Reiseleder Nortura
Tore Oftedal

Bli med Nortura til VM i saueklipping og ullhåndtering og Royal Higland Show

En av Skottlands mest elskede utendørs landbruksbegivenheter!

Verdensmesterskapet for saueklipping og ullhåndtering i Golden Shears i 2023 viser kunsten, ferdighetene og teknikkene som kreves for å bli verdensmester. Den finner sted på Royal Highland Show i juni 2023 i det spesialbygde MacRobert Theatre, og de forventes at over 30 land vil konkurrere om tittelen i hjertet av Skottlands største landbruksbegivenhet Royal Highland Show! Vi får med oss disse store begivenheten inkludert studiebesøk hos noen bønder.

Frist for påmelding innen 20.mars

Avreisedato
22. jun. 2023

Hjemkomstdato
26. jun. 2023

Antall dager
5

Pris fra
NOK 17 550,-

Les mer

Program

Dag 1: Torsdag 22. juni

Stavanger - Edinburgh

Avreise fra Sola med SAS kl. 09.05 med ankomst Aberdeen kl. 09.10 (lokal tid). Her venter vår buss og vi kjører til Edinburgh. Vi tar pauser underveis og stopper for lunsj underveis. Vi ankommer vårt hotell om ettermiddagen og sjekker inn. Ettermiddagen til egen disposisjon. Til avtalt tid samles vi til felles middag på en hyggelig restaurant.

Måltider inkludert: Lunsj / Middag

Les mer

Edinburgh

Les mer

VM laget sammen med Sven Reiersen og Stian Espedal

Dag 2: Fredag 23. juni

Gårdsbesøk

Etter en god frokost skal bonde og tidligere saueklipper Angus Dickson ta oss med på tur. Han driver bondegård Sorrowlessfield sammen med sin kone. De har i dag rundt 500 sauer og har lamming i april/mai. Tidligere var Angus saueklipper rundt hele verden, også i Norge.

Vi tar først turen til Bedrule garden hvor vi får en omvisning med bonde John Richarson som blant annet har høylandskyr, hjort og søyer. Etter en omvisning blir det et besøk på et destilleri, før vi spiser lunsj på Hotel Denholm. Etter lunsj, venter det et besøk på gården hos Angus og kona. Vi får også med oss en kort visitt på et meieri som har 350 kyr melket av roboter. Vel tilbake i Edinburgh samles til for felles middag på en lokal restaurant.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Lokalguide Angus Dickson

Les mer

Landskapet rundt gården til Angus Dickson

Les mer

Dag 3: Lørdag 24. juni

Royal Highland Show - VM i saueklipping og ullhåndtering

Vi skal i dag tilbringe hele dagen på Royal Highland Show og VM i saueklipping og ullhåndtering. Det er mange innledende runder før finalene søndag.

Transfer fra hotellet til arrangementet og tilbake til avtalt tid.

Den årlige Royal Highland Show feirer det beste innen jordbruk, mat og landlig industri over hele Skottland. I fire dager i juni byr det på moro for alle aldre, inkludert muligheter til å komme tett på gårdsdyrene, smake på deilig og ofte lokalprodusert mat og drikke, og oppleve landlig livsstil som aldri før.

Showet ble satt opp av Royal Highland and Agricultural Society of Scotland og ble lansert i 1822, og flyttet først rundt og besøkte forskjellige byer og regioner i landet. I 1960 bosatte det seg i Edinburgh med Royal Highland Centre i Ingliston som et permanent hjem. 2022 markerte 200-årsjubileet for Royal Highland Show og returen til et normalt arrangement etter to års pause på grunn av Covid.

På hver begivenhetsdag kan deltakerne forvente å se de fineste husdyrene, være vitne til utrolige ferdigheter og tapperhet i skogbruksarenaen, kjenne varmen fra de glødende kullene på hovslagerutstillingene, nyte landskapet, se spektakulær sprangridning, lære om landlig håndverk og inspiser de enorme massene med gårdsmaskiner på tvers av utstillingsplassen, samt nyt en rekke livemusikk og underholdning for å fengsle hele familien. I tillegg er shoppere alltid bortskjemte med et stort utvalg av landvarer på tilbud, alt fra dyretilbehør og smykker til kunst og hagemøbler.

Verdensmesterskapet for saueklipping og ullhåndtering i Golden Shears i 2023 viser kunsten, ferdighetene og teknikkene som kreves for å bli verdensmester. Den finner sted på Royal Highland Show i 2023 i juni i det spesialbygde MacRobert Theatre, og de forventer at over 30 land vil konkurrere om tittelen i hjertet av Skottlands største landbruksbegivenhet!

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer
Les mer
Les mer

Dag 4: Søndag 25. juni

Edinburgh The Royal Highland Show og VM finaler - Aberdeen

Vi nyter vår frokost og sjekker ut fra hotellet, bagasjen blir oppbevart i bussen. Turen går til The Royland Highland Show for nye opplevelser. I dag er det den store dagen med finaler i saueklipping og ullhåndtering. Om ettermiddagen går turen mot Aberdeen. Vi spiser middag underveis på en hyggelig restaurant. Vårt hotell ligger like ved flyplassen.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer
Les mer

Dag 5: Mandag 26. juni

Aberdeen - Stavanger

Frokost på hotellet. Vi spaserer det lille stykke ned til flyplassen. Flyavgang fra Aberdeen kl. 09.55 med ankomst Stavanger kl. 12.00. (lokal tid)

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 17 550 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 5 740 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

 • Fly Stavanger - Aberdeen tur/retur
 • 3 overnattinger Edinburgh
 • 1 overnatting Aberdeen
 • 4 frokoster, 4 middager
 • Lunsj dag 1 og 2
 • All busstransport iht. program
 • Entre lørdag og søndag Royal Highland Show
 • Lokalguide Angus Dickson
 • Representant fra Nortura

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Enkeltrom
 • Drikke til maten
 • Lunsjer som ikke er beskrevet

Prisen er basert på