Reiseleder
Mette Østerhus

Hå Gjeterhund inviterer til World Sheep Dog Trials i Nord-Irland

Vi blir med og heier på de norske deltakerne!

Med visse mellomrom arrangeres den såkalte World Sheep Dog Trails. Disse prøvene arrangeres i regi av International Sheep Dog Society (ISDS) og med samarbeidende land. Her deltar 240 hunder fra forskjellige land rundt om fra hele verden. I år er arrangeres VM i Dromore Nord-Irland

World Sheep Dog Trials har tradisjonelt vært arrangert i Storbritania, men i 2017 ble VM for første gang arrangert i Nederland. VM arrangeres hvert 3 år.

Hvert år oppnevner Norsk Sau og Geit et landslag som skal representere Norge i de internasjonale gjeterhundkonkurransene. Landslaget for 2023 er nå klart og deltagerne har takket ja til sine plasser. Landslaget for 2023 skal representere Norge på EM og VM. For å kvalifisere seg til landslaget i gjeterhund i Norge må man gjennom en rekke prøver. De 50 beste i Norgesserien, de 2 beste i Nord-Norgesserien og de 50 beste i NM får poeng til landslaget.

Det er hund og fører sammen som blir tatt ut, og hver fører kan stille med inntil to hunder på de internasjonale prøvene. Det er 15 stykker fra Norge som skal delta i Verdensmesterskap i bruk av gjeterhund.

Avreisedato
13. sep. 2023

Hjemkomstdato
17. sep. 2023

Antall dager
5

Pris fra
NOK 17 300,-

Les mer

Arvid Årdal i aksjon med Mac

Program

Dag 1. Onsdag 13. september

Sola - Dromore

Avreise fra Sola kl. 07:40 via Oslo med ankomst Dublin kl. 11:30. Her venter vår buss og vi kjører direkte til stevnet i Gill Hall Estate, Dromore, kjøreturen tar ca. 1,5. time. Til avtalt tid kjører vi til vårt hotel som ligger sentralt i Belfast. Vi sjekker inn og samles felles middag.

Under arrangementet vil det være Farmers marked med mange utstillere og boder.

Måltider inkludert: Middag

Les mer

Arvid Årdal i aksjon med Mac

Les mer

Vi bor sentralt i Belfast

Dag 2. Torsdag 14. september

Gill Hall Estate, Dromore

Frokost på hotellet. Transfer til stevnet og til avtalt tid kjører vi tilbake til vårt hotel. Felles middag på en lokal restaurant. Reiseleder vil legge opp til ekstra utflukter for de som måtte ønske en av dagene.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Jaran Knive Akersborg i aksjon med Siri

Dag 3. Fredag 15. september

Gill Hall Estate, Dromore

Frokost på hotellet. Transfer til stevnet og til avtalt tid kjører vi tilbake til vårt hotel. Felles middag på en lokal restaurant.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Arvid Årdal med Mac

Dag 4. Lørdag 15. september

Gill Hall Estate, Dromore - Dublin

Frokost på hotellet. Vi sjekker ut fra hotellet og oppbevarer koffertene i bussen. I dag er det finaler og vi håper de Norske deltakerne er med. Til avtalt tid kjører vi til Dublin ca. 1,5 time og til vårt hotell i sentrum. Vi sjekker inn og samles i bussen igjen for å ta turen til kveldens restaurant Merry Ploughboys Pub som regnes som en av de bedre stedene for å oppleve Irsk kultur, musikk og Riverdance. Dette er en opplevelse som man sent glemmer. Buss tilbake til hotellet.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Dag 5. Søndag 17. september

Dublin - Sola

Vi slapper av med en god frokost. Vi setter koffertene til oppbevaring og har dagen på egenhånd. Vi bor sentralt i Dublin med gangavstand til sentrum. Til avtalt tid samles vi ved hotellet for å kjøre til flyplassen. Avreise med Widerøe kl. 19:00 via Bergen til Sola med ankomst kl. 23:35.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Hovedstaden Dublin ligger vakkert til ved eleven Liffey

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 17 300 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 4 990 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

 • Fly Sola - Dublin tur-retur
 • Inkluderer 8kg håndbagasje, 1 x 23kg innsjekket bagasje
 • 3 overnattinger i Belfast, Nord Irland
 • 1 overnatting, Dublin
 • 4 frokoster
 • 3 middager
 • 1 middag & underholdning Merry Ploughboy
 • All busstransport iht. til program

Prisen inkluderer ikke

 • Enkeltrom
 • Reise- og avbestillingsbeskyttelse
 • Drikke til middager
 • Lunsjer
 • Entre til VM

Prisen er basert på