Reiseleder
Anne Bisgaard

Galapagos og Ecuador – eventyr i Stillehavet og Inkarikets siste skanse!

Anne Bisgaard tar oss med på store opplevelser til indianermarkedet i Otavalo, hovedstaden Quito, Cotopaxi nasjonalpark, Galapagos-øyene og havnebyen Guayaquil.

Galapagos! – muligens det mest eksotiske sted på kloden? I alle fall det mest særegne fugle- og dyreliv du finner på jorden! I dette lille øyriket i Stillehavet, hundre mil utenfor kysten av Ecuador, lever dyre- og fuglearter som ikke finnes noe annet sted i verden. Da Charles Darwin kom hit i september 1835, trodde han knapt hva han så! Og i dag, 187 år senere, er de 19 øyene i Galapagos nasjonalpark et naturreservat som vernes og forvaltes av den ecuadorianske stat på vegne av menneskeheten. Turismen er begrenset og tilpasset dyrelivet, – og turene dit ikke av de billigste, – men opplevelsen er unik!

Vertslandet Ecuador er et av de mest indianske i Latin-Amerika! Her holder quichua-indianerne på sine eldgamle og fargerike tradisjoner. Natur og folkeliv i Ecuador gjør besøket til en festreise! Markedsplasser byr på kunsthåndverk av høy kvalitet og snøkledde vulkaner langs reiseruten skinner som perler i et usedvanlig vakkert landskap! Med rette blir Ecuador kalt et skattkammer av vakker natur, behagelig klima, bevisst økologi, hjertevarme mennesker, ekte kultur og tilrettelagt turisme! Hovedstaden Quito var Inkarikets siste skanse og falt i spanjolenes hender lenge etter at Cuzco i Peru måtte gi tapt for overmakten!

Avreisedato
28. okt. 2022

Hjemkomstdato
08. nov. 2022

Antall dager
12

Pris fra
NOK 44 385,-

Les mer

Program

Dag 1 - fredag 28. oktober 2022

Utreise fra Norge

Vi bruker flyselskapet KLM på denne turen. Avreise fra Gardermoen til Amsterdam om morgenen. Videre til Ecuador hvor vi forventer å lande utenfor hovedstaden Quito kl. 14:40. Herfra skal vi reise ca 80 km nordover til Otavalo som er senter for urbefolkningen «Quichua» i Ecuador. Vi skal bo på Hacienda Pinsaqui, en gammel herskapsgård fra den spanske kolonitiden. Her blir det tid til hvile seg etter flyturen, og anledning til å få seg en matbit på hotellets restaurant

Måltider inkludert: Mat på flyet

Les mer

Personalet på Hacienda Pinsaqui ønsker oss velkommen til Otavalo! De er kledd i sine håndbroderte nasjonaldrakter.

Les mer

Små og store trives på markedsplassen i Otavalo!

Dag 2 - lørdag 29. oktober 2022

Indianermarkedet i Otavalo

I dag står indianermarkedet i Otavalo for tur. På lørdager er hele byen en yrende markedsplass og regnet for å være Sør-Amerikas største og mest fargerike! Dagens lunsj blir hos en lokal familie i landsbyen Peguche hvor indianerne er særlig kjent for ypperlig kvalitet på tepper og tekstiler som veves i de vakreste farger og mønstre. Hele dagen i dag er viet til indiansk kunsthåndverk, og om ettermiddagen skal vi i tillegg til et tekstilverksted i Peguche også innom Cotacachi (lærprodukter) og San Antonio de Ibarra (treskjæring). Ecuador er blant landene i den tredje verden som har best kvalitet på sine husflidprodukter! Retur til Hacienda Pinsaqui sen ettermiddag. Om kvelden blir det middag med folklore-show .

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Quichua-indianerne i Ecuador er kjent for sine fargerike tekstiler. Her fra markedsplassen i Otavalo.

Les mer

Hyggelig handel på markedet i otavalo.

Dag 3 - søndag 30. oktober 2022

Ekvator-monumentet «Mitad del Mundo»

Ecuador har fått sitt navn fra ekvatorlinjen som krysser landet noen km nord for Quito. Etter å ha bodd to netter nord for ekvator, skal vi resten av turen oppholde oss «på sydlige breddegrader»! Første post på dagens program er ekvatormonumentet «La Mitad del Mundo» (Betyr: Halve Verden). Her blir det lunsj og besøk på Museo de Sitio Intiñan som er en kombinasjon av museum og festlige «ekvator-opplevelser». Deretter blir det fritid i Halve Verden-landsbyen som er bygget som en modell av gamlebyen i Quito, med et tårn hvor en kan skue ut over den nordlige og sørlige halvkule som møtes akkurat her! Tårnet er samtidig et vakkert museum (ikke inkludert) i flere etasjer over Ecuadors mange etniske grupper. Tilbake i Quito sjekker vi inn på Hotel Mercure Alameda. Om kvelden har vi middag inkludert.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Ekvator-monumentet med ekvator-linjen rett fram. Nordlige halvkule til venstre og sørlige til høyre. Her kan man stå med ett ben på hver sin halvkule!

Les mer

Utsnitt fra torvet i Quito med presidentpalasset.

Les mer

Jomfru av Quito er et landemerke i Ecuadors hovedstad. Hun står på en høyde midt i byen og fra plattformen rundt henne er det 360 graders panorama-utsikt over Quito.

Dag 4 - mandag 31. oktober 2022

Vi besøker hovedstaden Quito

Quito kalles Ecuadors urbane juvel og ligger vakkert til i et dalføre mellom grønne, skogkledde åser og ruvende fjell! Quito er politisk hovedstad, men bare den nest største byen i landet. Havnebyen Guayaquil er nesten dobbelt så stor. Quito ble i sin tid innlemmet i Inkariket og ble etter hvert den nest viktigste byen i det mektige imperiet. Dessverre ble alt jevnet med jorden, og de spanske erobrerne etterlot ingen minnesmerker fra inkatiden. I stedet bygde de opp det vi i dag kaller Gamlebyen med palasser, torv og kirker fra kolonitiden, og som har fått sin plass på verdensarv-listen til Unesco. Den mektige vulkanen Pichincha kroner ca 1200 m over byen og har gitt navn til provinsen vi oppholder oss i. I formiddag skal vi gjøre oss kjent i Quito, og starter med et besøk på det såkalte «Panecillo» (Betyr: Rundstykket), en liten fjelltopp midt inne i byen hvor Jomfruen av Quito skuer majestetisk nordover mot gamlebyen. Bak henne, mot sør, er det store drabantbyer hvor de fleste av Quitos innbyggere bor. Herfra drar vi til Gamlebyen og avslutter runden med felles lunsj. Ettermiddagen og kvelden er avsatt til fritid på egen hånd. Reiseleder er behjelpelig med informasjon om aktuelle aktiviteter og spisesteder for kveldens middag. Overnatting på Hotel Mercure Alameda.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Vulkanen Cotopaxi mangler 13 meter på å nå 6000 meter over havet. Den er et vakkert syn!

Les mer

Chimborazo ligger litt sør for Cotopaxi og er med sine 6310 meter Ecuadors høyeste fjell.

Dag 5 - tirsdag 1. november 2022

Dagstur til Cotopaxi nasjonalpark

Ecuador består av regnskog i øst, hvorfra Andesfjellene reiser seg i majestetiske topper og tinder og danner flere vakre vulkaner i konisk symmetri. Den flotteste av dem alle er Cotopaxi med sine 5 987 meter og evig snø på toppen! Den kan ses fra Quito, men ligger ca 8 mil sør for byen. Vi kjører inn i nasjonalparken og får en vakker naturopplevelse ved foten av vulkanen. Dagens lunsj blir på Tambopaxi Lodge inne i nasjonalparken. Dersom vær og veistandard tillater det, tar vi en tur opp mot vulkanen, og forsøker å legge til rette for en vandring opp til Cotopaxi Base Camp som ligger på 4810 moh. Bussen kan normalt kjøre opp til ca 4600 meter, og derfra går vi til fots (selvsagt frivillig). Om ettermiddagen kjører vi ikke tilbake til Quito sentrum, men til landsbyen Puembo som ligger like ved flyplassen. Her sjekker vi inn på vakre San José de Puembo med anledning til å spise middag i hotellets restaurant.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Landskilpadde heter «galapagos» på spansk og har gitt navn til øyriket vest i havet. Her en representant for rasen som kan veie opp til 250 kg.

Les mer

Galapagos er vulkanske øyer som har «kpommet opp av havet» gjennom vulkanutbrudd. Områdene vi besøker er ikke lenger aktive vulkaner.

Dag 6 - onsdag 2. november 2022

Fly til Galapagos og skilpadde-safari

I dag starter eventyrreisen til Galápagos! Flyet tar oss over 1000 km mot vest, først over mektige fjellformasjoner og deretter over åpent hav, før det sagnomsuste øyriket dukker opp i flyvinduet. Øyene har steget opp av havet gjennom vulkansk aktivitet og er hjemsted for dyre- og fuglearter som ikke finnes noe annet sted i verden! Flyet vårt lander på øya Baltra kl. 10:15. Herfra tar vi buss (15 min) til Itabaca-stredet og båt (10 min) over til øya Santa Cruz som blir base for vår Galápagos-ekspedisjon. Så blir det buss (45 min) til havnebyen Puerto Ayora hvor vi skal bo på Hotel Fernandina. Vi bruker et relativt enkelt hotell inne i selve byen for å få ned kostnadene på oppholdet på Galapagos! Overnatting på Galapagos er etter vårt syn grovt overpriset. Hotel Fernandina har ingen luksus, men er en grei base for store opplevelser i en unik verden! På vei til Puerto Ayora stopper vi et sted hvor det finnes en mengde ville kjempeskilpadder. Det er en uvirkelig opplevelse å gå mellom disse kjempene. De kan veie opp til 250 kilo og bli 150 år gamle! De stod i fare for å bli utryddet på grunn av stor beskatning fra hvalfangere (!) og andre sjøfarende, men er nå reddet takket være årelang og iherdig innsats fra myndighetene. Å se dem i sitt naturlige miljø, gjør inntrykk! Turisttrafikken på Galapagos-øyene er strengt regulert, og myndighetene overvåker stedene som blir besøkt for å påse at dyrelivet ikke skades eller påføres for stor belastning! Vi spiser lunsj på et besøkssenter og besøker også de såkalte tvillingkraterne. Det er to svære kratre, et på hver side av veien, hvor kjempemessige gassbobler har kokt i lavaen og etterlatt seg enorme og dype sirkelrunde kratre i landskapet. Et forbløffende naturfenomen! Så ankommervi Pto. Ayora og sjekker inn på hotellet. Om kvelden tar reiseleder oss med til et sted hvor vi kan spise middag (ikke inkludert) i byen som er mer som et tettsted å regne, og både eksotisk og innbydende!

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Galapagos-finken er en av fugleartene som bare finnes på Galapagos, såkalte endemiske arter.

Les mer

Land-iguanen er både eksotisk og fredelig. Den lever av å spise kaktusblader som faller på bakken.

Dag 7 - torsdag 3. november 2022

Båttur til øygruppen Islas Plazas

I dag skal vi om bord i yacht og seile til den lille øygruppen Islas Plazas. Moloen hvor vi skal gå i land pleier være dekket av sjøløver som aller høfligst lar oss komme på besøk! Dette er en av øyene med størst tetthet av disse fredelige dyrene som er svært tamme og aldeles harmløse! De deler sitt territorium på øya med forhistoriske land-iguaner som sitter tålmodig under de karakteristiske kaktustrærne og venter på at blader skal falle ned! Iguanene får all sin næring og fuktighet fra kaktusblader fulle av stikkende torner! Øya huser også ulike fuglesorter. Det som imponerer mest, er fraværet av frykt. Dyr og fugler har ikke hatt naturlige fiender og oppfatter mennesket som fredelige besøkende og viser ingen tegn til å ville rømme unna! Fra den sørligste av Plazas-øyene drar vi videre nordover, forbi Gordon Rocks og stopper et sted hvor det blir anledning til å snorkle. Utstyret får du låne om bord. Mannskapet sørger godt for oss underveis, og varter opp med dagens lunsj. Om ettermiddagen blir det retur til Pto. Ayora og kvelden er satt av til fritid.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Harmonien i naturen er noe av det som særpreger Galapagos, - i tillegg til forbløffende dyrearter som ikke er redde verken for hverandre eller mennesker.

Les mer

Her et nærbilde av de merkelige føttene til blåfotsulen. For hannen er fargen på føttene viktig, - jo mer turkis, desto mer attraktiv for hunnen og lettere å skaffe seg en make!

Les mer

Havskilpaddene er lettest å se når man snorkler, men følger man godt med ser man dem når de stikker hodet opp for å puste.

Dag 8 - fredag 4. november 2022

Båttur til Isla Seymor

I dag skal vi på en ny ekspedisjon. Vi går igjen om bord i en yacht og seiler til den vesle øya Isla Seymor, like nord for Baltra hvor vi ankom med fly for et par dager siden! Den er en av de få øyene i gruppen som er løftet opp og som består av tidligere havbunn. På strendene hviler sjøløvene og på klippene sitter fargerike marine iguaner. Vi er i eventyrland! På vår vandring fra stranda og inn mot sentrum av den lille øya passerer vi hekkestedene til blåfotsule og fregattfugler. De blå føttene ser ut som de skulle være laget kunstig av plastikk, men er merkelig nok like ekte som fuglene selv! Fregattfuglene blåser seg opp som røde kjempeballonger i parringstiden og lever av fisk som de stjeler fra sjøfugl som er på vei hjem med dagens fangst. Dersom de ikke gir fisken fra seg frivillig, går de ikke av veien får å klippe av hodet på stakkaren, – deretter blir det naturlig nok en enkel sak å tilrane seg fisken! Derav navnet fregattfugl, – de angriper målrettet og effektivt som en militær fregatt og blir med rette kalt luftens pirater! Også i dag blir det lunsj om bord og fritid i Pto. Ayora om kvelden.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Hav-iguanen kan se skummel ut, men de er helt ufarlige og gjør ikke «en katt» fortred!

Les mer

Hav-iguanene er dyktige svømmere og kan være under vann opp mot en time uten å puste.

Dag 9 - lørdag 5. nov.ember 2022

Utflukt til Turtle Bay

Like vest for Puerto Ayora finner vi den vakre stranden Turtle Bay (Skilpaddestranda). Vi starter dagen med en guidet spasertur til det vakre området. Det er ca 45 min. å gå fra hotellet langs en vakker anlagt sti gjennom den karakteristiske kaktusskogen. Stranda er tilholdssted for pelikaner, blåfotsule og andre fugler. Sjøiguaner gresser fredelig på tang og sjøgress eller varmer seg i sola og fargerike fisker svømmer rastløst omkring i tareskogen. Fredelige havskilpadder dukker stadig opp og trekker pusten. Den svarte lavasteinen langs bukta gir oss en uvirkelig følelse av nærmest å være på en annen planet! Og selve bukta med sandstranda er en utsøkt idyll! Vi nyter livet i de eksotiske omgivelsene og koser oss med bading og soling. De som har lyst til å snorkle, får leie utstyr for en billig penge i Pto. Ayora. Vi har hele dagen til disposisjon og det er lett å finne veien tilbake til hotellet på egen hånd. Husk badetøy! Håndkle får dere låne på hotellet. Det blir ikke felles lunsj i dag, men om kvelden samles vi til middag på en av byens bedre restauranter. (NB: Dersom vær eller andre forhold skulle tilsi det, kan det forekomme endringer av rekkefølge og innhold i programmet på Galapagos.)

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Sjøløvene er en del av dagliglivet på Galapagos. Her en liten kar som vi traff på Turtle Bay.

Les mer

Sjøløvene ligner oss når det gjelder å kose seg i solen!

Dag 10 - søndag 6. november 2022

Fra Galapagos til havnebyen Guayaquil på fastlandet

Så er vi kommet til siste dag på vår Galapagos-ekspedisjon. Etter frokost går turen til flyplassen hvor det kl. 13:25 bærer tilbake til fastlandet. Vi forventer å lande i Guayaquil kl 16:15. Det er en times tidsforskjell mellom fastlandet og Galapagos. Fra flyplassen går turen til Gran Hotel Guayaquil hvor vi skal bo. Hotellet ligger sentralt i byen og er et godt utgangspunkt for å se seg om eller ta en shopping-runde. Om kvelden blir det en bedre avskjedsmiddag på hotellet siden dette er siste dagen før hjemreise.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Et av «slumstrøkene» i Guayaquil som er pusset opp til en innbydende og pittoresk bydel med UNESCO-midler.

Les mer

Fra bydelen Cerro Santa Ana i Guayaquil.

Dag 11 - mandag 7. november 2022

Sightseeing og fritid i Guayaquil, hjemreise med KLM

I dag starter vi med en sightseeing i denne trivelige byen! Elvepromenaden «Malecon 2000» (Waterfront) regnes for å være den flotteste i Latin-Amerika. De eldste bydelene Las Peñas og Santa Ana er satt tilbake i opprinnelig stand med midler fra Unesco, og er omgjort fra slum til innbydende og pittoreske lokalmiljø. Sightseeingen er til fots og vi avslutter et sted hvor det ligger til rette for å få seg litt lunsj (ikke inkludert). Så blir det fritid fram til avtalt tidspunkt for avreise fra hotellet til flyplassen hvor vi må være i god tid før avreise med KLM kl. 20:00.

Måltider inkludert: Frokost / Mat på flyet

Les mer

Det blir mellomlanding i Amsterdam på vei hjem.

Dag 12 - tirsdag 8. november

Ankomst Amsterdam og videre til Gardermoen

Vi ankommer Amsterdam kl. 13:20 og Gardermoen kl. 16:15. Her blir det avskjed og mange, mange gode minner å ta med seg hjem! Og kanskje hilser vi hverandre på gjensyn på neste tur...?

Måltider inkludert: Mat på flyet

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 44 385 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 5 640 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

  • Flyreise Oslo - Ecuador - Galapagos tur/retur
  • Overnatting med frokost i dobbeltrom på gode hoteller
  • Program og transport iflg. programmet.
  • Norsk reiseleder på hele turen + lokale guider (engelsktalende)
  • Nasjonalparkavgift Galapagos, usd 120,-
  • Innreiseavgift til Galapagos, usd 20,-

Prisen inkluderer ikke

  • Drikke til inkluderte måltider
  • Tips til lokale guider, sjåfører og båt-mannskap underveis (totalt 90,- USD pr. person)

Prisen er basert på