Reiseleder
John Edv. Olsen

Reiseleder
Arvid Hunemo

Pasjonsspillet i Oberammergau med kulturbyene Budapest og Wien

«Opplevelsen i Oberammergau er ubeskrivelig!»

Bli med oss på en magisk reise til Ungarn, Østerrike og Tyskland - som toppes med pasjonsspillet i Oberammergau! Pasjonsspillet settes kun opp hvert 10. år, så dette er virkelig unikt. Bakgrunnen for skuespillet er både dramatisk og spesiell, og tradisjonen har holdt seg levende i over 400 år! Det ble spilt første gang i 1634, og blir du med oss til Oberammergau i 2022, kan du få se den 42. oppsetningen. Spillet var satt opp i 2020, men ble utsatt to år på grunn av Covid-19.

Avreisedato
13. jun. 2022

Hjemkomstdato
20. jun. 2022

Antall dager
8

Pris fra
NOK 22 500,-

Les mer

Fra pasjonsspillet: Jesus renser templet i Jerusalem på Palmesøndag

Program

Dag 1: Mandag 13. juni 2022

Fra Oslo til Budapest

Turen går fra Oslo lufthavn, Gardermoen. Hvis du skulle ønske å reise fra en annen flyplass, må du gi oss beskjed om dette, så søker vi utreise som passer best for deg/dere. Vi får ikke bekreftet fly før ca 11 måneder før turen. Flyselskap og reiserute må vi derfor komme tilbake til når turen nærmer seg. Vel framme i Budapest, venter bussen som tar oss inn til Hotel Ibis Budapest Castle Hill hvor det blir innsjekking, velkomstsamling og middag. Hotellet ligger sentralt på Buda-siden ikke langt fra jernbanestasjonen Budapest-Déli.

Måltider inkludert: Middag

Les mer

Budapest ligger vakkert til ved Donau. Parlamentet ses midt i bildet.

Dag 2: Tirsdag 14. juni 2022

Budapest

Etter frokost blir det sightseeing i Budapest. En lokal guide viser oss rundt i byen både fra bussen og til fots. Budapest er hovedstad i Ungarn og landets økonomiske, industrielle, politiske og kulturelle sentrum. Opprinnelig var Budapest to byer på hver side av Donau, Buda og Pest. De to byene ble slått sammen i 1873. Med sin historie og gamle arkitektur er byen et populært reisemål. Byen har gjennomgått mye uroligheter gjennom tidene – ikke minst mot slutten av andre verdenskrig, da mer enn 80 % av bygningene ble mer eller mindre ødelagt i de langvarige kampene under slaget om Budapest. Dagens lunsj er ikke inkludert, men reiselederne legger til rette for de som vil spise sammen. Ettermiddagen fri med god anledning til å besøke en eller flere av de mange severdighetene i Budapest. Om kvelden samles vi til felles middag på hotellet.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Wien er kjent for sine prangende palasser. Her ser vi Belvedere-palasset.

Dag 3: Onsdag 15. juni 2022

Fra Budapest til Wien

I dag går turen videre til Østerrikes hovedstad Wien. Bussturen dit tar ca tre og en halv time. Vi tar oss god tid med frokosten og drar fra Budapest litt utpå formiddagen. I utkanten av Wien stopper vi for lunsj som vi betaler selv på stedet. Så reiser inn til Hotel Austria Trend Doppio i byens østkant hvor vi sjekker inn og får rommene våre. Resten av dagen er satt av til fritid før vi samles til felles middag om kvelden.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Schönbrunn-palasset i Wien

Dag 4: Torsdag 16. juni 2022

Wien

Wiens historie strekker seg til ca to tusen år f.Kr. Byens plassering ved Donau, fjellene Wienerwald og det sentraleuropeiske slettelandet la grunnlaget for en handelsplass som utviklet seg til en europeisk metropol og et dominerende maktsentrum. I romertiden var Wien en befestet leir som dekket det meste av dagens bysentrum. I 1278 ble den hovedstad i det habsburgske rike (senere Østerrike-Ungarn), noe den var frem til slutten av første verdenskrig. Dette medførte at Wien i dag er mye større og mer praktfull som hovedstad enn det Østerrikes nåværende størrelse skulle tilsi. Hele den indre byen finnes på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Byen ble utsatt for store ødeleggelser under andre verdenskrig, men gjenoppbygget etter krigen. Vi gleder oss til en dag i denne historiske byen. Om formiddagen planlegger vi sightseeing med lokal guide som avsluttes med felles inkludert lunsj. Ettermiddagen er fri og om kvelden blir det Strauss og Mozart-konsert på Vienna Kursalon kl. 20:30. Middag/kveldsmat ordner vi på egen hånd, eller sammen med reiselederne, før vi drar til konserten. Ny overnatting i Wien.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Johan Strauss d.y. er en av Wiens store sønner. Hans kanskje mest kjente verk er «An der schönen blauen Donau»

Dag 5: Fredag 17. juni 2022

Fra Wien til Innsbruck + elvecruise på Donau

Etter nok en deilig frokost, setter vi oss i bussen for å kjøre vestover til Krems hvor vi skal gå om bord i en elvebåt og seile på Donau til den vakre byen Melk. Turen på Donau er ca tretti kilometer og tar i underkant av tre timer. Melk er et berømt benediktinerkloster. Vi besøker det vakre parkanlegget og får anledning til en matbit før vi setter kursen for Innsbruck. Bussen bruker ca fire timer på denne strekningen, og vel framme sjekker vi inn på Alphotel Innsbruck hvor vi skal bo de neste to nettene. Hotellet ligger litt i utkanten av byen og like ved kjøpesenteret DEZ Innsbruck. Om kvelden samles vi også i dag til felles middag på hotellet.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

På Donau seiler vi inn til byen Melk med sitt vakre benediktinerkloster

Les mer

Innsbrück ligger i ved elven Inn og er omkranset av majestetiske fjell i Alpene

Dag 6: Lørdag 18. juni 2022

Innsbrück

Innsbruck er delstaten Tirols hovedstad. Den ligger ved elven Inn og er omkranset av høye fjell. Bybildet er preget av mange gotiske og barokke bygninger. Innsbruck har vært residensby for Tirols grever siden 1420 og for enkelte østerrikske erkehertuger og tysk-romerske keisere. Innsbruck er også kjent som et vintersportssted og har arrangert flere VM og Vinter-OL to ganger (1964 og 1976). Som seg hør og bør, starter vi dagen med guidet sightseeing. Lunsj tilrettelegges og om ettermiddagen besøker vi det berømte Innsbruck Hofburg som er et tidligere Habsburg-palass, og regnes som en av de tre viktigste kulturbygningene i Østerrike sammen med Hofburg- og Schönbrunn-palassene i Wien. Om kvelden blir det Tiroler Abend med konsert og middag og deretter ny overnatting i Innsbruck.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Fra pasjonsspillet. Jesus innstifter nattverden Skjærtorsdags kveld

Dag 7: Søndag 19. juni 2022

Pasjonsspillet i Oberammergau

I dag skal vi til Oberammergau. Etter frokost starter vi på den ca 1,5 timer lange bussturen som bringer oss til idylliske Oberammergau ved foten av Alpene. Vi er nå i Bayern som er den sørøstligste av de tyske delstatene med München som hovedstad. Bayern var i flere hundre år eget kongerike, og inngikk som en forbundsstat i Tyskland i 1871. Oberammergau er en by og kommune som ligger i Ammertal ved elven Ammer (Amper). Derav navnet Oberammergau, – det finnes også et Unterammergau! Det bor ca. 5 500 mennesker i Oberammergau. Vel framme blir det tid til å rusle rundt i byen og finne seg et sted å spise lunsj. Vi må bare passe på å være på plass i god tid til pasjonsspillet som begynner kl 14:30. Vi gleder oss til en stor opplevelse! Ord kan vanskelig beskrive hvordan det oppleves å overvære det gedigne pasjonsspillet i Oberammergau! Det er en tre timers pause midt i spillet. Denne benytter vi til å spise middag og slappe litt av. Så er vi tilbake i amfiet, som har plass til 4500 mennesker, for å se siste delen av pasjonsspillet. Det forventes å slutte kl 22:30 og vi overnatter på Alphotel i Ettal, ca 5 km fra selve Oberammergau.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Fra pasjonsspillet. Korsfestelsen Langfredag

Dag 8: Mandag 20. juni 2022

Retur til Norge fra München

I dag tar vi oss god tid ved frokostbordene. Ettal er først og fremst kjent for Ettal Kloster som be grunnlagt i 1330. Stedet klosteret ble bygget på, var strategisk viktig da det lå like ved den viktigste handelsruten mellom Italia og Tyskland. Legenden om grunnleggelsen sier at Ludvig IV's hest knelte tre ganger på stedet der den første kirken ble bygd. Han donerte derfor en statue av Jomfru Maria, «Frau Stifterin» eller «Ettal Madonna», som raskt ble et pilegrimsmål. Litt utpå dagen setter vi oss i bussen for å reise til flyplassen i München hvor vi går om bord i flyet som skal ta oss hjem til Norge og Gardermoen. Flytiden får vi ikke bekreftet før ca 11 mnd. før hjemreisedato, så konkrete tidspunkter må vi komme tilbake til, - og alle påmeldte får selvsagt opplysninger om dette i god tid.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Landsbyen Ettal med Ettal Kloster midt i bildet

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 22 500 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 4 500 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

 • Flyreise Gardermoen - Budapest og München - Gardermoen
 • Del i dobbeltrom på gode hoteller i turistklasse
 • Rundreise med utflukter og inngangsbilletter som oppgitt i dagsprogrammet
 • Halvpensjon bestående av daglig frokost + 6 middager og 1 lunsj
 • Lokale byguider i Budapest, Wien og Innsbrück
 • Konserter i Wien og Innsbrück
 • Elvecruise på Donau fra Krems til Melk
 • Pasjonsspillet i Oberammergau med setekategori 1
 • Norske reiseledere på hele rundturen

Prisen inkluderer ikke

 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører

Prisen er basert på