Golftur til Kairo

Vi har gleden av å kunne invitere til en reiseopplevelse du sent vil glemme! Du skal få oppleve noen av Kairos highlights. De kjente pyramidene og det Egyptiske museet med Tutanchamons dødsmaske hører med! Vi besøker også den store nekropolen Saqqara med trappetrinn pyramiden og Dashur. Videre setter vi av en dag og reiser til Alexandria med det flotte biblioteket. Det blir også tid til å prøve et par av de gode golfbanene byen har å by på.

Avreisedato
03. okt. 2023

Hjemkomstdato
10. okt. 2023

Antall dager
8

Pris fra
NOK 23 990,-

Les mer

Program

Dag 1 - Tirsdag 3. oktober 2023

Stavanger - Kairo

Klokken 07.40​ flyr SAS-maskinen fra Stavanger til Oslo. Klokken 10.45 går turen videre fra Gardemoen til Warszawa, før ankomst i Kairo klokken 19.10. Vår lokale representant møter oss før passkontrollen med et skilt merket "Stavanger golfklubb" og hjelper til med visum og tollformaliteter. Buss venter for transfer til Swiss Inn Dreamland 6. october Golf hotell, med en beliggenhet ikke langt fra pyramidene.

Dag 2 - Onsdag 4. oktober 2023

Golfing og utforskning av pyramidene

Etter frokost tar vi en runde på Golfbanen. Tidlig ettermiddag reiser vi til Gizaplatået og spiser en god lunsj med utsikt til pyramidene Kheops, Khefren og Mykerinos. Vi tar disse mektige byggverk i nærmere øyesyn, men går ikke inn. Man føler seg liten ved foten av det eneste som er igjen av antikkens underverk. Naturligvis skal vi også få med oss Sphinxen og Khefrens daltempel. Middag spises på egenhånd i kveld.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Dag 3 - Torsdag 5. oktober 2023

Utflukt til Saqqara

​Tidlig morgen setter vi kursen langs Pan African Highway, riktignok bare 25 km sør for Kairo. Vi stopper i Saqqara, den tidligere hovedstaden Memphis nekropol. Her ser vi verdens første monumentale byggverk av sten; Farao Djoser`s trappetrinn pyramide. Her finner vi også de første gravtekster. Ferden fortsetter til Dashur. Det var her far til Kheops, Farao Snofru, startet å bygge sitt gravmonument, men mislyktes. Det er den bøyde pyramiden. Han gav seg ikke og satte i gang prosjekt nummer to - den røde pyramiden, som er den første fullendte pyramide med glatte yttervegger og forløperen til pyramidene på Gizaplatået. Vi kan ta oss inn i pyramiden og følge gangene som fører oss helt inn i det aller helligste; Faraos gravkammer!

Senere drar vi til hotellet for en lunsj på egenhånd og, om tiden strekker til, et slag golf. Om kvelden møtes vi i resepsjonen og tar oss til en god lokal restaurant.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Dag 4 - Fredag 6. oktober 2023

Grand Egyptian Museum og Al Rafai Moskeen

Etter frokost besøker vi det Egyptiske museum, et av verdens fineste museum. I skrivende stund er ikke det nye museet åpnet ennå og det foreligger ikke noen dato for åpning. Alternativt ser vi det gamle. Mye er igjen her, blant annet Tutanckamons dødsmaske og utstyr fra hans grav.

Senere går vi videre til Al Rafai Moskeen, en flott moske som også blir kalt begravelsesmoskeen, da bla annet sarkofagen til Kong Faruk og Shan av Iran er å se her. Videre forsetter vi til Al Azhar Parken hvor vi spiser sen lunsj med flott utsikt over gamle Kairo. Vi avslutter dagen med et besøk i Khan El Khalili, det store basarområdet i Kairo.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Dag 5 - Lørdag 7. oktober 2023

Utflukt til Alexandria

Tidlig frokost før vi tar oss ut på Alexandria Road og kjører strake veien til Alexandria. Kjøreturen varer i ca 2,5 time. Vi begynner i et flott museum, der vi får en innføring i landets gresk-romersk historie og overgangen til kristendommen. Vi ser også gravkatakombene.

Lunsj i dag inntar vi på en nydelig strandrestaurant ved Quaitbay fortet. Fortet er bygget der Farosfyret stod og over havnen der det antikke Alexandria trolig ligger under vann.

Etter lunsj skal vi til «Biblioteket i Alexandria» - praktbygget som ble tegnet av det norske arkitektkontoret Snöhetta. Tidlig kveld drar vi tilbake til hotellet der restauranten venter oss for middag.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Dag 6 - Søndag 8. oktober 2023

Full dag på golfbanen

Dagen tilbringes på Golfbanen, enten på Dreamland eller på en av banene på vestsiden av byen. Lunsj spises på egenhånd. Middagen spises i fellesskap på hotellet.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Dag 7 - Mandag 9. oktober 2023

Golfing og middag på Mena House

Dagen tilbringes på golfbanen. Lunsj inntas på egenhånd i dag. På kvelden har vi avskjedsmiddag på Mena House. Mena House ligger ved foten av pyramidene og var et av Kediven Ismaels palass, som han fikk bygget for å innkvartere gjester i forbindelse med åpningen av Suezkanalen i 1869.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Dag 8 - Tirsdag 10. oktober 2023

Kairo - Stavanger

Vi spiser en tidlig frokost før bussen henter oss for avreise til Stavanger. Klokken 10.50 går LOT-maskinen fra Kairo til Warzawa. Vi mellomlander i Oslo før vi ankommer Stavanger klokken 21.20.

Måltider inkludert: Frokost

Stella De Mare Grand Hotel

Tilleggsdager med sol og bad!

Dersom du ønsker er det muligheter til å legge til et opphold med sol og bad fra 10-13 oktober.

Ca 120 km øst for Kairo ligger stedet Ain Sukhna og Stella De Mare Grand Hotel. Hotellet har en super beliggenhet ved stranden. Hotellet har også et fantastisk pool som er laget som en innsjø.

Tirsdag 10. oktober spiser vi frokost før vi kjører østover. Vi kjører igjennom byen og ut i ørkenen mot Ain Sukhna ved Rødehavet, hvor vi sjekker inn på Stella De Mare Grand Hotell. Dagen stilles til egen disposisjon. Golf kan spilles på banen til Golf Stella de Mare som ligger 15 minutter fra Grand Stella de Mare i gange. Man kan også kjøre en av golfbilene som går mellom hotellene. På kvelden spiser vi felles middag.

Onsdag og torsdag, 11. og 12. oktober, går dagen til sol og bad, golf og spa. Vi spiser frokost og middag på hotellet.

Fredag den 12. stilles til fri disposisjon frem til vi sammen sjekker ut av hotellet tidlig ettermiddag. Tidlig kveld setter vi kursen mot flyplassen og samles til middag på Hotel Le Meridien, som ligger ved terminalen. Flyet går fra Kairo klokken 02.10. Vi mellomlander i Warszawa før vi ankommer Oslo klokken 09.55 for videre reise til Stavanger.

Torild Karlsen

Spørsmål kan rettes til Torild Karlsen mobil: 928 37 241, mail: torild.k@outlook.com

Gerd Rossbach

Spørsmål kan rettes til Gerd Rossbach mobil: 920 47 593, mail: gerd.e.rossbach@gmail.com

Tilleggspakker

Tilleggsdager med sol og bad

3 netter inkl halvpensjon: Frokost og middag + middag ved flyplassen siste kveld. Inkluderer transport fra hotellet i Kairo til Ain Soukhna og retur til flyplassen. Pris: 5695,- pp i dobbel. Tillegg sgl rom 2200,-. (OBS! Flybilletter er pr 15. januar er ikke bekreftet. Gi beskjed så snart som mulig om tilleggsdager ønskes).

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 23 990 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 4 800 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

 • Fly Stavanger- Oslo-Kairo t/r med mellomlanding i Warszawa.
 • Flyskatter
 • Bagasje
 • Visum
 • 7 netter på 5* hotell i Kairo
 • Alle transporter
 • Utflukter ifølge program
 • Måltider ifølge program
 • Norsk guide samt reiseleder Gerd Rossbach fra Stavanger Golf klubb.
 • Bagasje; 23 kg inkl. golfbag

Prisen inkluderer ikke

 • Golfbag
 • Forsikringer.
 • Green Fee (Kan betales på forhånd til banen i Kairo - 2100,- for tre dager).
 • Leie av golfbag/ utstyr.
 • Måltider som ikke er nevnt.
 • Drikke til måltider.

Prisen er basert på

 • Gjeldende vilkår for The Vibe AS
 • Da det skal bestilles spilletider etc er påmeldingsfrist satt til 1. april 2023
 • Minimum 20 deltagere, max 30 deltagere.
 • Dersom det er ledsagere som ikke spiller golf, lager vi gjerne et alternativt program/ sightseeing for dem.