Operafestspillene i Verona, Gardasjøen og Cinque Terre med Aftenbladet

Bli med oss til Nord-Italia på gode hoteller og store opplevelser!

Gardasjøen glitrer som en blå perle der Alpene møter Po-sletten i Nord-Italia. Sørøst ved sjøen ligger den vakre byen Bardolino som blir vårt utgangspunkt for store opplevelser. Vi skal på opera i Arena di Verona og se berømte Aida på det storslåtte romerske amfiteateret. Vi skal besøke den ikoniske middelalderbyen Sirmione på en halvøy i sjøen. Vi skal til det hengende klosteret «Madonna della Corona». Vi skal besøke en vingård og vi skal på gårdsmiddag med hjemmelaget kortreist mat på en lokal bondegård. Så forflytter vi oss via storbyen Milano til Middelhavskysten og byen Lerici ved bukta Golfo di la Spezia. Herfra skal vi oppleve Genova og dra på båttur til Cinque Terre.

Avreisedato
06. sep. 2023

Hjemkomstdato
13. sep. 2023

Antall dager
8

Pris fra
NOK 28 730,-

Les mer

Operafestspillene i Verona foregår i det romerske amfiteateret som er så godt som intakt og gir fantastiske kulisser og lydforhold. Vi skal se Aida av Guiseppi Verdi, - det blir en uforglemmelig opplevelse!

Norsk reiseleder fra The Vibe AS er med på hele turen.

Program

Dag 1, onsdag 6. september 2023

Fly fra Sola til Verona, og videre til Bardolino

Avreisen er om ettermiddagen. Vi flyr med Norwegian fra Sola kl. 16:30 *), via Gardermoen og lander i Verona kl. 21:35. Her venter bussen som skal kjøre oss til byen Bardolino ved Gardasjøen, en drøy halvtime mot vest. Vi sjekker inn på Parc Hotel Gritti som ligger vakkert til med en park på ene siden og sjøen på andre. Selve byen Bardolino er sjarmerende og pittoresk, med gode restauranter, hyggelige butikker og en tiltalende atmosfære. Byen blir vårt utgangspunkt for store opplevelser fram til søndag morgen.

*) Vær oppmerksom på at flytidene kan endres før avreise. Ta høyde for dette ved evt. bestilling av innenlands tilslutninger i Norge.

Les mer

Langs Gardasjøen ligger flere maleriske landsbyer i et av Italias mest naturskjønne områder. Her bor vi godt, spiser godt og oppholder oss i det beste av italiensk kultur og arkitektur!

Les mer

Sirmione ligger på en liten øy ytterst på en smal landtunge sør i Gardasjøen. Byen er ikonisk og kan nesten ikke beskrives. Den må bare oppleves! I forgrunnen «Castello Scaligero»

Dag 2, torsdag 7. september 2023

Båttur på Gardasjøen til middelalderbyen Sirmione

Etter frokost spaserer vi til kaien hvor rutebåtene har sine anløp. Her går vi om bord i båten som tar oss sørover til middelalderbyen Sirmione. Denne særegne byen er anlagt i tilknytning til det storslagne «Castello Scaligero» som den mektige Scala-familien bygde på 1300-tallet. Familien var lokalisert i Verona og regjerte over det som i dag er regionen Veneto. De bygde flere slott og festninger, og deriblant slottsfestningen i Sirmione som er meget godt bevart og vedlikeholdt. Vi har ikke lunsj og middag inkludert, da det lønner seg å kjøpe begge deler lokalt. Reiseleder legger til rette og kommer med gode anbefalinger om spisesteder. Ettermiddagen er satt av til fritid. Hotellet har basseng både ute og inne, det ligger rett ved sjøen, og det tar 7-8 minutter å gå til sentrum av byen. Her er det bare å nyte livet, enten man vil slappe av eller rusle rolig på italiensk vis og ta seg en kaffekopp eller en «gelato» på nærmeste iskrembar.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Arena di Verona ligger midt i byen og er et mektig monument fra romertiden

Les mer

Et dronefoto av Arena di Verona viser hvor vi skal se Aida

Dag 3, fredag 8. september 2023

Fritid i Bardolino og operaen Aida på Arena di Verona

I dag er formiddagen fri og vi kan nyte en lang frokost og gjøre hva ellers livet og dagen inviterer på. Byen Garda ligger drøyt fire kilometer lenger nord langs sjøen, og det er en flott tur å spasere dit på promenaden langs sjøen. Garda er også en typisk by med gammel bebyggelse og tiltalende gater, butikker og restauranter. Deriblant en rekke uterestauranter på rekke og rad i skyggen under alleen ut mot sjøen. Meget idyllisk! Om ettermiddagen setter vi oss i bussen med kurs for operaforestilling på Arena di Verona. Aida av komponisten Giuseppe Verde er en av verdens mest kjente og spilte operaer. Og det er en gedigen opplevelse å se den på amfiteateret i Verona! Om Colosseum i Roma er imponerende, så er Arena di Verona det enda mer. Der Colosseum framstår som en ruin, er Arena di Verona praktisk talt intakt, og derfor en mektig og imponerende scene for operafestspillene som arrangeres her hver sommer. Handlingen i Aida foregår i det antikke Egypt, og er en unik kombinasjon av vakker musikk og sang og kulisser som man knapt kan forestille seg. Dette er en opplevelse på øverste hylle, og vi har gode nummererte billetter! Vi ankommer Verona i god tid, og starter med en omvisning i byen som byr på eldgamle kulisser tilbake til Romerriket og som er rammen rundt Shakespeares Romeo og Julie. Før forestillingen blir det tid til å få seg middag på en av byens mange restauranter, og kl. 21:00 starter forestillingen, forhåpentligvis under en vakker stjernehimmel i den svale natten. Etter forstillingen returnerer vi til vårt hotell i Bardolino.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Verona er en vakker, sjarmerende og tiltalende by

Les mer

Madonna de la Corona "henger" i fjellsiden og er et imponerende skue

Dag 4, lørdag 9. september 2023

Madonna della Corona, vingård og kortreist lokal lunsj

Vi tar oss god tid til frokosten, unngår stress og gleder oss til en ny dag med store opplevelser. Ved 11-tiden går turen til det hengende klosteret «Madonna della Corona». Det har en historie på over 1000 år og er bygget inn i en bratt fjellside, 775 meter over dalen hvor elven Adige slynger seg sørover på sin vei mot Adriaterhavet. Klosteret er bygget i flere etapper på en fjellhylle hvor det skulle være komplett umulig å bygge noe som helst. Men her fortelles det at eremitt-munkene møtte Jomfru Maria og stedet ble et pilegrimsmål. I gamle dager måtte man klatre opp en bratt sti fra dalbunnen, men i dag er det laget en vei fra toppen av fjellet så vi kommer oss trygt ned og får en skjellsettende opplevelse «der ingen skulle tru at nokon kunne bu»! Regionen vi er i, Veneto, er også et fruktbart vindistrikt. Andre vindistrikter, som Toscana og Piemonte er kanskje bedre kjent, men klima og jordsmonn gjør at Veneto faktisk er den største vinregionen i Italia med et bredt utvalg av hvite og røde viner. Vi besøker en vingård og vi spiser en spennende lunsj med kortreist lokal mat fra det venetianske kjøkken. Om ettermiddagen returnerer vi igjen til hotellet vårt ved bredden av Italias største innsjø.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Milano med den vakre katedralen på Piazza del Duomo

Les mer

Statue av Leonardo da Vinci i Milano

Dag 5, søndag 10. september 2023

Fra Bardolino via Milano til Lerici ved Middelhavet

Fra Bardolino reiser vi i dag videre med kurs for Golfo di la Spezia ved Liguria-havet på nordvestsiden av Italia. På veien dit skal vi innom Milano som er Italias nest største by med sine ca 1,3 millioner innbyggere. Nord-Italia, med Milano i spissen, er motoren i italiensk økonomi med høyest kjøpekraft og levestandard enn resten av landet. Milano er også senter for kunst- og motebransjen, og her levde Leonardo da Vinci viktige år av sitt liv. Han malte han det berømte veggmaleriet «Nattverden» som vi skal se i klosteret Santa Maria delle Grazie. Vi får også en guidet bytur og får mellom annet se den usedvanlig vakre katedralen i byens hjerte. Den kjente La Scala-operaen skal vi også få se, i alle fall fra utsiden. Men hvis den er åpen, får vi også sett den fra innsiden med hovedsal og gallerier i seks etasjer. Det blir tid til lunsj før vi reiser videre mot sør til Middelhavskysten og byen Lerici ved bukta Golfo di la Spezia. Her sjekker vi inn på Hotel Byron hvor vi bor meget bra bare et steinkast fra Middelhavet og en deilig sandstrand!

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Vi skal bo i Lerici ved Middelhavet

Les mer

Utsnitt fra Genova

Dag 6, mandag 11. september 2023

Tur til Genova og ettermiddagen fri i Lerici

Etter frokost går turen i dag til Genova med en av Italias travleste havner. Byen har tradisjonelt vært sete for flere av landets rederier og er sterkt preget av skips- og sjøfart. I gamlebyen er det en labyrint av trange gater som bygger seg opp som et «amfiteater» rundt den gamle havnen, med trapper, broer og bygninger på både åtte og ni etasjer. Flere av gatene er svært trange og ikke tilgjengelige for biltrafikk. Gamlebyen oppleves eksotisk og pittoresk. Vi har en guidet omvisning i byen, og etterpå blir det fritid til å rusle rundt på egen hånd og få seg en matbit før vi returnerer til vårt hotell i Lerici, ca halvannen times kjøretid sørøst langs kysten. Ettermiddagen er satt av til fritid, og om kvelden legger reiseleder som vanlig til rette for de som ønsker å gå ut å spise sammen.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Landsbyen Vernazza i Cinque Terre

Les mer

Landsbyen Manarola i Cinque Terre

Dag 7, tirsdag 12. september 2023

Båttur til Cinque Terre og fritid i Lerici

I dag skal vi oppleve fantastisk natur og imponerende små fiskerlandsbyer som klamrer seg fast til klippene på den forrevne kystlinjen nordøst for byen La Spetzia. Området utgjør «Parco Nazionale delle Cinque Terre» og står selvsagt på Unesco sin verdensarvliste. Den vakre naturen, gammelt kulturlandskap, sjarmerende landsbyer og bevaring av gammel arkitektur og bybilde, gjør dette området til en av Italias store attraksjoner. De fleste besøker området fra landsiden, men vi tar det med båt og det setter en ekstra spiss på opplevelsen. Det blir lunsj underveis, og god anledning til å ånde inn atmosfæren underveis der vi gjør landhogg i landsbyer som den dag i dag lever av lokalt fiske i Liguria-havet. Om ettermiddagen er vi tilbake på hotellet etter enda en dag med opplevelser lagret både i hjerte og kamera! Resten av dagen er fri og siden dette er siste dagen på turen, er det bare å nyte den italienske Middelhavskysten i fulle drag.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Gled deg til gode matopplevelser i Italia!

Dag 8, onsdag 13. september 2023

Buss til Milano og fly til Gardermoen

Det er drøyt tre timers kjøretid til flyplassen i Milano hvor vi skal fly SAS kl. 11:20 til København og videre til Sola. Vi må være ute i god tid, og det betyr at vi må reise fra hotellet i Lerici forholdsvis tidlig. Det betyr igjen at dagen vil bli en reisedag med forventet ankomst til Sola kl. 15:15.

Måltider inkludert: Frokost

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 28 730 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 6 480 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

 • Fly Stavanger - Verona med Norwegian
 • Fly Milano - Stavanger med SAS
 • Overnatting i dobbeltrom på gode 1. klasses hoteller ved Gardasjøen og Middelhavet
 • Daglig frokost + måltider som oppgitt i dagsprogrammet
 • Plassbilletter med god plassering på operaen Aida på Arena di Verona
 • Utflukter, busstransport og inngangsbilletter som oppgitt i dagsprogrammet
 • Norske reiseleder med på hele turen

Prisen inkluderer ikke

 • Enkeltrom, se eget pristillegg for dette
 • Drikke til inkluderte måltider utover frokost
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører (beregnet til 45 euro pr. person)

Prisen er basert på

 • Gjeldende vilkår for The Vibe AS
 • Vi har begrenset antall plasser på turen. Turen fylles opp fortløpende. Vi tar forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen.