Reiseleder
Mette Østerhus

Rakkestad Frivilligsentral tur til Loen

Flott høsttur med mange opplevelser!

Loen i indre Nordfjord byr på noe av det mest storslagne landskap i Europa; vakre fjordarmer, glitrende fjellvann, brusende fosser, grønne brearmer og mektige tinder. Her ligger det familiedrevne Hotel Alexandra. Hotellet er kjent for sin særegne og personlige atmosfære, der gode tradisjoner møter moderne hotelldrift med øyne for stil og komfort.

Et flott opphold på Hotel Alexandra i Loen, Lovannet, Loen Skylift, Geirangefjorden, Dalsnibba og det hele avsluttes hos Arne Brimi på Vianvang.

Avreisedato
24. sep. 2023

Hjemkomstdato
28. sep. 2023

Pris fra
NOK 15 490,-

Program Priser og betingelser Turen er fulltegnet
Les mer

Program

Dag 1, Søndag 24. september

Rakkestad - Loen

Avreise fra Rakkestad kl. 08.30. Turen går gjennom Gudbrandsdalen til Otta, videre over Strynefjellet til Stryn og til Loen. Vi sjekker inn på Hotel Alexandra hvor vi blir tildelt våre rom og samles til felles middag.

Måltider inkludert: Lunsj / Middag

Dag 2, Mandag 25. september

Rolig dag og tur med Loen Skylift

Vi starter oppholdet med en rolig dag slik at vi blir kjent med hotellet og området.

Det er deilig å kunne benytte seg av hotellets fasiliteter. På 3700 kvadratmeter kan hotellet tilby et stort svømmebasseng med svømmekanal inn. Dette er oppvarmet hele året. I tillegg er det innendørs- og utendørs boblebad og en flott spa-avdeling. Hotellets gjester kan fritt benytte seg av badeanlegget. Vi spiser lunsj på Hoven Restaurant i dag men først må vi ta Loens nyeste attraksjon, Loen Skylift til toppen. Denne ble åpnet 20. mai 2017 med H.M. Dronning Sonja til stede. Fra fjordbygget starter oppstigningen med pendelbanen til fjellet Hoven 1011 moh. Turen tar 5-7 minutter hver vei. På toppen ligger Hoven Restaurant, og her får vi et 210 graders panorama utsikt med utsikt til Skåla og Loenvatnet i øst, Jostedalsbreen og Olden i sør, og ut Nordfjorden i vest. Felles middag om kvelden.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer
Les mer

Dag 3, Tirsdag 26. september

Lovannet og Kjenndalsbreen

Etter en god frokost kan vi se frem til dagens utflukt. Båten M/B Kjenndal tar oss med på en flott og interessant båttur på Lovannet og herfra kan vi nyte den vakre og ville naturen med høye fjell, armer av Jostedalsbreen hengende utover toppene og det grønne Lovannet, som glitrer i bunnen av den smale dalen. Vi får oppleve Ramnefjell med sine uhyggelige sår etter to rasulykker i 1905 og 1936. Lokalguide er med på turen og vil fortelle om da store steinmasser raste fra fjellet, og i flodbølgene som fulgte mistet 135 mennesker livet. Båtturen avsluttes ved Kjenndalsbreen Fjellstove, hvor vi blir ønsket velkommen og spiser dagens lunsj.
Vi kjører deretter så langt det er mulig opp til Kjenndalsbreen med sitt fall på 1100 meter. På returen stopper vi ved båtvraket og minnetavlen over de omkomne etter den tragiske Lodalsulykka. Vi er tilbake på hotellet tidlig på ettermiddagen, og har resten av dagen til egen disposisjon. Om kvelden spiser vi middag på hotellet.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer
Les mer

Dag 4, Onsdag 27. september

Geirangerfjorden - Dalsnibba - Vianvang Arne Brimi

Vi nyter en god frokost før vi må si takk for oss. Turen går til Hellesylt med ferge til Geiranger. Båtturen tar litt over en time inn til Geiranger og vi spiser medbrakt lunsjpakke under overfarten. Ved ankomst Geiranger tar vi turen til Dalsnibba, Europas høyeste fjordutsikt fa en bilvei. 1500 meter over havet. Etter en stopp her går turen videre til Grotli og til Lom. Vår siste natt skal vi ha på Fossholm Hotel, men etter at vi har sjekket inn og slappet av litt tar vi plass i bussen igjen.
I kveld skal vi virkelig oppleve god mat i hyggelig selskap hos Arne Brimi på Vianvang. Dette er en opplevelse en sent vil glemme, det er bare å glede seg.
Arne Brimi sier det slik,
Ei total oppleving
«I vår tid har folk alt, men det er også alt vi har», vert det sagt. Eg og vertskapet på Vianvang har nådd målet vårt når gjesten kan vandra vidare inn i si framtid, på smakar ein minnest, og er vel tilfreds, god og mett, og har fått med seg noko meir enn det. Fått med seg noko ein likevel mangla i alt det ein hadde. Når ein kom hit. Og jamvel på heimvegen ha fått med seg noko slikt som eit bidrag til eit meire realisert bilde av sin naturlege plass i eit storslagent naturleg skaparverk.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Dag 5, Torsdag 28. september

Lom – Rakkestad

Vi nyter en god frokost før vi tar fatt på turen hjem. Vi kjører over Valdresflya til Beitostølen på vei hjem til Rakkestad. Vi stopper for lunsj underveis.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Dag 6

Vi nyter en god frokost før vi tar fatt på turen hjem. Vi kjører over Valdresflya til Beitostølen på vei hjem til Rakkestad. Vi stopper for lunsj underveis.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 15 490 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 2 100 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Turen er fulltegnet

Prisen inkluderer

 • Turbuss
 • 3 overnattinger Hotel Alexandra. Loen
 • 1 overnatting Fossholm Hotel, Lom
 • 4 frokoster
 • 3 middager Hotel Alexandra
 • 1 middag Arne Brimi, Vianvang
 • Båttur Lovannet
 • Båttur Hellesylt - Geiranger
 • Entre Dalsnibba
 • Loen Skylift tur- retur
 • Lunsj Kjenndalstova
 • Lunsj Hoven Restaurant
 • Lunsjpakke dag 4
 • Lunsj dag 1 og 5
 • Lokalguide Kjenndalen
 • Reiseleders

Prisen inkluderer ikke

 • Reise- og avbestillingsbeskyttelse
 • Enkeltrom
 • Tillegg rom med havutsikt kr. 300 pr. natt

Prisen er basert på