La hotellrommet være din faste følgesvenn gjennom hele eventyret langs den majestetiske norskekysten - til Svalbard og tilbake igjen!
Idet skipet legger til kai, begir vi oss ut på spennende fotturer med en nistepakke i sekken. Etter hver uforglemmelige vandring kan vi hvile og lade opp om bord på det komfortable og nyrenoverte MS Trollfjord, som tar oss behagelig videre mot neste destinasjon. Denne historiske sjøreisen til Svalbard fra 1968 har fått en moderne oppdatering for eventyrlystne oppdagelsesreisende som deg. Vi skal reise langs hele norskekysten til den største av øyene på Svalbard, Spitsbergen.
Og det er ikke alt: I prisen inkluderer vi alt av mat, drikke til måltider og guidede fotturer, organisert av The Vibe. Du trenger ikke bekymre deg for noe annet enn å fordype deg i opplevelsene og la inspirasjonen strømme fritt!
Aftenbladkortet rabatt: kr. 1000
Book før 31. mai og få kr. 5000 i rabatt
Book singel lugar uten tillegg i prisen - førstemann til mølla
Avreisedato 09. sep. 2023
Hjemkomstdato 23. sep. 2023
Antall dager 15
Pris fra NOK 47 590,-
Fottur langs Norskekysten med Bjørnøya og Svalbard Foto: Rune Kongsro
Book før 15. mai å få kr. 5000 pr. person i rabatt
Avreise fra Stavanger Byterminal kl. 09.00 med buss til Bergen. Til avtalt tid blir det ombordstigning på skipet. Om man har ekstra tid kan man benytte anledningen til å bli bedre kjent med Bergen. Avreise med MS Trollfjord kl.14.30.
Bryggen, som står på UNESCOs verdensarvliste, ligger i den historiske bykjernen. Her kan vi vandre langs sjarmerende brosteinsbelagte gater, og ta turen innom spennende butikker. Ovenfor Bryggen ligger Fisketorget, hvor det selges ferske, deilige sjømatsretter. Bergen har vært startstedet for sjøreiser langs norskekysten i flere generasjoner, og på kaien er det en stilfull lounge - eksklusiv for gjestene til skipet. Her kan du nyte fingermat fra Norway’s Coastal Kitchen.
Vi blir ønsket velkommen om bord og gjør vi oss kjent med skipet som skal være vårt hjem de neste 15 dagene. Deretter serveres det første av mange måltider om bord. Samtidig kan man se raden av fargerike bygninger ved brygga langs sjøkanten bli mindre og mindre når skipet seiler ut i Norskehavet.
Måltider inkludert: Middag
Vårt hjem de neste 14 dagene skal vi nyte ombord på MS Trollfjord Foto: Alamy Stock Photo
Ikke noe å si på utsikten
Det gode liv ombord
Seilingsruta på turen
Åndalsnes er en fjellby ved Isfjorden i enden av Romsdalsfjorden. Dette er den første anløpshavnen. Når skipet har lagt til kai i sentrum om morgenen, får man mulighet til å utforske denne billedskjønne kystbyen der det bor rundt 2000 personer. Fra 1838 til 1964 var Åndalsnes administrativt senter for den gamle kommunen, Grytten, og i slutten av denne perioden ble tettstedet fullstendig gjenoppbygget etter et angrep under andre verdenskrig. I dag er Åndalsnes et moderne tettsted med sin egen lokalavis og noen av Norges mest fantastiske naturlandskap.
Rampestreken er en spektakulær fjelltur som gir en fantastisk utsikt over Åndalsnes, Romsdalsalpene og Romsdalsfjorden, og det er denne turen som skal utforskes i dag.
Med avgang fra skipet er første del av turen ved Nebba en tursti uten trapper. Underveis vil man få utsikt over Åndalsnes, Romsdalen, mot fjellene i Isterdalen og helt til Trollstigen. Deretter fortsetter vi på stien som bringer oss til utsiktspunktet, Rampestreken. Her er det bare å ta frem kamera og fotografere. Vi nyter medbrakt niste underveis. Turen fortsetter videre fra Rampestreken, ca. 30 minutter på stien opp til Nesaksla, som er bygget med flotte steintrapper. Vel oppe blir det en pause før vi tar samme vei ned igjen. De som ønsker kan ta taubanen ned igjen for egen kostnad.
Dette er en middels krevende fottur.
Dagens vandring: 3,5 km - ca. 4 timer - 607 høydemeter totalt
Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag
Rampstreken Åndalsnes Foto Petr Salinger Shutterstock
Åndalsnes, vår første stopp Foto: Shutterstock
Vi seiler langs Helgelandskysten om morgenen. Når du ser øyene som reiser seg opp fra havet i horisonten, vet du at vi er nesten fremme ved neste destinasjon. Træna er en øygruppe som ligger rett ved den nordlige polarsirkel, 33 nautiske mil nordvest for fastlandet. Træna er en stille kommune som består av rundt 500 øyer og holmer. Kun fire av dem er bebodd året rundt, mens fuglelivet syder på de fleste ubebodde øyene. Øygruppen er kanskje liten, men den har en lang historie. Arkeologer har funnet bevis på at de har vært bebodd siden steinalderen. Noen av disse gamle levningene har blitt funnet i en grotte på øya Sanna, hvor det nå arrangeres en årlig musikkfestival.
Sanna, er kjent som “øya med fjellene”, forståelig nok. Sanna har høye fjelltopper, flotte turstier, hvite strender og mørke grotter. Selv om øya er flott, er det kun to fastboende her, og få fasiliteter. Vi starter dagens vandring på kaien etter at vi har blitt fraktet over med båt. Turen går på vei og etter en liten stund skal vi gå gjennom tunnelen opp til Gompen. Vi følger en litt bratt en sti ned igjen før vi når Kirkehellaren på slutten av turen. Denne katedral-aktige hellaren har en mektig atmosfære med en rik historie. Utgravninger her har avslørt 9000 år gamle funn. Det er her de i dag holder årlig festival.
Når det er tid for å reise videre om kvelden, kan du slå deg til ro om bord. Vi krysser den nordlige polarsirkel på vei nordover, og feirer øyeblikket med en liten seremoni.
Dette er en lett fottur.
Dagens vandring: 3,5 km - ca. 2,5 time - 243 høydemeter totalt
Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag
Træna med hovedøya Husøy og med Sanna i bakgrunnen Foto: Tommy Simonsen
Kirkhelleren på Sanna Foto Erlend Haaberg www visithelgeland
Kafeen på Træna er vel verdt et besøk Foto: Andrea Klaussner
Hurtigruta sitt aller første skip, som seilte langs Norges kuperte kystlinje i 1893, fikk navnet Stokmarknes. Denne byen er nemlig er fødestedet til Hurtigruten. I dag får vi oppleve stedet hvor det hele startet.
Det var i 1893, i denne byen, at skipsfører og foregangsmann Richard With grunnla den originale sjøreisen langs norskekysten, og revolusjonerte både passasjerreiser og skipsfart. Det tok ikke lang tid før Hurtigruten hadde blitt en livsnerve for Svalbard og andre fjerntliggende lokalsamfunn langs norskekysten. Dette førte med seg stor økonomisk vekst, da varer enklere kunne fraktes til og fra havnene. Stokmarknes var derfor et passende sted for et museum som foreviger den inspirerende historien. Du finner Hurtigrutemuseet langs vannkanten, der det pensjonerte skipet MS Finnmarken fra 1956 står inne i en spektakulær glassbygning. Her kan man se arkiver, fotografier og gjenstander gjennom en rekke interaktive utstillinger. Under den guidede omvisningen på det pensjonerte skipet, vil man komme tett på atmosfæren fra en annen epoke.
Ved ankomst tar vi først en fottur til Tuva, en liten topptur like ved Stokmarknes. Turen er enkel og om været er med oss vil vi få en flott utsikt over byen. Vel tilbake setter vi av tid i Hurtigrutemuseet, før ombordstigning i skipet.
Dette er en lett fottur.
Dagens vandring: 4,5 km - ca. 2- 3 timer - 360 høydemeter totalt
Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag
Hurtigrutemuseet Foto: Fabrizio Bardelli Hurtigrutemuseet
Hurtigrutemuseet Foto: Heidi Vigeland Johansen Hurtigrutemuseet
Stokmarknes med fjella i bakgrunnen
Tromsø er Nord-Norges urbane arktiske samlingspunkt. Her finner man imponerende arkitektur, hippe restauranter og verdens nordligste universitet. Byen er rik på polarhistorie, og er et naturlig stoppested før vi seiler videre nordover og inn i Høyarktis. Denne moderne byen har en lang historie. Man har funnet gjenstander som daterer tilbake til istiden. Byen vokste betraktelig etter å ha blitt erklært kjøpstad i 1794, til tross for at kun 80 personer bodde her. Tromsø ble sentrum for arktisk jakt på midten av 1800-tallet, og innen slutten av århundret var byen et etablert arktisk handelssted.
Vi pakker med oss en god niste, for i dag skal vi på topptur til Tromsdalstinden/Sálašoaivi - den høyeste toppen synlig fra Tromsø - et mektig syn på 1238 meter! På tross av sin høyde, er Tromsdalstinden/Sálašoaivi relativt lett tilgjengelig. I starten følger vi en traktorvei inn i Tromsdalen/Romssavággi før vi kommer over på en sti som vi følger hele veien til toppen. Turen tilbake går via Fjellstua og sherpatrappene. Bussen bringer oss tilbake til skipet.
Dette er en middels krevende fottur.
Dagens vandring: 17 km - 6-7 timer - 1242 høydemeter totalt
Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag
Vi ankommer Honningsvåg, den nordligste byen på Fastlands-Norge, om formiddagen. Honningsvåg er en relativt ung by som fikk bystatus i 1996, og er fremdeles en av Norges minste byer. Honningsvåg er også inngangsporten til Nordkapp - det nordligste punktet i Europa.
Lokalguide og buss venter på oss her. I dag skal vi gå til Knivskjellodden. Odden er Norges nordligste fastlandspunktet når man regner med alle tilhørende skjær og øyer, og den ligger 1450 meter lenger nord enn det langt mer kjente Nordkapplatået. Terrenget er flatt, litt steinete og til tider svært fuktig. Vel fremme på odden har du et storslagent utsyn mot det mektige Nordkapp i sørøstlig retning, mens du stort sett ikke ser noe rett nord.
Vel tilbake i bussen går turen til Nordkappplatået. Platået står 307 meter over havet, og ligger omtrent 1600 kilometer sør for den geografiske Nordpolen. Nyt utsikten utover havet, og se bølgene som slår inn mot fjellet langt der nede. Etter dette er det på tide å ta turen tilbake til Honningsvåg for ombordstigning igjen.
Når vi seiler bort fra Honningsvåg får vi dramatisk utsikt mot platået fra havet. Vi legger fastlandet bak oss mens seiler nå lenger inn i Barentshavet.
Dette er en middels krevende fottur.
Dagens vandring: 9 km - 5 - 6 timer - 122 høydemeter totalt
Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag
Nordkapp i midnattssol
Luftfoto av Nordkapp-platået
Knivskjellodden
Den sørligste øya på Svalbard, Bjørnøya, ligger omtrent halvveis mellom fastlandet og Spitsbergen. Vi ser denne utilnærmelige øya fra skipet om ettermiddagen – du kan se på dette som en forsmak på Svalbardeventyret.
Legg merke til at det verken er trær eller busker på øya. Det er lite som vokser her, siden landområdet delvis er dekket av mose og lav. Det som vokser blir imidlertid godt gjødslet av det rike fuglelivet som hekker på sjøklippene. Ha kameraet klart og grip muligheten til å fotografere sjøfugler som alkekonge, lundefugl, svartfotkrykkje, havhest og mange flere som flyr over de bratte åsene og dramatiske klippetoppene.
Til tross for navnet er det eneste hjemmehørende pattedyret på øya polarrev. Øya har fått navnet sitt etter en isbjørn ble sett svømmende i vannet i nærheten, men det er lite sannsynlig å møte en så langt sør.
Om bord på skipet kan du lære mer om Bjørnøyas historie gjennom foredrag om polarhistorie. Kanskje du lærer mer om de historiske ekspedisjonene som førte til at øya ble oppdaget, og de ulike landene som i ettertid gjorde krav på den. Lær om den strategiske viktigheten til dette utilnærmelige fristedet, og om rollen Bjørnøya spilte under andre verdenskrig.
Når vi seiler vekk fra Bjørnøya, kan du fortsette å bruke de forskjellige fasilitetene om bord på MS Trollfjord, som badstuen, treningsrommet eller boblebadene utendørs. Det vil også være et fotokurs denne dagen, for å gjøre deg og kameraet ditt klart til å ta fantastiske bilder av dyrelivet og landskapene som venter oss på Svalbard.
Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag
Bjørnøya Poto: Espen Mills
Birds Bear Foto: Camille Seaman
Bjørnøya Foto: Lise Dreistel
I dag ankommer vi Svalbard, og seiler til Spitsbergen - den største av de tre hovedøyene. Storslåtte brune og grønne fjell reiser seg opp fra den høyarktiske tundraen, mens elver av smeltende snø strømmer gjennom dalene og glitrer under sola. Vi befinner oss nå over 78 °N og under 1500 kilometer fra Nordpolen. Lufta i denne arktiske ørkenen er frisk og ren, og temperaturen om sommeren er gjennomsnittlig mellom null og åtte grader takket være den varme, nordlige grenen av Golfstrømmen. Vi finner Longyearbyen ved bredden av en langstrakt fjord. Dette er den største bosetningen på Svalbard, og verdens nordligste bosetning med mer enn 1000 innbyggere. Det startet som en liten kullgruvekoloni i 1906, men nå bor det rundt 2000 personer her fra hele verden. Longyearbyen er blitt et samlingspunkt for eventyrere, forskere og ingeniører som kommer hit for lokale forskningsprosjekter, som det kjente Svalbard Globale frøhvelv.
Våre guider og buss møter oss på kaien. Fotturen går opp mot Sarkofagen i et morenelandskap som er dannet av Larsbreen både i frossen form og av smeltevannet som gjør seg gjeldende i sommersesongen. Turen er tidvis bratt og i et landskap som minner mer om et månelandskap enn de norske fjellene du kanskje er vant med fra fastlandet. Foran går guiden og leder vei, og vi kan nyte den vakre naturen rundt oss. Gitt at vi har været med oss, vil en spektakulær utsikt åpenbare seg når vi kommer til toppen. På vei ned igjen benytter vi en annen rute, som i tillegg til å gå gjennom morenelandskap også tar oss over Longyearbreen. Brekryssingen går enkelt for seg. Vi får på oss solide brodder uten at det er nødvendig å bruke tau. Vel av isbreen er vi kanskje ekstra heldige og finner en fossil eller to på vår vei, for her kan du fort snuble over 60 millioner år gamle fossiler. Fjellene rundt Longyearbyen og deres gamle avsetninger fra elver og myrer, kan leses som urgamle bøker om man begynner å kikke nærmere på dem. Breene har gjennom tusenvis av år erodert ned fjellgrunnen og flyttet stein og grus til morene, noe som gjør at fossilene blir synlige for oss.
Dette er en middels krevende fottur.
Dagens vandring: ca. 7,2 km -6 timer -513 høydemeter totalt
Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag
Longyearbyen Foto: Shutterstock
Gå gata i Longyearbyen Foto: Shutterstock
Isbjørn finns på Svalbard Foto: Dominic Barrington
På tur til Sarkofagen
Når vi seiler fra Longyearbyen, bør du stå opp tidlig nok til å få med deg den imponerende utsikten over Kongsfjorden - en av de største fjordene i området. Inngangen er bevoktet av to kolossale isbreer som ofte kalver is ned i fjorden. Dette er også et godt område for å holde utkikk etter hvalross som soler seg og trekkfuglarter, som lundefugl, praktærfugl, kortnebbgås og lomvi.
Polarrev og svalbardrein kan noen ganger ses på land, mens hvithvalen noen ganger dukker opp i vannet. Hvis vi er heldige, kan det hende vi får se en isbjørn som streifer langs kysten på jakt etter storkobbe og ringsel.
På tuppen av Brøggerhalvøya, på kysten av Kongsfjorden, ligger Ny-Ålesund. Akkurat som Longyearbyen begynte denne bosetningen som en kullgruve, men fra midten av 1900-tallet ble flere forskningsstasjoner startet opp her. Om sommeren er over hundre forskere basert i Ny-Ålesund. De representerer 20 institutter for glasiologi- og klimaforskning fra mer enn 10 land.
Vi går i land og tar en spasertur i det som er en av de nordligste bosetningene i verden. En tur til Amundsen-monumentet hører også med. Dette er reist til ære for den store polfarerens rekordbrytende flygning til Nordpolen i 1926. Amundsen fløy luftskipet Norge fra Ny-Ålesund og landet i Alaska tre dager senere, via Nordpolen. På veien tilbake kan en stikke innom den lokale baren og suvenirbutikken, eller sende et postkort til venner og familie fra det lille postkontoret.
Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag
Postkontoret i Ny-Ålesund Foto: Genna Roland
Dette har stått stille en stund Foto: Competition
Dessverre er tiden kommet for å ta farvel med Svalbard og Spitsbergen. Hvis vi har tid underveis sørover til fastlandet, kan det hende vi tar en avstikker til Recherchefjord, en liten fjord sør for Bellsund.
Du kan bruke dagen til å slappe av om bord på skipet. Hvis vi har klar himmel, kan du nyte sola ute på dekk og holde utkikk etter hval, delfin og nise. Hvis du synes været er litt vel friskt, kan du ta en tur i badstuen for å få varmen igjen.
For en fascinerende innsikt i den lokale historien og dyrelivet, kan du bli med på et foredrag med kystekspertene. Kanskje de også tilbyr et fotokurs, der du kan forbedre fotoferdighetene dine for å ta fantastiske bilder i dagene fremover.
Nyt deilig mat og drikke om bord fra Norway’s Coastal Kitchen-konseptet. Her serveres den beste, mest smakfulle maten laget på lokale råvarer. Kanskje blir det disket opp med smaksprøver av regionale spesialiteter, eller demonstrasjoner av de dyktige kokkene i det åpne kjøkkenet.
Du kan også roe ned i salongen med en god bok, eller slå av en prat med nye venner i baren om favorittopplevelsene på sjøreisen så langt.
Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag
Til sjøs igjen
Vi koser oss med god mat ombord Foto: Shutterstock
Lekkert!
Vi er tilbake med kysten og ankommer i dag Tromsø. I dag skal «Lille Norge» utforskes, samtidig skal skipet losse av last fra Svalbard, og hente ny last til havnene lenger sør. Det er ikke uten grunn de fleste oppdagelsesreisende og seilere, som vendte tilbake fra ekspedisjoner i Arktis, dro hit. Tromsø fikk på 1800-tallet kallenavnet «Nordens Paris», og byen ble kanskje også oppfattet slik av de som kom reisende fra langt mindre steder lenger nord. Kanskje du får samme inntrykk?
Vi smører matpakken, pakker sekken og tar plass i den ventende bussen. Bussturen går over Kvaløya til Brensholmen, hvor vi tar fergen over til Botnhamn. Etter en fergetur på ca. 35 minutter kjører vi til Skaland hvor vi starter dagens fottur. Turen til Husfjellet er en av Dronning Sonja sine favoritter på eventyrøya, Senja. Husfjellet er et svært tilgjengelig fjell som gir en spektakulær utsikt over Yttersia av Senja. Fra toppen får vi med oss det meste av fjelltoppene området har å by på. Mot sør, finner man et skue over Bergsøyene og de mektige fjellene i nordre Torsken, i nord ser man Okshornan i den populære Ersfjorden, og rett ned - den flotte Steinfjorden. Mot vest står storhavet rett imot. Den siste biten fra toppen av Husfjellet, langs en liten travers og ut til kanten av fjellet, kan for noen oppleves som litt skummel, men utsikten er til gjengjeld spektakulær.
Vel nede igjen kjører vi og møter skipet igjen på vestsiden av øya. Senja er Nord-Norges raskest voksende reisemål. Det er ikke så rart - øya har nemlig fått plass på CNNs liste over verdens ti vakreste øyer. Senja kalles ofte for «Norge i miniatyr», siden øya har så variert natur som ligner forskjellige deler av norskekysten.
Dette er en krevende fottur.
Dagens vandring: 7 km - 4 timer - 635 høydemeter totalt
Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag
Senja vel verdt et besøk og en fottur Foto Shutterstock
Dagen i dag er satt av til å utforske Lofoten. Øygruppen er et av de mest spektakulære områdene i hele Norge, og det ikke vanskelig å forstå hvorfor når vi ser de taggete, grønne tindene som reiser seg dramatisk opp fra havet. Snart ser vi vakre fiskevær med rader av røde rorbuer som klamrer seg billedskjønt til sjøkanten. De opprinnelige fiskerhyttene farger landskapet mellom det blåe havet og de frodige, grønne fjellsidene. Du vil se at livet i Lofoten i høyeste grad er rolig og fredfylt. Det er som om den majestetiske naturen gjør at tiden står stille. Hjertet av Lofoten er Svolvær, der skipet vårt vil ha base mesteparten av dagen. Her finner du butikker og restauranter, og du kan bruke timene på å utforske og bli kjent med byen.
I dag går turen opp til Djevelporten og Fløya. Vi spaserer først fra kaien til Sherpatrapper, som er blitt bygget i starten av ruten, disse trappene har fine utsiktspunkter underveis. Når vi kommer lenger opp, vil det bli terreng vi vandrer i. På oppstigningen vil vi se «frosken» på vei opp til Djveleporten. En steinhylle som ligger mellom to fjell, videre går vi opp på toppen til Fløya. Vel oppe får vi en flott utsikt til Svolvær og ut mot Skrova. Vi nyter vår medbrakte niste før vi tar fatt på nedturen. Om noen ønsker en ekstra fottur, tar vi turen til Tjelbergtinden.
Dette er en litt krevende fottur.
Dagens vandring: ca 4 timer - 571 høydemeter totalt
Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag
Utsikt fra TjeldbergtindenFoto: Chris Craggs www nordnorge.com
Svolværgeita Foto: Espen Mortensen www nordnorge.com
Djevelporten Svolvær
Fine høstfarger i september, mot Skrova
Skipet fortsetter sørover, og når midtpunktet på norskekysten. Dette er Helgelandskysten, en kyststrekning full av karakteristiske fjell som har inspirert mange myter og lokal folketro. Vi legger til kai i Brønnøysund, hvor du finner en vakker marina og en nygotisk steinkirke fra 1870. Utforsk byen, eller bli med på en valgfri utflukt som kajakkpadling, sykkeltur eller båttur med RIB. Et av høydepunktene i området er Vegaøyan, en øygruppe som består av rundt 6500 øyer, holmer og skjær. På Gardsøy ligger det et av UNESCO verdensarvsenter, og her kan du se hvordan den verdifulle ederdunen fra ærfuglene høstes fra de små husene som øyboerne bygger til dem.
Vi skal på fottur til det unike fjellet, Torghatten, som ligger i nærheten av Brønnøysund. Fjellet er kjent for hullet som går rett gjennom det. Ifølge sagnet ble hullet laget da Hestmannen skjøt en pil etter Lekamøya som hadde avvist han. Torghatten er fossilen til hatten til Trollkongen som han kastet i retning av pilen for å redde henne. Bussen venter her og kjører oss til startstedet. Det er en kort vandring opp til hullet, vi går ned igjen på andre siden og tilbake til startpunktet. Tillater tiden det, tar vi turen opp på fjellet. Panoramautsikten til øyene som strekker seg ut i det fjerne gjør anstrengelsen vel verdt det.
Dette er en enkel fottur.
Dagens vandring: 6,8 km - ca. 2 timer - 99 høydemeter totalt
Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag
Torghatten Foto: Ronny Lien www visithelgeland com
Torghatten Foto Jan Inge Larsen Helgeland Reiseliv
Skipet gjør et kort stopp i Ålesund, som er kjent for fantastisk arkitektur i jugendstil og sin flotte beliggenhet på en halvøy under Akslafjellet. Nær Ålesund skjærer den fantastiske Hjørundfjorden rett gjennom de 1700 meter høye fjelltoppene i Sunnmørsalpene. Den billedskjønne beliggenheten til fjorden, midt blant Sunnmørsalpene, er en skjult perle som er ukjent for mange.
I dag starter vi med å gå fra Hurtigrutekaia til byparken, og tar fatt på de berømte 418 trinnene som fører oss opp til Fjellstua. Vi kommer opp til Byrampen hvor det er spektakulær utsikt over byen, men vi vil også få en praktfull utsikt over Sunnmørsalpene og havet når vi ankommer Fjellstua. Vi tar oss tid til et stopp før vi fortsetter forbi den flotte statuen av fjellpioneren Kristoffer Randers, opp mot utsiktspunktet, Kniven. Vi følger stien gjennom skogen på vei ned igjen, den er Akslas mest spennende sti, her finnes mange spor fra andre verdenskrig, da tyskerne bygget forsvarsverk her oppe. Vi vil også passere Waldehuset, huset var det eneste i denne bydelen som ikke brant ned i bybrannen 23. januar 1904. Utsikten mot Sunnmørsalpene er strålende.
Vel ombord skal vi oppdage Hjørundfjorden, som regnes som en av de vakreste fjordene i Norge. Det dypblå vannet og de grønne fjellsidene ser perfekt proporsjonert og tilpasset ut, som om det er nøye uttenkt og skulpturert. På bredden av en av Hjørundfjordens fjordarmer, ligger det idylliske tettstedet, Urke, som har mindre enn 40 innbyggere.
Dette er en enkel fottur.
Dagens vandring: 6 km - ca 2 timer - 178 høydemeter totalt
Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag
Vi tar en fottur opp til Aksla i Ålesund
Hjørungfjorden Foto: Orjan Bertelsen
Vi tar en liten tur på land Foto: Orjan Bertelsen
Vi ankommer Bergen om morgenen. Etter å ha tatt farvel med de andre gjestene og besetningen på MS Trollfjord, er det nå tid for å gå i land hvor bussen venter for å ta oss til Stavanger.
Etter denne historiske, ikoniske sjøreisen, samt fotturer til noen av de flotteste stedene langs norskekysten, håper vi at dere vil ta med dere fantastiske minner hjem om Nordkapp, Helgelandskysten, Lofoten, Senja, Hjørundfjorden, krysningen av den nordlige polarsirkel, Tromsø, Bjørnøya, Lofoten og Ny-Ålesund.
Takk til Svalbard-ekspressen og Stavanger Aftenblad.
Måltider inkludert: Frokost
Takk for turen! Foto: Getty images
per person i dobbeltrom
1. Kun gyldig i restaurantene om bord under de fastsatte tidspunktene for måltider
2. Gjester som betaler Select-pris, må registrere seg i det kostnadsfrie lojalitetsprogrammet vårt, 1893 Ambassador, for å få tilgang til Wi Fi.
3. Etter kapteinens skjønn og med forbehold om sikkerhetsrestriksjoner
Abonnenter på Stavanger Aftenblad får kr 1 000,- i rabatt på turprisen. Vennligst oppgi abonnementsnummer under «Opplysninger» nederst på påmeldingsskjema.
Bestill før 15. mai og få kr. 5000 i rabatt. Trekkes av på hovedfaktura