Reiseleder
Eyvind Skeie

Fra Selja til Stiklestad

På tur med salmer, kirkebesøk og helgentradisjoner!

Velkommen til en spesiell reise fra Sankta Sunnivas Selja til Sankt Olavs Stiklestad! Underveis skal vi ha salmekvelder og kirkebesøk. Vi skal høre om lokale og nasjonale salmeprofiler og se på salmen i kirken og kulturen. Turen, som går med buss, blir ledet av Eyvind Skeie og Geir Bjørnar Smebye. Eyvind Skeie er kjent som salmedikter, prest og kulturarbeider. Geir Bjørnar Smebye er turens pianist og medreiseleder. Velkommen til en tur med inspirasjon, kunnskap, sangglede og fellesskap!

Avreisedato
25. mai 2021

Hjemkostdato
30. mai 2021

Antall dager
6

Pris fra
NOK 10 690,-

Utsikt Selja med tårnet og havutsikt

Utsikt fra Selja med tårnet og havutsikt

Program

Dag 1 - Tirsdag 25. mai 2021

Avreise og salmekveld i Selje kyrkje

Det blir felles avreise fra Gardermoen, men de som vil kan også møte fram på Vigra flyplass ved Ålesund og starte turen der. Kryss av i påmeldingsskjema hva du/dere ønsker. Bussen tar oss via Hareid og Gurskøy til Selje på Stadlandet og salmekveld i Selje kyrkje. Underveis hører vi om Sankta Sunniva og har hymnologiske innspill med historisk og lokal klangbunn. Overnatting på Stad Hotell. Om kvelden samles vi rundt middagsbordene til et hyggelig måltid!

Måltider inkludert: Middag

Sankta Sunniva

Sankta Sunniva slik hun framstår i litteraturen

Dag 2 - onsdag 26. mai 2021

Besøk til Selja kloster og salmekveld i Vereide kyrkje

Etter felles frokost tar vi egen båt fra Seljevågen til helligstedet på øya Selja. Vi vandrer til klosterruinene hvor vi har en enkel samling og besøker Sunnivagrotten, som også kalles «kirkens livmor» i Norge. Tilbake på fastlandet blir det felles lunsj på Kafe Selja Stova. Etter lunsj drar vi videre til Vereide kyrkje for salmekveld. Felles middag og overnatting på Gloppen Hotel.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Dag 3 - torsdag 27. mai 2021

Salmesamling og glassmalerier i Spjelkavik kyrkje, videre til Kristiansund

Etter frokost tar bussen oss til Spjelkavik, hvor det blir litt fritid og lunsj på egen hånd på MOA-senteret. Etter lunsj samles vi i Spjelkavik kirke, hvor vi synger salmer og får et møte med Håkon Blekens store serie med glassmalerier. Turen går så videre til Bud i Romsdalen, et spennende sted i norsk historie. Vi har middag på Restaurant Bryggjen, med mulighet for lokalretten blandaball for dem som ønsker. Bussen kjører videre til Kristiansund og overnatting og middag på Thon Hotel.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Dag 4 - fredag 28. mai 2021

Salmekveld i Byneset kirke i Trondheim

Dagen starter med busstur til Trondheim. Før dagens salmekveld i den spesielle Byneset middelalderkirke blir det fritid i stiftsbyen. Middag og overnatting på Thon Hotel Nidaros.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Dag 5 - lørdag 29. mai 2021

Dagstur til Stiklestad og salmekonsert i Sakshaug gamle kirke.

Denne dagen skal vi på dagstur til Stiklestad. Det blir omvisning på Stiklestad nasjonale kultursenter og lunsj på restaurant Skalden. Denne dagen er tradisjonene omkring Olav den hellige tema. Salmekonserten blir i Sakshaug gamle kirke på Inderøy. Vi håper også at det blir anledning til en liten vandring i Muustrøparken i Straumen, med bl.a. skulpturer av Nils Aas. Vi returnerer såpass tidlig fra Sakshaug at vi får anledning til en hyggelig maikveld, på frifot i Trondheim. Overnatting på Thon Hotel Nidaros.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Dag 6 - søndag 30. mai 2021

Gudstjeneste i Nidarosdomen og avskjedslunsj

Etter frokost går vi samlet til gudstjeneste i Nidarosdomen. Avskjedslunsjen blir på Emilies Eld i Trondheim. Om du vil kan turen avsluttes i Trondheim, mens andre blir med bussen til Værnes for retur med fly til Gardermoen.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Tilleggspakker

Fly Gardermoen - Ålesund med retur Trondheim - Gardermoen

For å gjøre det enklere for deltagere fra andre landsdeler har vi satt opp turen med start i Ålesund og avslutning i Trondheim. Det betyr at du/dere må velge i påmeldingsskjemaet om dere vil ha fly t/r Gardermoen inkludert. De som ikke ønsker dette, ordner fly eller annen transport på egen hånd.

Tillegg kr 2 150,- pr. pers

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 10 690 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 3 050 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

  • Hotellovernatting i dobbeltrom
  • Transport som oppgitt i programmet

Prisen inkluderer ikke

  • Drikke til inkluderte måltider
  • Flyreise, se tilleggspris for dette

Prisen er basert på

  • Gjeldende vilkår for The Vibe AS
  • Gjeldende vilkår for The Vibe AS
  • The Vibe frafaller alle krav og refunderer alle innbetalinger dersom denne turen ikke kan gjennomføres på grunn av covid-19.