Reiseleder
Mette Østerhus

Med kajakk i Kroatia med Stavanger Aftenblad

Er du klar for en annerledes type aktiv ferie?

Vi har laget til en fantastisk kajakktur i Kroatia, hvor vi kombinerer vakre padleturer på azurblått hav med hvite strender, god mat og drikke.
Turen starter i Dubrovnik, og fortsetter med padling rundt Elafitiøyene. Øygruppen består av 13 øyer, hvor kun tre er bebodd hele året. Øyene er dekket av eviggrønn middelhavsvegetasjon, og er med sine vakre strender og uberørte natur et perfekt område å padle i.

Denne kajakkturen er for alle! Hvis du ikke har padlet kajakk før vil du kjenne på mestringsfølelse og få fine opplevelser i løpet av turen. Har du mye kajakkerfaring fra tidligere kan du bruke kreftene på å nyte den flotte naturen og omgivelsene, og kanskje har du overskudd til et morgenbad underveis?!

Avreisedato
12. aug. 2023

Hjemkomstdato
19. aug. 2023

Antall dager
8

Pris fra
NOK 23 760,-

Les mer

Program

Dag 1. Lørdag 12. august

Avreise – opplevelsene begynner nå!

Vi reiser fra Sola med Norwegian kl. 08.50 og ankommer Dubrovnik flyplass kl.11.40. Vår lokale guide møter oss og tar oss med på en tur rundt i Dubrovnik, Kroatias mest kjente by. Byen ble grunnlagt på begynnelsen av 600-tallet og navnet Dubrovnik kommer av ordet “dub” som betyr eiketre på kroatisk. Siden 1979 har byen stått på UNESCOs verdensarvliste. Vi får høre historien rundt den flotte bymuren fra Middelalderen, som har spilt en viktig rolle i Dubrovniks turbulente historie, rusler gjennom trange smug og over vakre torg med kaféer og restaurant. Overalt har vi utsikt til krystallklart hav, og vi kan begynne å glede oss til dagene vi har i vente.

Etter en middag på en lokal havnerestaurant tar vi kveldsfergen over til øya Lopud, (ca. 50 minutter). Lopud er en av Elafatiøyene, og ligger nordvest for Dubrovnik. Det bor kun et par hundre innbyggere her, og øya er kjent for sine vakre sandstrender. Vi skal ha denne lille øya som base den neste uken mens vi utforsker et av de flotteste områdene i Adriaterhavet.

Vi blir innkvartert på et familiedrevet pensjonat som består av flere boenheter og ved ankomst blir vi tildelt våre rom.

Måltider inkludert: Middag

Les mer

Dubrovnik med gamle byen

Dag 2. Søndag 13. august

Adriaterhavets vakreste strand

Vi spiser en deilig frokost sammen, før vi gjør oss klare for vår første padletur. Før vi setter oss i kajakkene får vi en grundig innføring fra våre lokale guider.

Etter å ha blitt kjent med hva som er frem og tilbake på kajakken legger vi ut på en rolig tur til sandstranden Sunj, som ligger på motsatt sider av øya. Vel fremme blir det tid til å slappe av, spise lunsj, og en dukkert eller to i det deilige vannet. På ettermiddagen går vi tilbake til pensjonatet til fots. Øyas høyeste punkt er 216 moh, og vi utforsker øyas stier og nyter den storslåtte utsikten underveis.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Klar for padletur

Dag 3. Mandag 14. august

Kajakktur til øya Kolocep

Etter en deilig frokost – og kanskje et morgenbad – går vi tilbake til Sunj, hvor kajakkene ligger og venter fra i går, og hvor dagens padletur starter. Vi skal padle til øya Kolocep, som har en av de mest dramatiske kystlinjene i Kroatia. Yttersiden av øya har stupbratte klipper som går rett ned i det krystallklare vannet, men to bukter beskytter hvert sitt fiskevær: Grnje og Donje Celo.
Øya er bilfri, men det er en rekke stier og gangveier på kryss og tvers av øya. Vi spiser lunsj på en tradisjonell fiskerestuarant i en av havnene, og padler tilbake til Sunj sent på ettermiddagen.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Vi utforsker grottene

Les mer

Vi padler langs bratte klipper

Dag 4. Tirsdag 15. august

Dagen på egenhånd

Etter to dager i kajakken blir det deilig med en fridag til å utforske Lopud på egenhånd. Om du velger stranden, shopping eller fottur er helt opp til deg! Eneste stikkord er: husk å nyte!

På ettermiddagen samles vi for felles middag på en lokal gård, ca. 45 minutter utenfor byen. Vi går i samlet flokk, og bygger opp appetitten på veien. Belønningen er storslått! Fantastiske omgivelser, kroatisk middag med kortreiste råvarer, og god stemning i gruppa. Det blir også mulighet til å smake på tradisjonell frukt- og urtebrandy. En uforglemmelig aften som gjør oss klare for de neste dagene med kajakkpadling!

Måltider inkludert: Frokost / Kveldsmat

Les mer

Idyll ved Lopud

Dag 5. Onsdag 16. august

Renessanseslott og kortreist, lokal lunsj

Dagen starter med vår etter hvert familiære fottur til stranden Sunj. De 15 minuttene det tar å gå over øya får kropp og hode i gang før dagens padletur starter. I dag skal vi padle til øya Šipan som er den største og mest befolkede av Elafitiøyene. Øya har to kalksteinsrygger som går langs øya fra øst til vest og mellom disse finner vi et dalsøkk med fruktbar jord. Her dyrkes blant annet oliven, fiken, vindruer og sitrusfrukter. På veien padler vi forbi nydelige bukter og pittoreske holmer. Vi stopper for en svømmetur, og besøker den grønne grotten og en imponerende hvelving i stein.
På veien til dagens lunsj stopper vi i den lille fiskerlandsbyen Sudjurandj, som byr på både tradisjonelle kalksteinshus og Renessanseslott. Vi besøker slottet Stjepovic Skocibuha, og lærer mer om historien og livet på øya.
Dagens lunsj blir på den lokale gården til familien Danicic. Familien lager sin egen vin og olivenolje, og det er selvsagt lov å smake! Vi prøver oss frem til våre personlige favoritter blant de lokale spesialitetene. Etter lunsj padler vi tilbake til Lopud.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Dag 6. Torsdag 17. august

Kajakktur blant aristokrater og pirater

Etter frokost padler vi fra Lopud til Sipanska Luka langs yttersiden av øya Sipan. Sipan har en spennende historie som inkluderer både erobrere, aristokrater og pirater. Det er spennende historiske bygg som omfatter alt fra festninger til klostre, og en rekke kirker fra renessanse- og barokktiden. Sipanska Luka har en flott strandpromenade, og vi får tid til å utforske den før vi padler tilbake til Lopud om ettermiddagen.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

På vei tilbake til Lopud

Dag 7. Fredag 18. august

Snarvisitt til fastlandet

Vi padler fra Lopud til Trsteno på fastlandet. Trsteno er kjent for sitt arboret, en samling av trær og busker som dyrkes med sikte på forskning, undervisning og utprøving av planter i vårt klima. På 1500-tallet ble sjøfolk bedt om å ta med frø og planter fra deres jordomseilinger, og disse er samlet i arboretet i Trsteno. Arboretet var også et at stedene hvor The Game of Thrones ble spilt inn. Vi utforsker denne vakre parken med sine eksotiske planter og gamle trær, og barokkfontenen av Neptun med hans nymfer. Vi får litt egentid i løpet av dagen, og padler tilbake til Lopud sent på ettermiddagen.

En fantastisk uke med minnerike kajakkturer, sjøsprøyt og Middelhavsmat er ved veis ende – vi nyter den siste kvelden sammen med nye venner.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Dag 8. Lørdag 19. august

Lopud – Dubrovnik - Stavanger

Vi rekker en siste tidlig frokost, før vi sier takk for oss til denne vakre øya og tar båten inn til fastlandet kl. 07.00. Busstransfer til flyplassen for avreise hjem til Stavanger med direktefly kl. 12.25 med ankomst Sola kl. 15.25. Takk for turen!

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Takk for oss?

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 23 760 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 3 200 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

 • Fly Stavanger - Dubrovnik tur-retur med Norwegian
 • 8 kg håndbagasje, 1 stk. a 23kg innsjekket bagasje
 • Transfer flyplassen tur-retur
 • 7 overnattinger i delt dbl.rom BB
 • 7 frokoster
 • 4 lunsjer
 • 4 middager
 • Lokal guide/padle instruktør
 • Kajakk med tilbehør
 • Ferge billetter tur-retur
 • Guidet tur i Dubrovnik

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingforsikring
 • Drikke til maten
 • Lunsjer som ikke er beskrevet
 • Middager som ikke er beskrevet

Prisen er basert på