Fjærland Fjordstove - en hvitmalt drøm ved fjorden

Vi kunne fortalt deg om den vanvittige naturen. Om den sjeldne kombinasjonen av fjell og fjord og bre. For alt er der – i umiddelbar nærhet. Men for oss handler det mest av alt om noe annet. Om fjordstua som innbyr til gode samtaler. Om maten som kommer fra nabolagets bønder. Om hjemmebrygget øl og vin som er hentet i Bordeaux. Og om vertskapet der som bare vil at du skal ha det ordentlig fint.

Les mer

Ikke noe sted på Vestlandet kryper breen nærmere fjorden enn i Fjærland. I tillegg stuper de bratte fjellene rett ned i fjordarmen. Det er fristende å ty til beskrivelser som magisk og makeløst. Kanskje var det nettopp dette som gjorde at en kar som Keiser Wilhelm II reiste igjen og igjen til den vesle vestlandsbygda.

Da ringerikingen Bård Huseby kom til bygda atskillig senere enn den tyske keiseren, var den gamle fjordstova, unnskyld uttrykket, litt forsoffen. Det stoppet imidlertid ikke Bård. For han kunne se hennes ynde, og han hadde lenge drømt om et hvitmalt hotell på Vestlandet. Han og familien ga seg derfor eventyret i vold - og resten er historie, som det heter.

Vi vet ikke helt hvordan vi skal forklare det. Men Fjærland Fjordstove er en sånn plass du ofte tenker på og har lyst til å vende tilbake til. Det handler nok om den vanvittige naturen og om den sjeldne formen for hygge du finner i selve fjordstua. Men aller mest handler det om varmen og vennligheten der inne.

Turmulighetene er selvfølgelig helt rå. Året rundt. Brevandringer, toppturer på ski, guidete fotturer til fjells og turer med og uten motor på fjorden.

Det er heller ikke noe å si på mulighetene for gode arbeidsøkter. På hotellet er det muligheter for møter i helt andre omgivelser enn til vanlig. Og ønsker du å møtes i et av de fineste møterommene vi har sett, kan du rusle over til Bremuseet og legge møtet til rommet Sverre Fehn i sin tid tegnet der. Bare prøv selv!

Lokasjon
Ligger i Fjærland i Sogn (Vestland).
Antall gjester
14 i enkeltrom, flere hvis deltagerne kan bo på samme rom.
Møtefasiliteter
Mulighet for å disponere hele hotellet, inkludert romslig spisesal, med raskt fibernett. Det er i tillegg mulighet for å låne stort møtelokale på Bremuseet (kinosal og konferanserom).
Aktiviteter
Badstue, toppturer på ski, fjellturer, båttur, kajakk og omvisning på Bremuseet.
Bærekraftstiltak
Samarbeider Fjærland Fjordstove med Norsk Karbonlagring, der gjestene kan kjøpe karbonlagring tilsvarende eget klmautslipp for reise og opphold på hotellet.
Sertifisering
Miljøfyrtårn.
Åpningstider
Åpent hele året.

Ta kontakt

Laila Karlsen

+47 920 57 525 // laila@thevibe.no