Reiseleder
Martin Ivar Arnesen

Reiseleder
Mette Østerhus

Opplevelsesrik og eksotisk tur til Madagaskar med Stavanger Aftenblad

Martin Ivar Arnesen tar oss med til Madagaskar, et land han kjenner svært godt. Han snakker språket etter å ha bodd og arbeidet med undervisning og landsbyutvikling på Madagaskar i ca. 10 år. Han tar oss bak turistfasaden og gir oss genuine opplevelser sammen med lokalbefolkningen.

Madagaskar blir gjerne kalt øya mellom øst og vest. Vi får et møte med folk, land, kultur og natur. Turen går gjennom varierte landskap, over høydedrag, gjennom daler og over endeløse vidder mot vestkysten ved Mocambique-kanalen. Vi får møte og høre om norsk misjon og bistand på Madagaskar siden 1860-tallet.

Språklig og kulturelt har Madagaskar røtter både i Østen og Afrika, og har vært under arabisk og europeisk påvirkning. Dyre- og planteliv på Madagaskar er unikt. Som en isolert øy har naturen fått utvikle seg sine egne veier, og en stor del av plante- og dyrelivet er endemisk, det vil si at artene finnes ikke andre steder i verden.

Avreisedato
10. okt. 2023

Hjemkomstdato
22. okt. 2023

Antall dager
13

Pris fra
NOK 38 550,-

Les mer

Lemuren finnes bare på Madagaskar og ønsker oss velkommen til eksotiske dager!

Program

Dag 1. Tirsdag 10. oktober

Stavanger - nattflyvning

Avreise fra Sola med SAS kl. 15.35 til Oslo, videre til Addis Abeba med Ethiopian Airlines kl. 19:45 med ankomst neste dag. Det blir servert servert mat på flyet på den oversjøiske strekningen.

Måltider inkludert: Mat på flyet

Les mer

Antananarivo er hovedstaden på Madagaskar

Dag 2. Onsdag 11. oktober

Tonga soa eto Madagasikara! Velkommen ti Madagaskar !

Ankomst Addis Abeba. Vi flyr videre kl. 08:50 med ankomst til hovedstaden Antananarivo på Madagaskar kl. 13:40, lokal tid, etter pass- og visumkontroll går turen til vårt hotel.

Velkommen til hovedstaden Antananarivo (Tanà) som betyr «Tusen Byer». Byen har over tre millioner innbyggere og ligger på 1300 m.o.h. Som hovedstad finnes det mange organisasjoner og andre institusjoner i byen. Her ligger de statlige departementene og det største universitetet på Madagaskar. Vi bor på hotell sentralt i hovedstaden. Det er gangavstand til både markedet i hjertet av byen og til Rovaen, det gamle dronningpalasset på høyden med utsikt over byen. Vår reise starter og slutter i hovedstaden Antananarivo.

Madagaskar er verdens 4. største øy etter Grønland, New Guinea og Borneo og ligger mellom Mosambik kanalen og det Indiske hav.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Øya Madagaskar ligger utenfor østkyten av Afrika

Les mer

Madagaskar

Dag 3. Torsdag 12. oktober

Ivato - Antsirabe

Fra hovedstaden går veien videre sørover til Antsirabe som betyr «veldig salt»,. Byen ligger på ca. 1500 m.o.h. og ble grunnlagt av de norske misjonærene Borgen og Rosaas i 1872. Byen er rik på mineraler, smykkesteiner, varme kilder og har mange industribedrifter innen tekstil, meieri, bryggeri og en sementfabrikk. Antsirabe og Stavanger Kommunene er vennskapsbyer. Lovasoa-senteret, den tidligere norske skolen, ligger i Stavangergata. Vi skal bo på det gassisk-norske kultursenteret «Lovasoa» her i Stavangergata og får se tydelig historiske spor etter norsk misjon.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Denne syklisten er muligens litt overlastet?

Les mer

Antsirabe, Lovasoa-senteret

Dag 4. Fredag 13. oktober

Antsirabe - Ambalakely

Veien går videre til Ambalakely, en liten by nord for Fianarantsoa. Veien er svingete og tidvis dårlig, så vi får god tid til å bli kjent med omgivelsene underveis. Vi stopper vi i Ambositra, byen som blir kalt «Kongens treskulpturby» siden vi finner trearbeider overalt i denne byen. Her holder de dyktigste treskjærerne fra Zafimaniry etniske gruppe til. Hen spiser vi medbragt lunsj og handler. Turen går videre til Hotell Ambalakely, ca 12 km nord for Fianarantsoa by, hvor vi skal tilbringe vår neste natt hos vår lokale reiseoperatør.

Ambalakely betyr «På det lille landet hvor det er trivelig og koselig i naturen». Hotellet har et landlig konsept. Her får vi en anledning til å smake gassisk mat og å oppleve en del av den lokale kulturen i Betsileo etniske gruppe. Det blir en ære å ta imot folk fra Stavanger Aftenblad... Nå er det vår tur etter at BBC har vært på besøk. Vi skal få møte skolebarn som gjennom sitt sosiale arbeid er engasjert i en unik skolefritidsordning.

Opplebvelsene langs veien er mangfoldige der vi kjører gjennom Manandona-dalen og ser på folkelivet på landdsbygda i Tapia-skogen hvor silkeormen lever av bladene av Tapia-trærne.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Baobab-trærne er vakre, majestetiske og særegne. Vi er definitivt i eksotiske strøk!

Les mer

Vi kjører forbi mange små landsbyer, noen steder dyrker de ris, som her.

Dag 5. Lørdag 14. oktober

Ambalakely - Ihosy

Fra Fianaranatoa som betyr «Det gode lærested» drar vi videre sørover ned fra innlandsplatået. Landskapet åpner seg, og vi kommer etter hvert fram til byen Ihosy. På veien stopper vi i Anja Parc. Her vi vi få nærsyn med lemurer og spiser medbragt matpakke. I Ihosy skal vi bo på et svært enkelt hotell. Vår reiseleder Martin Ivar har bodd og arbeidet i området i nær 10 år, og vi får møte mennesker i hverdagen, prosjekter og skoler. På søndagen besøker vi en menighet og deltar på deler av en gudstjeneste.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Salg av frukt- og grønt langes veien

Dag 6. Søndag 15. oktober

Ihosy - Isalo Nasjonalpark

Nå går vein vestover over den enorme Horombe-sletta til Isalo nasjonalpark. Der skal vi bo 2 netter og være med på fotturer i nasjonalparken. Vi skal på hotell «Le Jardin du Roy» - kongens hage, midt mellom klipper og spektakulære fjellformasjoner.

Isalo nasjonalpark er en av Madargaskars vakreste parker, og er øyas svar på Grand Canyon. Med sin beliggenhet mellom frodig skog og høye, tørre platåer, kommer du ikke til å kjede deg i parken. Vi skal utforske området til fots, besøke en hule, bade i naturlige bassenger og beundre det flotte fossefallet Nymphs. En av parkens største attraksjoner er Isalo Window, hvor naturen selv har skapt en bue i steinformasjonen, hvor solen skinner gjennom. Det betyr at du kan se en av verdens vakreste solnedganger – helt uforglemmelig!

Det eneste stedet i verden vi kan se lemurer i det ville - er på Madagaskar - det er en opplevelse! Disse små, sjarmerende skapningene er smidige, merkelige, høylytte og absolutt søte. Flere nasjonalparker jobber nå med å bevare disse unike dyrene.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Isola Window, skapt av naturen, det finnes ikke maken i verden

Les mer

Lemurer, det enste stedet i verden hvor du kan se dem ville

Les mer

Hotellet vi bor på i Isalo Nasjonalpark

Dag 7. Mandag 16. oktober

Isalo Nasjonalpark - en fottur i spektakulær natur

Vi nyter en god frokost før vi utforske området til fots, se all den spektakulære fjellformasjonen i parken, besøke en hule og beundre det flotte fossfallet Nymphs.

Parken er rundt 80 000 hektar stor og en av de mest populære på Madagaskar. Dette ser vi tydelig når vi vandrer i naturen med fjellene, dalene, fossene og kløftene. De spesielle geologiske formasjonene av sandstein, som er erodert av regn og vind gjør parken spesiell og har skapt dette helt spesielle landskapet. I parken er det flere forskjellige lemur-arter, og kanskje får vi se Madagaskars berømte halvape.

Ranohira heter Komunen hvor Isalo-fjellene og nasjonalparken på 815,4 km² ligger. Ranohira betyr «syngende vann», men så er det navnet for lemurer på Bara dialekt. Isalo fjellene: «Madagascarscanyons», spennende fjellformasjoner med flotte navn som Dronningen, Kongen, Sheriffens støvler osv... Isalo har kort og godt noen steintroll. Opplevelsen med den flotte solnedgangen gjennom Isalo-vinduet. Det finnes ikke maken i verden...

Afrika er kjent for the «BIG FIV»", på Madagaskar har de også et kort å spille på, «SMALL FIVE», men for å kjenne dem, må du grave litt dypere. Her får du en sjansen til å oppleve det minste av Baobab treet: «Pachypodium»

Baobab, kalles for Skogens mor, mens andre har satt andre navn på treet «Djevelens tre» på grunn av at det ser ut som om roten vokser opp-ned. Det finnes 7 varianter av treet på Madagaskar, mens det bare er noen få arter andre steder i Afrika.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Vakker solnedgang

Les mer

Fossefallet Nymphs

Dag 8. Tirsdag 17. oktober

Isalo - Tulear/Ifaty

Fra Isalo drar vi rett vest mot kyst- og havnebyen Toliara. Etter en kort stopp drar vi videre nordover langs kysten til Ifaty hvor vi i to netter skal bo i bungalower helt nede ved stranda. Her er det muligheter for å slappe av med bading og soling, og en tur ut på korallrevet med lokalbygde utrigger-kanoer.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Deler av veinettet på Madagaskar er lange, bølgende sletter

Les mer

Vi nyter sol og bad de siste dagene

Dag 9. Onsdag 18. oktober

Tulear/Ifaty - Snorkling, bading, baobab-skog

I dag er dagen deres. En kan slappe av bade og kose seg, - eller kunne det friste med å prøve seg med snorkling og se de flotte korallrevene?

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Kanskje noen vil ta seg en seiltur

Dag 10. Torsdag 19. oktober

Tulear/Ifaty - Tana - Antananarivo

Turen tilbake til hovedstaden reiser vi med innenriksfly. Før flyavgang stopper vi i Toliara, og får se et Norges kanskje eldste ferdighus, det gamle Røstvig-huset, bygd i Norge på 1880-tallet, fraktet ut med båt og satt opp igjen i Toliara.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Vi tar innenriks fly tilbake til hovedstaden

Dag 11. Fredag 20. oktober

Antananarivo

Tilbake i hovedstaden blir det tid for sightseeing og shopping før hjemreise til Norge. Vi besøker blant annet markedet i sentrum av byen, og vi besøker Rovaen, dronningpalasset. Fra Rovaen har vi panoramautsikt over byen.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Vi avslutter vår tur i hovedstaden Antananarivo

Dag 12. Lørdag 21. oktober

Antananarivo - Addis Ababa - nattflyving

Vi må si takk for oss etter en opplevelsesrik tur på Madagaskar. Avreise kl. 14:40 med ankomst Adis Abeba kl. 19:20, fly videre kl. 23:40 med ankomst Oslo neste dag.

Måltider inkludert: Frokost / Mat på flyet

Les mer

Takk for oss!

Dag 13. Søndag 22. oktober

Oslo - Stavanger

Ankomst Oslo kl. 08:45. Vi flyr videre kl. 10:00 med ankomst Sola kl. 10:50.

Takk for en uforglemmelig tur!

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 38 550 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 5 990 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

 • Fly Stavanger - Antananarivo, Madagaskar tur-retur
 • Inneriksfly fra Toliara til Tana
 • Inkludere 1 x 23 kg innsjekket bagasje samt håndbagasje
 • 11 netter i delt dobbeltrom
 • Full pensjon fra middag dag 2 til lunsj dag 12
 • All transport iht. til program
 • Turistgebyr inkl. skatter
 • Vann i bussen
 • Turleder/lokalguide Martin Ivar Arnesen
 • Reiseleder Mette Helen Østerhus

Prisen inkluderer ikke

 • Reise og avbestillingsforsikring
 • Visum ved ankomst ca 30 euro
 • Enkeltromstillegg
 • Tips
 • Vaksiner
 • Drikke til måltidene
 • Entre til parker etc.

Prisen er basert på