Reiseleder
Rolf Egeland

Rundreise i Israel 9. - 16. november

Bli med til stedene vi har hørt om siden vi var små!

Velkommen til Israel, Bibelens land! På denne turen får du se stedene som har betydd – og fortsatt betyr – så mye for oss. Vi skal besøke de hellige stedene i Galilea, i Judea og Jerusalem. I tillegg skal vi få med oss den gamle romerske hovedstaden Cæsarea ved havet og pulserende Tel Aviv. Vi skal møte mennesker som bor her, og vi skal sette av god tid til dele opplevelser og refleksjoner underveis. Dette blir en tur som vil skape glede, inspirasjon og samhold!

Avreisedato
09. nov. 2022

Hjemkomstdato
16. nov. 2022

Antall dager
8

Pris fra
NOK 19 990,-

Les mer

Vestmuren med tilbedelse

Program

DAG 1, ONSDAG 9. NOVEMBER

OSLO - TEL AVIV

Vi samles på Gardermoen og reiser med Turkish Airlines kl. 11:35. Ankomst Istanbul kl. 17:30 og videre til Tel Aviv og Ben Gurion internasjonale flyplass. Vi lander kl. 21:40 lokal tid og blir vi møtt av vår guide og sjåfør som tar oss til Hotel Metropolitan i Tel Aviv.

Les mer

Tel Aviv sett fra Jaffa (fra sør mot nord)

DAG 2, TORSDAG 10. NOVEMBER

TEL AVIV - CÆSAREA - KARMELFJELLET - NASARET - TIBERIAS

Vi nyter en god frokost på hotellet før vi følger Middelhavet fra Tel Aviv til oldtidsbyen Cæsarea, byen som ble grunnlagt av Herodes den store. Vi ser det romerske teateret, ruinene av Herodes palass og hippodromen. Vi tar også med oss deler av korsfarerbyen. Videre opp på Karmelfjellet, hvor profeten Elia utfordret Baal-profetene. Herfra er utsikten helt fantastisk! Vi ser Middelhavet, Armageddon-sletta og til Galilea. Turen går så til Nasaret, med Bebudelseskirken, Marias kilde og Nazareth Village, hvor vi også spiser lunsj. Turens siste etappe er fra Nasaret til Tiberias ved Genesaretsjøen. Vi sjekker inn på hotell og spiser middag.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Bebudelseskirken i Nasaret

DAG 3, FREDAG 11. NOVEMBER

OMRÅDENE VED GENESARETSJØEN

Vi begynner dagen med besøk på Bergprekenstedet. Vi vandrer derfra ned til Mensa Kristi, stedet der Jesus møtte disiplene etter oppstandelsen. Turen går så til Jesu egen by, Kapernaum. Vi fortsetter derfra over til den andre siden, til kibbutz Ein Gev, der vi spiser det som gjerne kalles Petersfisk. På Ein Gev kan dere ta et bad i Genesaretsjøen før vi tar båten tilbake til Tiberias. Ettermiddagen til egen disposisjon.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Vi skal på båttur på Gennesaretsjøen i denne typen båt

DAG 4, LØRDAG 12. NOVEMBER

MISGAV AM - CÆSAREA FILIPPI - GOLAN - KATZRIN

En begivenhetsrik dag ligger foran oss. Vi kjører opp Huladalen. Første stopp: Kibbutz Misgav Am. Kibbutzen ligger midt i «ildlinjen» og har mer enn en gang opplevd å bli angrepet av libanesisk artilleri. Vi fortsetter ned Huladalen og videre opp til Cæsarea Filippi, kjent fra Det nye testamentet. Det var her apostelen Peter kom med sin bekjennelse om hvem Jesus var (Mat 16:16). Der finnes også en av Jordanelvens kilder. Etterpå kjører vi opp på Golanhøydene og får innføring i krigene som har vært her oppe. Vi avlegger til slutt Katzrin en visitt, den eneste byen på Golan.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

DAG 5, SØNDAG 13. NOVEMBER

TIBERIAS - JORDANDALEN - DØDEHAVET - JERUSALEM

Dette blir en innholdsrik dag! Vi forlater Galilea for denne gangen. Første etappe går gjennom den fruktbare Jordandalen. Vi stopper i Sakne for et bad i varme kilder, før turen går til Jakobs brønn i Sykar. Før vi kommer ned til Dødehavet skal vi også besøke Vadestedet ved Jordan, der Jesus lot seg døpe av Johannes. Vi fortsetter ned langs Dødehavet, passerer Qumran - stedet der Dødehavsrullene ble funnet i 1947. Så til dramatiske Masada, med Herodes’ villa og den sagnomsuste festningen der jødiske opprørere begikk kollektivt selvmord fremfor å overgi seg til romerne. Når vi først er ved Dødehavet, 400 meter under havnivået, må vi innvilge oss et bad. Eiendommelig opplevelse å flyte som en kork i det mineralrike vannet! Dagens siste etappe går gjennom Judeaørkenen opp til Jerusalem.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Saltinnholdet i Dødehavet gjør at man flyter «som en ball»

DAG 6, MANDAG 14. NOVEMBER

OLJEBERGET - GETSEMANE - GAMLEBYEN

I Jerusalem står opplevelsene i kø. På vår første hele dag skal vi først opp på Oljeberget og se utover gamlebyen med Tempelplassen og Klippemoskeen. Herfra går vi ned skråningen til Getsemane hvor Jesus kjempet sin ensomme kamp. Via Løveporten går vi inn i gamlebyen til Bethesda-dammen og følger Via Dolorosa til Gravkirken. Vi tar tid til lunsj midt i gamlebyen og avslutter med et besøk ved Klagemuren. Dagens fellesprogram avsluttes med et besøk i Davidson-senteret. Her får du en tidsreise av de sjeldne! Det vil også bli tid til shopping, både i basarene i gamlebyen og på Mamilla Mall like utenfor Jaffa-porten.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Jerusalem med Vestmuren i forgrunnen

DAG 7, TIRSDAG 15. NOVEMBER

YAD VASHEM - ISRAELS MUSEUM - BETLEHEM

Vi begynner dagen med besøk i Yad Vashem, Israels offisielle minnesmerke over jøder som mistet livet under holocaust. En uhyre sterk opplevelse. Vandringen begynner under bakken og går sakte oppover. Fra en mørk korridor føres en mot utgangen som består av en balkong med vakker utsikt over Jerusalem-dalen. Symbolikken er ikke til å ta feil av. På vei tilbake til byen besøker vi Israels museum. Der kan vi blant mye annet studere Jerusalem-modellen, som på mesterlig vis gir oss et perspektiv på det vi har sett siden vi kom til Jerusalem. Siste del av dagen legger vi til Betlehem, hvor vi ser utover markene og besøker fødselskirken.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Dette er rommet som markerer Jesu fødested i fødselskirken i Betlehem

DAG 8, ONSDAG 16. NOVEMBER

JERUSALEM - OSLO

I dag starter vi på hjemreisen til Norge. Vi kjører fra Jerusalem til flyplassen utenfor Tel Aviv. Vi står opp tidlig for å gå rekke flyet som letter kl. 08:40. Det betyr at vi er tilbake i Oslo allerede kl. 16:30.

Mellomlanding og opphold i Istanbul er fra kl. 12:05 til kl. 14:35.

Måltider inkludert: Frokost

PRAKTISKE OPPLYSNINGER

 • Det kreves ikke visum for norske statsborgere ved innreise til Israel, kun pass som er gyldig minst 6 måneder etter planlagt hjemreise.
 • Det er heller ikke krav om vaksinasjonsattest. Men vi anbefaler alle vår reisende om å være oppdatert på difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert tiende år. Vi anbefaler også vaksinasjon mot Hepatitt A. Ta kontakt med ditt lokale vaksinasjonskontor hvis du har spørsmål om vaksine.
 • Sikkerhetssituasjonen i Israel kan variere. Vi følger alltid råd fra israelske myndigheter og lokalt politi og reiser ikke inn i områder som eventuelt skulle medføre sikkerhetsrisiko. På denne turen er vi ikke i nærheten av Gaza-stripen hvor norske myndigheter har satt en sikkerhetssone på 4 km. fra grensen.
 • Israelsk valuta er shekel. Pr. januar 2022 tilsvarer 1 shekel ca kr 2,60. Det er ikke nødvendig å ha med shekel fra Norge. Det beste er å kjøpe shekel i minibanker etter ankomst til Israel med vanlig norsk bankkort eller kredittkort.
 • Vi må forholde oss til vanlig praksis i Israel når det gjelder tips. Vi nordmenn er normalt skeptiske til slik «smøring», men dette er nærmest obligatorisk i Israel og vi slipper ikke utenom at det forventes USD 90,- i tips pr. deltager på denne turen. Det er derfor fint om dere før avreise gjør klar en konvolutt med 90 US-dollar. Dollarsedler kan normalt kjøpes i minibank på Gardermoen før avreise. Reiseleder samler inn og fordeler tipsen underveis slik at den enkelte slipper å tenke mer på dette.
 • Hver deltager kan ha med seg en koffert på maksimum 23 kg som flybagasje. I tillegg kan man ha med seg et stk. håndbagasje på maksimum 8 kg om bord. Husk at det er strenge regler for flytende væske i håndbagasjen og at disse må være under 100 ml pr. stk. og få plass i en pose (fås på flyplassen) som rommer 1000 ml. Kremer, deodorant, tannkrem og lignende regnes i denne sammenheng som flytende væsker. Hver passasjer får bare med seg en slik pose, det betyr normalt maksimum 7-8 forskjellige «væsker». Har du med mer anbefaler vi dette pakket og ekspedert i kofferten.
 • Nødvendige medisiner bør medbringes i håndbagasjen, i tilfelle det skulle oppstå forsinkelser med kofferten. Dette skjer normalt ikke, men kan må unngå å risikere å gå tom for nødvendige medisiner underveis!
 • Flere praktiske opplysninger og informasjon om frammøte og avreise sendes alle påmeldte i god tid før avreise.

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 19 990 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 7 500 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

 • Flyreisen Oslo-Tel Aviv t/r med Turkish Airlines
 • Delt dobbeltrom på turistklassehoteller
 • Rundreise i Israel med utflukter og inngangsbilletter som oppgitt i programmet
 • Halvpensjon (frokost og middag) + lunsj to dager
 • Skandinavisktalende autorisert israelsk guide
 • Norske reiseledere

Prisen inkluderer ikke

 • Tips til hotellbetjening, guide og sjåfør med USD 90,-
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Ev. kostnader knyttet til koronarelaterte smitteverntiltak

Prisen er basert på