Reiseleder
John Edv. Olsen

Reiseleder
Geir Ove Bakken

Rundreise i Israel

Bli med oss på en reise i Bibelens land og opplev stedene vi hørte om på Søndagsskolen samt dagens moderne Israel!

VELKOMMEN til en spennende reise, der du skal få oppleve Bibelens land, Israel. Vi har lagt opp et program både for deg som ikke har vært i Israel før, og for deg som har vært i landet flere ganger. Noen steder vil sikkert være nye også for «gamle travere». Du skal få besøke Israel, landet og stedene som har betydd – og fortsatt betyr – så mye for oss. Vi skal besøke alle de «hellige stedene» i Galilea, i Judea, Jerusalem og langs Middelhavet. Vi skal også møte mennesker som bor i landet, og satser vi også på å ha et godt kristent fellesskap underveis. Enkelte kvelder har vi samlinger der vi møter mennesker som bor i landet. Turen er åpen for alle. Antallet er imidlertid begrenset, og noen har allerede meldt sin interesse.

Avreisedato
08. nov. 2021

Hjemkomstdato
16. nov. 2021

Antall dager
9

Pris fra
NOK 19 980,-

Les mer

Vestmuren med tilbedelse

Program

DAG 1, MANDAG 8. NOVEMBER

Utreisedag

Vi samles på Gardermoen og reiser med Turkish Airlines kl. 11:35*. Ankomst Istanbul kl. 17:30 og videre til Tel Aviv og Ben Gurion Internasjonale flyplass kl. 2030. Her er vi framme kl. 21:40 og blir vi møtt av vår guide og sjåfør som tar oss til Hotel Eyal som ligger sentralt i Jerusalem. Her skal vi bo tre netter.

Les mer

Jerusalem med Vestmuren i forgrunnen

Les mer

Harpebroen i den moderne delen av Jerusalem

DAG 2, TIRSDAG 9. NOVEMBER

Jerusalem

I Jerusalem står opplevelsene i kø. På vår første hele dag skal vi først til Oljeberget og se utover gamlebyen med tempelplassen og Klippemoskeen. Herfra går vi ned skråningen til Getsemane hvor Jesus kjempet sin ensomme kamp. Gjennom Løveporten går vi inn i gamlebyen til Bethesda-dammen og følger Via Dolorosa til Gravkirken. Vi tar tid til lunsj midt i gamlebyen og avslutter med et besøk til Vestmuren eller Klagemuren om du vil. Det vil selvsagt bli tid til shopping, både i basarene i gamlebyen og på Mamilla Mall like utenfor Jaffa-porten. Vi har middag inkludert på hotellet. Det blir halvpensjon (frokost og middag) inkludert alle dager. Lunsjene legger vi til rette i programmet, men den enkelte bestiller og betaler selv sin lunsj.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Nyere del av Jerusalem sett fra Oljeberget

Les mer

Gordons Golgata med den tomme graven

DAG 3, ONSDAG 10. NOVEMBER

Jerusalem

Vår andre dag i den hellige byen blir variert og innholdsrik. Først går turen til Gordons Golgata med Gravhagen der vi får se den tomme graven. Vi tar også tid til en samling i det vakre parkanlegget! Etter dette reiser vi til Yad Vashem, som er minnesmerke og museum for Holocaust. Etter lunsj drar vi til Jesu fødeby Betlehem og besøker hyrdemarken og fødselskirken.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Skulptur utenfor Yad Vashem Holocaust Senter

Les mer

Dette er rommet som markerer Jesu fødested i fødselskirken i Betlehem

DAG 4, TORSDAG 11. NOVEMBER

Fra Jerusalem til Dødehavet

Dagens første programpost, blir St. Peterskirken Gallicantu, på norsk: Hanegalskirken. Herfra kjører vi østover gjennom Judeaørkenen og ned til Dødehavet hvor vi besøker Herodes den stores palass, Masada. Fjellfestningen forteller en gripende historie om romernes forfølgelse av jødene rundt år 70 e.Kr. Målet for dagens etappe er Ein Bokek ved kanten av Dødehavet. Vi skal bo på Hotel Leonardo Plaza, og her blir det mulighet for å bade både i hotellets eget bassenganlegg eller flytende i saltsjøen.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Saltinnholdet i Dødehavet gjør at man flyter «som en ball»

Les mer

Dødehavet med Ein Bokek i forgrunnen

DAG 5, FREDAG 12. NOVEMBER

Fra Dødehavet til Gennesaretsjøen

Byen Tiberias ved Gennesaretsjøen er endestasjonen i dag. Vi skal kjøre nordover gjennom den fruktbare Jordandalen. Første stopp blir stedet ved Jordanelven som tradisjonelt regnes som plassen der Jesus ble døpt av Johannes. Ved Gennesaretsjøen, som også kalles Galileasjøen, skal vi komme tettere på Mesteren og stedene hvor hans disipler gikk i lære. Vi besøker Peters båthavn, Saligprisningens berg, Migdal som var hjembyen til Maria Magdalene og Kapernaum hvor Jesus bodde under sin offentlige virksomhet. Det blir også båttur på Gennesaretsjøen. Lunsj er inkludert denne dagen og såkalt «Petersfisk» står på menyen. Vi sjekker inn på Hotel Restal i Tiberias hvor vi skal bo to netter.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Kapernaum var Jesu hjemby under hans offentlige virke i Israel

Les mer

Vi skal på båttur på Gennesaretsjøen i denne typen båt

DAG 6, LØRDAG 13. NOVEMBER

Kibbutz Misgav Am, Caesarea Filippi og Golanhøyden

En begivenhetsrik dag ligger foran oss. Vi kjører opp Huladalen og vårt første stopp blir i kibbutz Misgav Am. Kibbutzen ligger midt i «ildlinjen» og har mer enn en gang opplevd å bli angrepet av libanesisk artilleri. Vi møter en engasjert representant fra kibbutzen som gir oss en god innføring i Israels situasjon i dette området. Vi kjører ned til Huladalen og opp til Caesarea Filippi, kjent fra det nye testamentet fordi det var her Peter kom med sin bekjennelse om hvem Jesus var (Mat 16:16). Her er også en av Jordanelvens kilder. Etterpå kjører vi opp på Golanhøyden og får en god innføring i krigene som har vært her, og kanskje forstår vi også bedre hvorfor Golan er så viktig for Israels sikkerhet. Et besøk i Katzrin, den eneste byen på Golan blir det også tid til. Her besøker vi en fabrikk hvor de fremstiller olivenolje.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Her ser vi fra Golanhøyden og innover mot Syria

Les mer

Bebudelseskirken i Nasaret

DAG 7, SØNDAG 14. NOVEMBER

Via Nasaret og Karmelfjellet til Middelhavet

Fra Tiberias reiser vi i dag over høydedraget i vest og drøye 30 km til Nasaret hvor Jesus vokste opp. Vi besøker Bebudelseskirken og parken «Nazareth Village» hvor dagliglivet på Jesu tid er gjenskapt. Neste stopp er Karmelfjellet hvor profeten Elia utfordret Baal-profetene ca 900 år f.Kr. Her ser vi ut over den mektige Armageddonsletten som er nevnt i Johannes’ Åpenbaring. Dagen avsluttes i den vakre Middelhavsbyen Netanya hvor vi skal bo to netter på Hotel Margoa.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Netanya med stranden like nedenfor sentrum

Les mer

Bestill juice fra granatepler i Netanya - det er en delikatesse!

DAG 8, MANDAG 15. NOVEMBER

Fridag ved Middelhavet

I dag har vi lagt opp til en fridag i Netanya uten felles program. Hotellet ligger meget sentralt med kort avstand til alle byens fasiliteter. I gangavstand fra hotellet finner man en av Middelhavets vakreste strender. Her er bading tilrettelagt med en kunstig lagune for å gjøre så man kan bade rolig og uforstyrret av dønningene som kontinuerlig slår mot Middelhavets bredder. Byen er vakker, tiltalende og byr på mange muligheter, – innholdsrike kjøpesentre, kulinariske restauranter og folkelige fortauskafeer. Etter middagen om kvelden samles vi til avskjed og oppsummering.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Flyplassen i Tel Aviv er oppkalt etter landsfaderen Ben Gurion som var Israels første statsminister

Les mer

Ben Gurion har fortsatt heltestatus i Israel og er avbildet på frimerker, pengesedler og hedret med diverse statuer over hele landet

DAG 9, TIRSDAG 16. NOVEMBER

Hjemreise

I dag starter vi på hjemreisen til Norge, og går turen til flyplassen i Tel Aviv. Vi står opp tidlig for å gå rekke flyet som letter kl. 08:40. Det betyr at vi er tilbake i Oslo allerede kl. 16:20* om ettermiddagen. Mellomlanding og opphold i Istanbul er fra kl. 12:05 til kl. 14:25.

* Flytidene kan endres. Sjekk med oss før du/dere evt. bestiller tilslutningsfly t/r Gardermoen. Vi kan også være behjelpelige med å skaffe tilslutningsfly.

Les mer

Via Dolorosa med stasjon 5 hvor Simon fra Kyrene hjelper Jesus å bære korset

Les mer

Tel Aviv sett fra Jaffa (fra sør mot nord)

Les mer

Getsemane med gamlebyen i Jerusalem bak

PRAKTISKE OPPLYSNINGER

 • Det kreves ikke visum for norske statsborgere ved innreise til Israel, kun pass som er gyldig minst 6 måneder etter planlagt hjemreise.
 • Det er heller ikke krav om vaksinasjonsattest. Men vi anbefaler alle vår reisende om å være oppdatert på difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert tiende år. Vi anbefaler også vaksinasjon mot Hepatitt A. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål om vaksine.
 • Sikkerhetssituasjonen i Israel kan variere. Vi følger alltid råd fra israelske myndigheter og lokalt politi og reiser ikke inn i områder som eventuelt skulle medføre sikkerhetsrisiko. På denne turen er vi ikke i nærheten av Gaza-stripen hvor norske myndigheter har satt en sikkerhetssone på 4 km. fra grensen.
 • Israelsk valuta er shekel. Pr. januar 2021 tilsvarer 1 shekel ca kr 2,60. Det er ikke nødvendig å ha med shekel fra Norge. Det beste er å kjøpe shekel i minibanker etter ankomst til Israel med vanlig norsk bankkort eller kredittkort.
 • Vi må forholde oss til vanlig praksis i Israel når det gjelder tips. Vi nordmenn er normalt skeptiske til slik «smøring», men dette er nærmest obligatorisk i Israel og vi slipper ikke utenom at det forventes USD 90,- i tips pr. deltager på denne turen. Det er derfor fint om dere før avreise gjør klar en konvolutt med 90 US-dollar. Dollarsedler kan normalt kjøpes i minibank på Gardermoen før avreise. Reiseleder samler inn og fordeler tipsen underveis slik at den enkelte slipper å tenke mer på dette.
 • Hver deltager kan ha med seg en koffert på maksimum 23 kg som flybagasje. I tillegg kan man ha med seg et stk. håndbagasje på maksimum 8 kg om bord. Husk at det er strenge regler for flytende væske i håndbagasjen og at disse må være under 100 ml pr. stk. og få plass i en pose (fås på flyplassen) som rommer 1000 ml. Kremer, deodorant, tannkrem og lignende regnes i denne sammenheng som flytende væsker. Hver passasjer får bare med seg en slik pose, det betyr normalt maksimum 7-8 forskjellige «væsker». Har du med mer anbefaler vi dette pakket og ekspedert i kofferten.
 • Nødvendige medisiner bør medbringes i håndbagasjen, i tilfelle det skulle oppstå forsinkelser med kofferten. Dette skjer normalt ikke, men kan må unngå å risikere å gå tom for nødvendige medisiner underveis!
 • Flere praktiske opplysninger og informasjon om frammøte og avreise sendes alle påmeldte i god tid før avreise.

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 19 980 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 5 890 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo-Tel Aviv t/r med Turkish Airlines
 • Delt dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Rundreise i Israel med utflukter og inngangsbilletter som oppgitt i programmet
 • Halvpensjon (frokost og middag) + lunsj en dag
 • Skandinavisktalende autorisert israelsk guide
 • Norske reiseledere

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med USD 90,-
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Prisen er basert på