassene ved byggingen av «The Highdam».

Arbeidet med å redde Abu Simbel begynte i 1964 til en pris på 80 millioner amerikanske dollar. Mellom 1964 og 1968 ble hele templet saget opp i biter på 30 – 50 tonn, transportert til et nytt område og satt sammen 65 meter høyere opp og 200 meter lengre tilbake fra elvebredden for å bevare det fra de stigende vannmassene i forbindelse med byggingen av Aswandammen. Da templet ble bygget opp ble det tatt hensyn til den tidligere beliggenheten i forhold til solen. Det store templet var anlagt slik at solen to ganger i året lyser inn i tempelet og belyser det innerste rommets bakre vegg der statuene av de fire guder står. Når tempelet var ferdig bygget opp igjen ble det dekket av et kunstig fjell og eksteriørmessig er det identisk med det opprinnelig. Senere går vi tilbake til skipet for lunsj og avslapping.

På kvelden, etter mørkets frembrudd, går vi tilbake til templene og overværer lyd og lysspill. Ved hjelp av vakker musikk og lyseffekter forteller templer og statuer sin historie.

Middag spiser vi om bord.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Dag 5 - Lørdag 25. november 2023

Seiling mot Løvenes Dal

Tidlig morgen legger skipet fra kai og vi seiler imot Kasr Ibrim, den eneste av severdighetene ved Nassersjøen som fremdeles finnes igjen på sitt opprinnelige sted.

Her har det vært en festning fra faraoenes tid og under middelalderen stod det en katedral på området. Det finnes fremdeles romerske bueganger igjen. Alt dette beundrer vi fra skipets soldekk da det ikke er lov å gå i land i dette området. Seilingen fortsetter til Amada.

Vi ankommer Amada på ettermiddagen og vi besøker Amadatemplene som ble oppført under 18. dynastiet av Tutmoses III&IV og Amunhotep III. Vi ser graven til Penout, guvernøren av Nubia før skipet fortsetter til Wadi El Seboua (Løvenes Dal).

På kvelden blir det cocktailparty og kapteinens middag, etterfulgt av Nubisk show.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Dag 6 - Søndag 26. november 2023

Besøk til Wadi El-Seboua - to flotte templer

Tidlig morgen besøker vi Wadi El-Seboua templer - to flotte templer fra Det Nye Riket.

Ramses II restaurerte Amenhotep III sitt tempel etter Amarna perioden. Tempelet er tilegnet visdommens gud Thot.

Vi seiler videre til Aswan og ankommer sent på kvelden.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Dag 7 - Mandag 27. november 2023

Aswans høydepunkter

På morgenen ser vi Kalabashtempelet, sjekker ut av båten og dagen i dag er tilegnet Aswans høydepunkter. Blant annet Aswan-dammen som har så stor betydning på godt og vondt for det moderne Egypt. Her finner vi moderne ingeniørkunst på sitt beste. Det praktfulle Philetempelet som er bygget for gudinnen Isis. Templet lå under vann etter byggingen av den gamle Aswan-dammen som ble bygget på slutten av 1800-tallet. Vi ser hvordan hele tempelet ble hevet og flyttet opp på tørt land. Videre besøker vi granittbruddet med den ufullendte obelisk.

Vi fortsetter til det praktfulle hotellet Old Cataract, sjekker inn og møtes på terrassen hvor Agatha Christie skrev deler av romanen «Døden på Nilen». Det hører med en Gin&Tonic her.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Dag 8 - Tirsdag 28. november 2023

Fritid og felukkatur

Denne dagen stilles til egen disposisjon. Nyt hotellet, ta en spasertur til basarene i Aswan eller besøk det Nubiske museet. Afternoontea på den tidlige omtalte terrassen er også en hyggelig ting å gjøre.

På ettermiddagen går vi ned til elvebredden og går om bord i en Felukka (egyptisk seilbåt) og nyter skjærgården. Vi går i land på Kitchener Island og tar en spasertur gjennom den botaniske hagen.

Lunsj og middag på egenhånd i dag.

Måltider inkludert: Frokost

Dag 9 - Onsdag 29. november 2023

Aswan - Luxor

Etter frokost setter vi oss i bussen og opplever den Egyptiske landsbygda. Vi kjører buss fra Aswan til Luxor. Underveis besøker vi det unike Kom Ombo tempelet, Egypts eneste dobbeltempel. Det er også her vi finner den kjente relieff av diverse legeutstyr og kirurgiske instrumenter. Vi gjør også et besøk i Edfu tempelet - en av verdens best bevarte antikke bygninger.

På ettermiddagen ankommer vi Luxor og sjekker inn på Hotel Winter Palace Pavillon.

Om det er noen som ønsker, spaserer vi til Luxortempelet og ser det i vakkert kveldslys. Ved inngangspartiet rager en obelisk i rosa granitt. Det skulle vært to, men den andre ble gitt i gave til Frankrike og står i dag på Place de Concorde i Paris.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Dag 10 - Torsdag 30. november 2023

Besøk til Deir el-Medina

Vi tar oss over til Vestbredden og besøker Deir el-Medina. Det var her arbeiderne og kunstnerne som utsmykket faraoens graver bodde og døde. Vi skal også besøke Carters hus, og selvfølgelig skal vi til Kongenes dal. Vi besøker et par av gravene og ser de godt bevarte gravtekstene. Høydepunktet er den aller fineste graven, Seti I som nå er åpnet for publikum. Den har vært stengt siden 1979, og åpnet i 2019. Graven er helt bevart med originale farger og relieffer. Hatshepsut, den kvinnelige farao sitt tempel, ser vi fra avstand. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant på Vestbredden.

Kvelden stilles til egen disposisjon.

Vi flyr til Kairo på kvelden og går gangbroen til Le Meridien Airport hotell for siste overnatting.

Alternativt overnatting i Luxor og grytidlig avreise til Kairo for hjemreise. Innenriksfly er ikke bekreftet per januar-23.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Dag 11 - Fredag 1. desember 2023

Kairo - Oslo

Vi sier farvel til Egypt for denne gang. Flyavgang fra Kairo kl. 12.15 med mellomlanding i Warsawa og ankomst på Gardermoen kl. 19.00.

Måltider inkludert: Frokost

Ekstra dager i Soma Bay:

Det er fullt mulig å legge til et opphold med sol og bad. Vi sjekker ut av hotellet i Luxor og kjører først til Qena og ser det praktfulle Dendra tempelet som er et av de flotteste templene i Egypt. Deretter kjører vi ca 2,5 timer gjennom ørkenen til vi kommer til Soma Bay ved Rødehavet.

Vi sjekker inn på luksuriøse Steigenberger Ras Soma Bay - All inclusive.

Enten blir det sen avreise og overnatting i Kairo siste natt, eller tidlig avreise fra Hurghada. Innenriksfly er pr. januar ikke bekreftet.

Hjemreise blir i så fall mandag 4. desember. Avreise fra Kairo 12.15, med mellomlanding i Warsawa, før ankomst ved Oslo Gardemoen klokken 19.00.


Torild Karlsen

Spørsmål rettes til Torild Karlsen mobil: 928 37 241, mail: torild.k@outlook.com

Tilleggspakker

Ekstra dager i Soma Bay

Pris per pers i dobbel: 8. 225,-. Tillegg for singelrom: 4. 500,-. Tilleggsdagene ved Soma Bay krever 15 deltakere. Prisen inkluderer transport fra hotellet i Luxor, via Dendra tempelet, til Soma Bay og retur til flyplassen i Hurghada.

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 35 295 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 12 000 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

 • LOT Oslo-Kairo t/r med mellomlanding i Warszawa
 • Innenriks fly Kairo-Aswan/Abu Simbel, Luxor – Kairo.
 • Flyskatter og bagasje.
 • Visum.
 • Alle transporter.
 • Hotell og skip som beskrevet.
 • Program som beskrevet inkl inngangsbilletter.
 • Måltider som beskrevet
 • Tips til cruise skip, sjåfører og representanter.
 • Norsk guide.

Prisen inkluderer ikke

 • Drikke til måltider.
 • Tips til obligatorisk lokal guide.

Prisen er basert på