Norges fineste

Først hvem, så hva. Det ligger til grunn for alt vi gjør. Først søker vi de riktige folkene. Folk som har visjoner og lidenskap. Folk som har kraft og pågangsmot. Folk som har omtanke og hjerterom. Så søker vi husrommene. Der valg er gjort med omhu. Der ting er ekte. Der ting er nære. Der det er godt å være.

Vår Norges-satsning starter nå. Den gjør vi sammen med noen av bransjens dyktigste ildsjeler, som har skapt noen av Norges fineste steder.

Åmot gard

Når du går over tunet på Åmot gard, åpner tiden seg. Du omsluttes av fortellinger om å leve av og med naturen. Du inviteres til å se tilbake, - og du fylles med et ønske om å skape nye fortellinger. Men først og sist inviterer den vakre garden til tilstedeværelse. Her og nå. Til landlig idyll , kortreist matglede, varme håndtrykk og komfort i særklasse.

Glød Explorer

I Alta byr vi på rå naturopplevelser, herlige aktiviteter og unik overnatting. Padling ned Alta-elva, stisykling med og uten batteri, bålkos og små konkurranser som trigger det gode humøret! Du overnatter praktisk talt i naturen; i en canvas dome der du hører fuglene kvitre og ser ekornene klatre! Alt med lun ovnsvarme og gode dundyner. Og med litt flaks får du nordlyset på kjøpet.

Fjærland Fjordstove

Vi kunne fortalt deg om den vanvittige naturen. Om den sjeldne kombinasjonen av fjell og fjord og bre. For alt er der – i umiddelbar nærhet. Men for oss handler det mest av alt om noe annet. Om fjordstua som innbyr til gode samtaler. Om maten som kommer fra nabolagets bønder. Om hjemmebrygget øl og vin som er hentet i Bordeaux. Og om vertskapet der som bare vil at du skal ha det ordentlig fint.

Basecamp Explorer Spitsbergen

Det mangler ikke på gode storyer på Svalbard. Om dyr, fangst, vær, erobringer og livets sårbarhet. Derfor er og blir Svalbard et like rått som realt eventyr! Dagene er alltid iscenesatt av naturen - om den er under nordlys eller midnattssol. Basecamp Explorer Spitsbergen byr på overnattingssteder med karakter, skreddersydde villmarksopplevelser og noen skikkelig solide veivisere som har vært ute en vinternatt før!

PAN Tretopphytter

Da Christine og Kristian bestemte seg for å bygge tretopphytter i egen skog, gjorde de det på ordentlig. Etter fem års drift drysser det snart like mange arkitekturpriser som barnåler på Finnskogen!

Stokkøya

Norges fineste strandbar finner du på Stokkøya. Den ligger på en juvel av en sandstrand, med utsikt til evigheten. Arkitekturen er følsomt avstemt mot omgivelsene, et par trappetrinn over havet. Smaksopplevelsene er lokale, fra havet, nabogården og det lokale bryggeriet.
Og når kvelden er over, er det bare å rusle opp til strandhotellet, som er bygget elegant inn i sandbankene for å begrense inngrepet i naturen. For ikke å glemme vertskapet. Et opphold hos og med Torild og Roar handler om det meste som betyr noe her i livet. Natur, arkitektur, mat, vin, musikk, havet, bygdeutvikling og ansvar for alt som kommer.

29|2 Aurland

Vagabondkulturen sitter i veggene på den lille Aurlands-garden. Lenge fungerte den som fiskehytte for britiske aristokrater og andre landeveisrøvere. Dagens eiere, Tone og Bjørn, har tatt det hele et steg videre. 1800-tallshusene og den moderne arkitekturen er så følsomt avstemt at det er en fryd. Hvert rom er noe for seg selv. De bærer alle unike historier og har fått navnene sine etter dem. Pent lite er overlatt til tilfeldighetene på 29|2 Aurland. Samtidig er det noe kult og tilforlatelig over det hele.

Juvet Landskapshotell

Har du sett den amerikanske TV-serien Succession? Om ikke venter fem rafinerte sesonger på deg. Herved anbefalt. En av episodene er spilt inn på Juvet, landskapshotellet på Burtigarden i Valldal! Hvorfor nettopp Juvet ble valgt, vet vi ikke sikkert. Men magefølelsen tilsier at det kan ha med noen slående fellestrekk å gjøre: Handlingen går sakte, mens nerven dirrer. Magien er udiskutabel og elegansen utsøkt. Og ingen av dem minner om andre ting du har sett.

Norrøna Canvas

Norrøna Canvas er et av de råeste villmarkshotellene vi har sett! Du overnatter i kirgisiske yurter og har møter i en helt ualminnelig (kul) lounge! Stedet er som skapt for stisykling. Både for deg som er sylfersk og for deg som er dreven i faget. Og når du kommer tilbake til campen, litt småsliten, er det bare å innta et av badekarene utendørs eller summe seg i en av de vedfyrte badstuene.

The Arctic Hideaway

En time med båt vest for Bodø, langt ute i havet, finner du The Arctic Hideaway. Mens det høyre øyet fylles av Lofotveggen, fylles det venstre av horisontens uendelighet. Stedet består av tolv unike småhus, og er tegnet slik for å gi ro og inspirasjon i den ville og vakre kystkulturen.