Reiseleder
Mette Østerhus

Rakkestad Frivilligsentral Stavanger med Flor & Fjære

Stavanger, den internasjonale byen, med sin egen "småbysjarm"! Sentrum er lite og kompakt, med trange bilfrie gater, åpne torg og Byparken med Breiavatnet. Gamle Stavanger, også kalt Straen, har Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse.

Sjarmerende bydelen "Gamle Stavanger" med sine mange, fine trehus.
Men områdets største turistattraksjon er kanskje Flor & Fjære, på øya Sør-Hidle, hvor man får oppleve en helt utrolig blomstrende hage med tropiske palmer og eksotiske planter.

Avreisedato
22. aug. 2022

Hjemkomstdato
27. aug. 2022

Antall dager
6

Pris fra
NOK 13 290,-

Les mer

Program

Dag 1 Mandag 22. august

Rakkestad - Lindesnes

Avreise med buss fra Rakkestad kl. 09.00. Vi setter kursen mot Moss hvor vi tar fergen til Horten. Videre går turen sørover med innlagt lunsj underveis til Kristiansand og til Lindesnes Fyr. Vi får en omvisning på Lindesnes Fyr som er Norges eldste fyrsted, fra 1656 - og sydligste punkt på norsk fastland - 2518 km fra Nordkapp.

I dag er det fremdeles to fyrvoktere som har sitt arbeid her, som de eneste i landet. Etter en hyggelig stund her kjører vi til Lindesnes Havhotell hvor det blir innsjekk før vi samles til felles middag.

Måltider inkludert: Lunsj / Middag

Les mer
Les mer
Les mer
Les mer

Dag 2 Tirsdag 23. august

Lindesnes - Stavanger

Frokost på hotellet. Vi fortsetter vår tur til Stavanger via Flekkefjord hvor vi svinger av for å følge Nordsjøvegen til Stavanger. Vi tar en stopp i Sogndalstrand. Sogndalstrand er et av de best besøkte reisemål i Rogaland, og er det eneste tettstedet i Norge hvor trehusbebyggelsen fra 1700- og 1800 tallet og omkringliggende kulturlandskap er fredet av Riksantikvaren.

Sogndalstrand var opprinnelig et gammelt ladested fra seilskutetiden. I dag er det et koselig område med ulike butikker og severdigheter. Videre går turen til Egersund, Rogalands nest eldste by, men allikevel ingen gammel by. Ærverdige Grand Hotel ble etablert i 1878, noe som gjør det til Rogalands eldste hotell som fortsatt er i drift. Her skal vi innta dagens lunsj.

Vi setter av litt tid i Egersund før vi fortsetter å kjøre Nordsjøveien langs Jæren, et natur- og kulturlandskap som er unikt i Norge, med sine lange sandstrender og runde steiner, flatland med intensivt jordbruk og et rikt utvalg av historiske severdigheter.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Dag 3 Onsdag 24. august

Dagsutflukt Jæren

I dag skal vi på tur til Jæren og området rundt. Vi legger inn flere stopp underveis med blant annet Hå Gamle prestegård, som var embetsmannsbustad, prestegard, administrasjons- og kultursenter allerede for flere hundre år siden.

Vi får omvisning med lokal guide ved vårt besøk her før vi fortsetter videre på Jæren, litt utenom allfarvei. Vi skal innta en god lunsj et hyggelig sted og ved slutten av dagen sitter vi igjen med mange hyggelige inntrykk.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Dag 4 Torsdag 25. august

Dagsutflukt Flor & Fjære

Frokost på hotellet og formiddagen er det litt tid på egenhånd. Til avtalt tid møtes vi i resepsjonen og spaserer til kaien hvor vi skal ta en kort båttur over til øya Sør-Hidle, som er verdens nordligste palmeøy. Båtavgang kl. 12.00 og båtturen tar ca. 20 minutter.

På denne spesielle øya finner vi tropiske palmer og frodige blomster innrammet av Ryfylkes storslåtte fjorder og fjell, og det er dette som er Flor & Fjære. På øya får vi en guidet omvisning i hagen på romantiske stier og ser en masse fargerike blomster. Stedet har internasjonalt kjøkken som kan by på velsmakende retter fra alle verdenshjørner, og her får vi servert dagens lunsj. Det blir båttransport tilbake til Stavanger kl. 16.30. Resten av ettermiddagen på egenhånd før vi smales til felles middag.

Foto: Flor & Fjære Anne Valeur

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Dag 5 Fredag 26. august

Stavanger - Morgedal

Vi spiser en god frokost før vi må si takk for oss og ta fatt på hjemturen. Vi kjører Ryfylketunnelen til Tau og tar oss en liten avstikker til Jørpeland før vi kjører til Glasskjelleren som ligger i Bjørheimsbygd. Vi skal besøke Astrid som alltid har vært opptatt og fasinert av lyset og vakre farger. Da ho appdaga samspillet mellom lys og farga glas i teknikken fusing, blei ho bergtatt. Ho vil fortelle mer om dette ved vårt besøk og for de som vil være med i verkstaden for å sjå og høre mer om dette får denne muligheten.

Vi må si takk for oss og turen går nå til Hjelmeland, med ferge til Nesvik, videre til Nesflaten hvor vi skal spise lunsj. Etter en god lunsj går turen videre til Røldal over Haukeli med stopp underveis og en stopp ved Mjonøy Kultursenter for en kaffe stopp og litt å bite i.

Da er det ikke lange stykke til vårt hotell, Morgedal Hotell, hvor vi sjekker inn og samles til middag.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Dag 6 Lørdag 27. august

Morgedal - Rakkestad

Vår siste felles frokost for denne gang er i vakre Morgedals bygda, fødestedet til Sondre Norheim, husmannen fra Morgedal som blir kalla "far til den moderne skisport». Vi avslutter vår tur med en omvisning på museet hvor vi får høre historien rundt Sondre Norheim.

Vi sier takk for oss og kjører via Seljord, Notodden til Kongsberg, med innlagt lunsj et egnet sted, før siste etappe hjem til Rakkestad

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 13 290 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 3 650 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

 • Turbuss
 • 1 overnatting Lindesnes Havhotell
 • 3 overnattinger Hotel Victoria
 • 1 overnatting Morgedal Hotell
 • 5 frokoster
 • 5 middager
 • 5 lunsjer
 • 1 utflukt Flor & Fjære inkl. båt og lunsj
 • Entreer
 • Lokalguider
 • Kaffemat på bussen

Prisen inkluderer ikke

 • Drikke til maten
 • Reise- og avbestillingsbeskyttelse

Prisen er basert på