Reiseleder
Mette Østerhus

Fottur på tvers av Alpene med Stavanger Aftenblad

Bli med på en fantastisk fottur gjennom hjertet av Alpene!

Turen fra Oberstdorf til Merano tar deg gjennom tre flotte alpeland, med vakker natur, koselige landsbyer og deilig mat og drikke.

Alpene har et enormt nettverk med stier og ruter på kryss og tvers. Denne turen som starter i Sør-Tyskland og slutter i Italia er en del av E5, en av Europas lengste fotturer. Opprinnelig er ruten 3200 kilometer lang og forbinder Cape Pointe du Raz i Frankrike med Verona i Italia. Vi har valgt indrefileten gjennom Tyrol, og gleder oss til å ta deg med på dette eventyret av en fottur!

Ruten regnes som en absolutt klassiker blant fjellturer. Det er en krevende fottur med 5 – 7 timers daglig vandring. Heldigvis blir bagasjen transportert for oss, så du trenger kun å bære en dagstursekk. Det imponerende alpelandskapet, mektige isbreer og glitrende elver gir motivasjon i oppoverbakkene, og så det er alltid godt å komme frem til de hyggelige overnattingsstedene underveis.

Avreisedato
23. jun. 2023

Hjemkomstdato
30. jun. 2023

Antall dager
8

Pris fra
NOK 27 990,-

Program Priser og betingelser Turen er fulltegnet
Les mer

Foto: Hagen Tours

Program

Dag 1. Fredag 23. juni

Avreise fra Sola til Oy-Mittelberg

Avreise fra Sola via Bergen og videre direkte til München. Ved ankomst venter en kjøretur på ca. 2 timer til landsbyen Oy-Mittelberg, ved foten av Alpene. Vi får tildelt våre rom og har litt tid på egenhånd før vi samles til felles middag og informasjon om neste dags fottur.

Måltider inkludert: Middag

Les mer

Foto: Hagen Tours

Dag 2. Lørdag 24. juni

Vi starter vår fottur og første grensekryssing

I dag skal vi kjøre en knapp time til Oberstdorf som vi blant annet kjenner fra Hoppuka, og som er et populært feriested både sommer og vinter. Første delen går gjennom et vakkert dalføre, før oppstigningen til Kemptner-hytta som ligger 1844 meter over havet. Den ligger vakkert til med de flotte fjellene rundt. Her spiser vi lunsj, før fortsetter vi vår fottur. Det er en kort oppstigning før vi starter på nedturen til Lechdalen i Østerrike. Vi overnatter i Holzgau som er en typisk alpeby, inneklemt mellom vakre fjell på alle kanter. Du finner Østerrikes nest lengste hengebro i området, lett tilgjengelig til fots.

Vandretid: ca. 6 timer Høydemeter: + 1060 m - 950 m

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Kemptner hytta Foto: Shutterstock

Dag 3. Søndag 25. juni

Vandring i Lechtalalpene

Etter en god frokost starter dagens fottur rett utenfor gjestehuset hvor vi har overnattet. Herfra går ruten opp mot Anhalter-hytten hvor vi spiser dagens lunsj. Turen fortsetter videre opp til Steinjöchle-passet hvor det er fantastisk utsikt i alle retninger. Fjelltoppene rundt er opp mot 3000 meter høye. Vi går rolig nedover, og i det vi kommer til sivilisasjonen blir vi fraktet det siste stykket til Zams med buss.

Vandretid: ca. 5 timer Høydemeter: + 1020 m / - 630 m

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Foto: Hagen Tours

Dag 4. Mandag 26. juni

Rolig start, kultur og shopping

Etter en deilig frokost gir vi lårene en velfortjent pause, og starter dagen med å ta gondolen 1400 meter opp. Fotturen starter opp på fjellet med vakker utsikt på vei mot Mount Venet. Nedstigningen fra fjellet er bratt, før vi kommer til Larcher Alm hvor vi spiser dagens lunsj. Videre følger vi Piztaldalen og ender opp i den hyggelige landsbyen Wenns. Her blir det fritid på ettermiddagen, og du bestemmer seg om du vil sitte med en bok på hotellterassen, med et glass vin på en lokal restaurant, eller kanskje få unnagjort litt suvenirshopphing? Vi spiser felles middag.

Vandretid: ca. 4,5 timer Høydemeter: + 450 m / - 1630 m

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Foto: Hagen Tours

Dag 5. Tirsdag 27. juni

Mektige isbreer og flott natur

Dagen starter med en busstur inn Pitztal-dalen hvor dagens fottur starter. En fantastisk tur i med høye fjell på begge sider i et naturskjønt område bringer oss opp til Braunschweiger-hytten på 2759 moh. Etter en god lunsj starter vi på passet opp til Pitztaler Jöchl som ligger på 2996 moh. Stigningen går i noe ulendt terreng før vi når toppen.

I 1991 ble det oppdaget mumifiserte levninger av en mann på en isbre i Ötztalalpene. Han hadde ligget nedfryst i isbreen i over 5000 år, og var svært godt bevart. Mumien fikk navnet Ötzi, etter området han ble funnet i. Fra toppen av passet venter en nedstigning over flere snøfelt, før vi kommer ned i den berømte Ötztal-dalen. Vi tar bussen videre til vårt hotell.

Vandretid: ca 5,5 time Høydemeter: + 1310 m / – 390 m

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Foto: Hagen Tours

Dag 6. Onsdag 28. juni

Gruver og grenseovergang

En kort busstransport bringer oss til Timmelspasset på ca. 2500 moh. I dag skal vi gå fra Østerrike og over til Italia og vi starter turen i grenseområdene. Vi går ned en vakker dal og fortsetter opp igjen i litt skog før vi kommer til det nedlagte gruvesamfunnet Schneeberghütte. Her nyter vi en god lunsj før turen fortsetter nedover Passeierdalen hvor bussen venter for å kjøre oss til vårt hotell.

Vandretid: ca. 5, 5 time Høydemeter: + 670 m / - 1100m

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Foto: Hagen Tours

Les mer

Foto: Hagen Tours

Dag 7. Torsdag 29. juni

Vi nyter hver meter av siste etappe

Vår siste vandring starter med oppstigning til Pfandler Alm. Andreas Hofer, en berømt tyrolsk frihetskjemper gjemte seg lenge for Napoleons tropper, men ble til slutt funnet på en seter ved Pfandler Alm og brakt til Mantova for å bli henrettet. Vår fottur går forbi dette stedet på vei mot toppen av Hinteregg Alm, 1990 moh. Her har vi utsikt mot Ortler (3890 moh), den høyeste toppen i Øst-Alpene. Vi starter på nedstigningen til vårt lunsjsted. Videre går turen langs fjellsiden til gondolen som skal bringe oss ned til den vakre middelalderbyen Merano. Vi får en hyggelig spasertur gjennom byen før vi er fremme ved hotellet. I kveld blir det avskjedsmiddag etter en uforglemmelig tur gjennom Alpene!

Vandretid: ca. 5, 5 timer Høydemeter: + 1100 m / - 300 m

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Foto: Hagen Tours

Les mer

Foto: Hagen Tours

Dag 8. Fredag 30. juni

Hjemreise via München

Vi nyter en god frokost før vi stiger på bussen som skal bringe oss tilbake til München med en kjøretid på rundt 6 timer. Vi kjører over Alpene gjennom det berømte Brenner-passet. På vei til München passerer vi også de kjente vintersportsstedene Innsbruck og Garmisch Partenkirchen. Avreise fra München via Bergen til Sola.


Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Vi avslutter vår tur i middelalderbyen Meran Foto: Shutterstock

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 27 990 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 2 100 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Turen er fulltegnet

Prisen inkluderer

 • Fly Stavanger eller Bergen - München tur/retur
 • 7 overnattinger
 • 7 frokoster, 7 middager
 • All transport iht. til program
 • Gondolheiser
 • Lokal fjellguide
 • Bagasjetransport mellom hotellene
 • Reiseleder fra The Vibe

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsbekfetelse
 • Enkeltrom
 • Lunsjer som kjøpes på fjellhyttene
 • Drikke til maten

Prisen er basert på