PAN Tretopphytter - Finnkogen

Da Christine og Kristian bestemte seg for å bygge tretopphytter i egen skog, gjorde de det på ordentlig. Etter fem års drift drysser det snart like mange arkitekturpriser som barnåler på Finnskogen!

Les mer

Å høre ulvene kommunisere gjennom en stjerneklar finnskognatt er en opplevelse man aldri vil glemme

Kristian Rostad

PAN Tretopphytter er det minste av de ni overnattingsstedene i Ærli-nettverket, men er det som ligger nærmest hovedstaden. Fra Oslo er det to timers kjøring til hyttene. Byen føles likevel langt, langt borte når du sitter i de unike hyttene og titter ut over det vakre skoglandskapet.

De tre PAN-hyttene har vunnet flere arkitektpriser og ligger i et område med rikt fugl- og dyreliv. På Finnskogen finnes blant annet ulv, bjørn, gaupe, tiur, elg, rådyr, ørn og ugler.

Og hvis du vil bli med på en særegen naturopplevelse, arrangeres ulvesafari på forespørsel.

- Det hører med til sjeldenhetene at man faktisk ser ulven, men sammen med en lokalkjent guide ser man etter spor og lytter etter ulvehyl. Å høre ulvene kommunisere gjennom en stjerneklar finnskognatt er en opplevelse man aldri vil glemme, sier Kristian Rostad som sammen med Christine Mowinckel etablerte PAN Tretopphytter på familiegården i 2018.

- For bedriftsgrupper tilbyr vi det motsatte av et ordinært konferansehotell. Her kommer gjestene for å oppleve natur og arkitektur og det er et sted der rammene gjør at gjestene må tenke ut av den vanlige boksen, sier Christine.

De tre hyttene har totalt plass til 16 gjester, og på gården, drøyt 10 minutter fra hyttene, tilbys felles bespisning og møterom.

- En bedriftssamling i PAN egner seg godt for firmaer som ønsker å ta jobben ut i spennende omgivelser med flotte naturopplevelser. Vi har god erfaring med ledersamlinger, styremøter eller planleggingsmøter i bedrifter som har ønske om å samles i et nytt og inspirerende miljø, sier Christine.

Dersom det er ønskelig kan Æra, selskapet som er medgründer av Ærli, tilby kurs og foredrag om blant annet innovasjon, bærekraft og sirkularitet.

Lokasjon
Ligger i Finnskogen (Innlandet).
Antall gjester
Tre hytter med til sammen 16 senger. Hver hytte er på omtrent 40m2 og har høy standard med kjøkken og toalett. Det er mulig å bo med selvhushold eller felles servering og bespisning.
Møteromsfasiliteter
Hyggelig møterom i laftet tømmer ligger en kort gåtur (10 min) fra hyttene. Mulighet for møter for inntil 16 gjester, men egner seg best for grupper mellom 6 og 10 personer. Fibernett i møterommet. 4G-dekning i hyttene.
Aktiviteter
Enkle naturopplevelser og tid til å nyte skogens ro. Badeplasser, ulvesafari, trugetur, isfiske, padling, kanefart og sykling. PAN har også en gapahuk der det kan tilrettelegges for stemningsfulle opplevelser og villmarksopplevelser.
Bærekraftstiltak
Tretopphytter samarbeider med Norsk Karbonlagring, der gjestene kan kjøpe karbonlagring tilsvarende egne klimautslipp for reise og opphold på overnattingsstedet.
Åpningstider
Åpent hele året.

Ta kontakt

Laila Karlsen

+47 920 57 525 // laila@thevibe.no