Reiseleder
Martin Ivar Arnesen

Reiseleder
Mette Østerhus

Bli med på en opplevelsesrik og eksotisk tur til Madagaskar med Stavanger Aftenblad

Madagaskar er øya mellom øst og vest.

På turen vil vi få oppleve møte med folk, land, kultur og natur. Vi reiser gjennom et allsidig landskap fra innlandets høydedrag og kuperte landskap sørover over endeløse vidder mot vestkysten ved Mocambique-kanalen. Vi vil få oppleve og høre om norsk nærvær på Madagaskar gjennom norsk misjon siden 1860-tallet.

Som språklig og kulturelt har sine røtter både i Østen og Afrika, og vært under arabisk og europeisk påvirkning. Naturen med dyre- og planteliv på Madagaskar er unikt. Som en isolert øy har naturen fått utvikle seg sine egne veier, og en stor del av plante- og dyrelivet er endemisk, det vil si at artene finnes ikke andre steder i verden.

Avreisedato
10. okt. 2023

Hjemkomstdato
22. okt. 2023

Antall dager
13

Les mer

Program

Dag 1. Tirsdag 10. oktober

Stavanger - nattflyvning

Avreise fra Sola med SAS kl. 15.35 til Oslo. Vi flyr videre med Ethiopian Airlines kl. 19:45 til Addis Ababa neste dag.

Måltider inkludert: Mat på flyet

Dag 2. Onsdag 11. oktober

Addis Ababa - Antananarivo

Vi flyr videre fra Addis Ababa kl. 08:50 med ankomst hovedstaden på Madagaskar, Antananarivo. Vår reise starter og slutter i hovedstaden Antananarivo. Vi skal bo på hotell sentralt i hovedstaden. Det er gangavstand til både markedet i hjertet av byen og til Rovaen, det gamle dronningpalasset på høyden med utsikt over byen.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Dag 3. Torsdag 12. oktober

Ivato - Antsirabe

Fra hovedstaden går veien videre sørover til byen Antsirabe, byen med "mye salt". Byen ble grunnlagt av den norske misjonæren T.G.Rossås på 1880-tallet. Antsirabe er også Stavangers vennskapsby. Vi skal bo på det gassisk-norske kultursenteret "Lovasoa" som ligger i "Stavangergata". Vi får se tydelig historiske spor etter norsk misjon.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Dag 4. Fredag 13. oktober

Antsirabe - Ambalakely

Veien går videre til Ambalakely, en liten by nord for Fianarantsoa. Veien er svingete og tidvis dårlig, så vi får god tid til å bli kjent med omgivelsene undervegs. På veien stopper vi i Ambositra som er kjent for sine utskårne trefigurer. Hen spiser vi medbragt lunsj og handler. I Ambalakely skal vi bo på hotell eid av vår lokale reiseoperatør, Trans Group Hasina. Vi skal få møte skolebarn som gjennom sitt sosiale arbeid er engasjert i en unik skolefritidsordning.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Dag 5. Lørdag 14. oktober

Ambalakely - Ihosy

Fra Fianaranatoa drar vi videre sørover ned fra innlandsplatået. Landskapet åpner seg, og vi kommer etter hvert fram til byen Ihosy. På veien stopper vi i Anja Parc. Her vi vi få nærsyn med lemurer. Her vi vi også spise medbragt matpakke. I Ihosy skal vi bo på et svært enkelt hotell. Vår reiseleder har bodd og arbeidet i området i nær 10 år, og vi får møte mennesker i hverdagen, prosjekter og skoler. På søndagen besøker vi en menighet og deltar på deler av en gudstjeneste.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Dag 6. Søndag 15. oktober

Ihosy - Isalo

Nå går vein vestover over den enorme Horombe-sletta til Isalo nasjonalpark. Der skal vi bo 2 netter og være med på fotturer i nasjonalparken. Vi skal på hotell "Le Jardin du Roy" - kongens hage, midt mellom klipper og spektakulære fjellformasjoner.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Dag 7. Mandag 16. oktober

Isalo - Tur i Isalo Nasjonalpark

Isalo Nasjonalpark

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Dag 8. Tirsdag 17. oktober

Isalo - Tulear/Ifaty

Fra Isalo drar vi rett vest mot kyst- og havnebyen Toliara. Etter en kort stopp drar vi videre nordover langs kysten til Ifaty hvor vi i 2 netter skal bo i bungalower helt nede ved stranda. Her er det muligheter for å slappe av med bading og soling, og en tur ut på korallrevet med lokalbygde utrigger-kanoer.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Dag 9. Onsdag 18. oktober

Tulear/Ifaty - Snorkling, bading, baobab-skog

I dag er dagen deres. En kan slappe av bade og kose seg eller kunne frister det med å prøve seg med snorkling og se de flotte korallrevene.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Dag 10. Torsdag 19. oktober

Tulear/Ifaty - Tana - Antananarivo

Turen tilbake til hovedstaden reiser vi med innlands fly. Før flyavgang stopper vi i Toliara, og får se et Norges kanskje eldste ferdighus, det gamle Røstvig-huset, bygd i Norge på 1880-tallet, fraktet ut med båt og satt opp igjen i Toliara.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Dag 11. Fredag 20. oktober

Antananarivo

Tilbake i hovedstaden blir det tid for sightseeing og shopping for hjemreise til Norge. Vi besøker blant annet markedet i sentrum av byen, og vi besøker Rovaen, dronningpalasset. Fra Rovaen har vi panoramautsikt over byen.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Mat på flyet

Dag 12. Lørdag 21. oktober

Antananarivo - Addis Ababa - nattflyving

Vi må si takk for oss etter en opplevelsesrik tur på Madagaskar. Avreise kl. 14:40 med ankomst Adis Abeba kl. 19:20 med fly videre kl. 23:40 med ankomst Oslo neste dag.

Måltider inkludert: Frokost / Mat på flyet

Dag 13. Søndag 22. oktober

Oslo - Stavanger

Ankomst Oslo kl. 08:45. Vi flyr videre kl. 10:00 med ankomst Sola kl. 10:50.

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 0 ,-

per person i dobbeltrom

Prisen inkluderer

 • Fly Stavanger - Antananarivo, Madagaskar
 • Inkludere 1 x 23kg innsjekket bagasje samt håndbagasje
 • 10 overnattinger
 • 10 frokoster
 • 10 middager
 • Lunsjer
 • All transport ihh til program
 • Vann i bussen
 • Turleder Martin Ivar
 • Reiseleder fra The Vibe

Prisen inkluderer ikke

 • Reise og avbestillingsforsikring
 • Enkeltromstillegg

Prisen er basert på