Glød Explorer

I Alta byr vi på rå naturopplevelser, herlige aktiviteter og unik overnatting. Padling ned Alta-elva, stisykling med og uten batteri, bålkos og små konkurranser som trigger det gode humøret! Du overnatter praktisk talt i naturen; i en canvas dome der du hører fuglene kvitre og ser ekornene klatre! Alt med lun ovnsvarme og gode dundyner. Og med litt flaks får du nordlyset på kjøpet.

Les mer

I furuskogen utenfor Alta by finner dere Glød Explorer. Her får du smake på den arktiske livsstilen, med særegen overnatting, deilige aktiviteter og skikkelig god mat.

Fem Aurora-domer (oppkalt etter det spektakulære lysspillet på vinterhimmelen i nord) huser gjestene. Du er så tett på naturen at du kan se både soloppgang og himmeldans fra sengen. En lun ovn sørger for varme og trygghet døgnet rundt. Privat bad har dere også. Utenfor venter direkte tilgang til alt det spektakulære Alta-naturen har å by på.

Glød arrangerer på alt fra trugeturer, skiturer, kanopadling, stisykling, fatbike-sykling og vandreturer til ski-ekspedisjoner med hunder og slede. På riktig tid av året selvfølgelig også nordlysjakt. Dette fra sertifiserte naturguider, som kjenner området som sin egen lomme.

Lokale matopplevelser er en viktig del av oppholdet på Glød. I Glød-stua serveres suverene treretters middager, gjerne basert på lokale råvarer og/eller egen fangst. I Glød-lavvoen er stilen røffere, men kvaliteten like høy.

Her er du nære på alt, bort fra alt. Dette er det arktiske liv.

Glød skreddersyr også faglige arrangement for bedriftsgrupper sammen med Ærli.

Foruten å tilby turpakker for grupper med fokus på lagånd i norsk natur, byr stedet nemlig på et helt nytt møterom for inntil 22 personer med alle fasiliteter for å avvikle godt arbeid. Her finnes både skjerm og utstyr for å koble på andre eventuelle møtedeltagere via video.

Rett utenfor møterommet ligger skogen, der det er gode muligheter for å strekke ordentlig på bena. Snacks og forfriskninger serveres underveis av vertskapet.

Drivkraften bak Glød er en kjærlighet til nordnorsk natur, kultur og historie. Denne stoltheten ønsker eierne av stedet å dele med alle sine gjester. Målet er at du reiser hjem, litt endret som menneske, sier gründer og daglig leder av Glød, Trygve Nygård:

- Turene våre representerer det absolutt beste fra vår landsdel. Det blir til opplevelser man ikke klarer å legge fra seg. Og sånn får vi Nord Norge og norsk natur inn i folks hjerter. Begge må vi ta godt vare på. Turene våre er godt planlagt av våre dyktige og erfarne villmarksguider, som aldri kompromisser med sikkerhet.

Ei heller kompromisser Glød med et bærekraftig friluftsliv.

Sykkelturer tilpasses nedbør. Motorisert ferdsel i utmark er minimal, elbil benyttes ved behov og bruk av hunder som drivkraft er foretrukket. Elektrisitet forbrukt produseres av fornybare kilder. Alt avfall sorteres, og det som kan gjenvinnes, gjenvinnes. Her er det også et spesielt fokus på ansattes betingelser. I tillegg er Glød en sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift.

- Vår fremferd er preget av respekt, varsomhet og måtehold. Likevel er vi glad i både vilt, fisk og bær og høster av dette når naturen gir av sin overflod. Underveis rydder vi opp etter oss, og det er et viktig prinsipp er for oss, og våre gjester, i sporløs ferdsel, forteller Trygve.

Han oppsummerer Glød-opplevelsen med følgende setning:

- Her er du nære på alt, bort fra alt. Dette er det arktiske liv.

Lokasjon
Ligger 15 minutter fra Alta by og flyplass.
Antall gjester
22 sengeplasser.
Møtefasiliteter
Et toppmoderne møterom for 22 deltagere, med skjerm og videoutstyr.
Aktiviteter
Trugeturer, skiturer, kanopadling, stisykling, fatbike-sykling, vandreturer, ski-ekspedisjoner med hunder og slede og nordlysjakt i vinterhalvåret.
Åpningstider
Åpent hele året.

Ta kontakt

Laila Karlsen

+47 920 57 525 // laila@thevibe.no