Reiseleder
Trond Olav Paulsrud

Reiseleder
Laila Karlsen

Førjulstur på den spanske solkysten

Vårt Land Leserreiser

Bli med Vårt Land Leserreiser til verdens største julekrybbemuseum, spektakulære Ronda og et julepyntet Malaga. Julekrybbetradisjonen står ualminnelig sterkt på Costa del Sol!

Avreisedato
16. okt. 2020

Hjemkostdato
23. okt. 2020

Antall dager
12

Pris fra
NOK 12 000,-

Les mer

Og selvfølgelig besøker vi den hvite landsbyen Ronda.

På denne turen får du omvisning i verdens største julekrybbemuseum i Belen i Mollina. Du får besøke figurverkstedet Cultural Zegri, et verksted som går i arv fra generasjon til generasjon. Det blir dagstur til et julepyntet Malaga, med alle sine lys og krybber. Og selvfølgelig besøker vi den hvite landsbyen Ronda, en av de eldste og mest spektakulære byene i Spania. Kanskje det blir her du kjøper en ny krybbe? Alt dette mens vi bor tilbaketrukket og godt på El Campanario, gjestehuset til sjømannskirken i Calahonda. Her følger vi tidebønner, deltar på julekonsert og får foredrag om julekrybber - både i et ideologisk og et teologisk perspektiv.

Program

Lørdag 21. november

Oslo - Malaga - Fuengirola

Vi reiser fra Oslo Lufthavn direkte til Malaga på den spanske solkysten. På flyplassen blir vi møtt av det lokale vertskapet vårt i Spania. Fra Malaga reiser vi sørvestover langs kysten, til sjømannskirken i Calahonda. I kirkas eget gjestehus - El Campanario - skal vi ha base under hele oppholdet vårt. Her er det stille og rolig, og vi får anledning til å ta del i det som skjer i kirka denne uka. Vi sjekker inn og det serveres kveldsmat.

Måltider inkludert: Kveldsmat

Søndag 22. november

El Campanarios dos Quantromente

Dagen begynner med tidebønn og frokost. For dere som ønsker blir det formiddagsgudstjeneste i Sjømannskirken. Etter gudstjenesten serveres det lunsjbuffet. Etter lunsj har dere noe tid på egenhånd før Berit Aalborg, idehistoriker og politisk redaktør i Vårt Land, holder et innlegg om julekrybbetradisjonen i et idehistorisk perspektiv. Sjømannsprest, Jon Aalborg, deler sine tanker med oss om den samme tradisjonen sett fra en teologisk synsvinkel. Tidlig kveld går vi sammen til en nabolagsrestaurant for felles middag.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Mandag 23. november

Ronda

Dagen begynner med tidebønn og frokost. Vi reiser deretter til Ronda, en av de hvite landsbyene i Andalucia. Den ligger oppe på en høyde, 750 meter over havet. Og selv om utsikten er formidabel, er det den spektakulære kløften - El Tajo - som stjeler oppmerksomheten først. Du ser den aller best fra Alameda-parken. Ronda regnes for øvrig som tyrefektingens vugge. Det fortelles at selveste Hemingway lot seg fascinere av både tyrefektingen og den fyrrige flamencoen som ble danset her oppe. Vi får egen omvisning i byen, som avsluttes med felles lunsj. Deretter blir det tid til å gå litt i gamlebyen på egen hånd. Kanskje kommer vi over noen særegne julekrybber? Vel hjemme på El Campanario blir det suppe til kvelds.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Tirsdag 24. november

Belen i Mollina

Dagen begynner med tidebønn og frokost. I dag skal vi besøke en ganske alminnelig landsby med et helt ualminnelig museum. Museo de Belenes er delt i to; innendørs og utendørs. Inne er mer enn 70 ulike julekrybber utstilt. Blant kunstnerne som er representert finner du Antonio Bernal, José Luis Mayo, Vicente Martínez og Joaquin Pérez. Har du ikke vært her før, har du neppe sett maken! Før vi avslutter museumsbesøket, ser vi også en utendørs utstilling om det andalusiske landsbylivet. Vi kjører inn til selve landsbyen Mollina for enkel lunsj før vi reiser tilbake til El Campanario. I kveld blir det middag i nabolaget.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Onsdag 25 november

Cultural Zegri

Dagen begynner med tidebønn og frokost. Litt ut på formiddagen reiser vi sammen til et figurverksted ved Malaga. Stedet er drevet av en familie som kan sitt fag. For verkstedet går i arv - fra far til sønn. Og vi er blant de få som er så heldige at vi får komme bak kulissene. Vi får se hvordan håndverket utøves, og familien forteller oss om sitt arbeid. Her kan vi også få kjøpe figurer etterpå. Vi spiser middag i Malaga i kveld før vi reiser tilbake til El Campanario.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Torsdag 26. november

Malaga

Dagen begynner som med tidebønn og frokost. I dag skal vi tilbake til Malaga, kystbyen som i senere år har vært gjennom en herlig fornyelse. Den har gjenskapt livet og energien i den gamle kunst- og kulturbyen. Her er gallerier og handlegater, tapasrestauranter og intime barer, sandstrender og en velfrisert ny havn. Byen som en gang gav oss Picasso har virkelig blitt et strålende sted å være gjest. Og i førjulstiden er byen så vakkert pyntet. Med lys, dekorasjoner og julekrybber. Vi har lagt opp en kulturell byvandring. Og visst skal vi se på julekrybbene, ikke minst den store og kjente som står utenfor byens katedral. Før dere får tid til å utforske byen på egen hånd, spiser vi lunsj sammen. Om du har lyst til å gjøre et lite dykk i kunsten, kan du besøke Museo Picasso eller Pompiduo-museet med den karakteristiske glasskuben på taket. Har du lyst til å se på livet, kan du sette deg på en av de mange kaféene og kjenne på pulsen. Du blir uansett ikke skuffet. For denne byen smiler til deg. Sen ettermiddag reiser vi tilbake til El Campanario for å overvære sjømannskirkens julekonsert med lokale kor og musikere. Dette er en av årets kulturelle høydepunkter i kirka!

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Fredag 27 november

El Campanario

Tidebønn og frokost. I dag har dere dagen til egen disposisjon. Du kan gjerne dra inn til Fuengirola (byen vår) for å se på julegater og julekrybber. Og du kan selvfølgelig nyte roen på sjømannskirka. Her er det godt å være, og det innbyr til stillhet og ettertanke. Tidlig kveld inviterer vi til en panelsamtale der Aslaug Sikveland Haugen, Asbjørn Haugen, Berit Aalborg og Jon Aalborg deltar. Kvelden avsluttes på spansk vis - med tapas på huset.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Lørdag 28. november

Malaga - Oslo

Tidebønn og frokost. Vi pakker og sjekker ut av gjestehuset. Før avreise rekker vi også en felles lunsj i kirka. Vi takker for oss og reiser til flyplassen i Malaga. Sammen sjekker vi inn og flyr hjem til Oslo med Norwegian.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 12 000 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 18 000 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

Prisen inkluderer ikke

Prisen er basert på