The Arctic Hideaway

En time med båt vest for Bodø, langt ute i havet, finner du The Arctic Hideaway. Mens det høyre øyet fylles av Lofotveggen, fylles det venstre av horisontens uendelighet. Stedet består av tolv unike småhus, og er tegnet slik for å gi ro og inspirasjon i den ville og vakre kystkulturen.

Les mer

Musikeren, komponisten og eventyreren Håvard Lund fant i 2004 en øy langt ute i havgapet. Omgivelsene var ubegripelig vakre. Men det var noe annet som grep ham enda mer. Han fant en underlig ro. Eller rettere sagt et fravær av støy som skapte rom for fordypning. Nettopp denne kvaliteten inspirerte Håvard, og han tenkte at dette vil jeg gi videre.

Et snaut tiår senere ble det tegnet og reist noen helt særegne småhus i den ville skjærgården. Prosjektet er arbeidet frem av meritterte arkitekter og umeritterte studenter.

Stedet består av totalt 12 små hus. Fem av dem er til for å sove i, med plass til totalt ti gjester. Resten er multifunksjonelle rom skapt for å være i ett med naturen. Rommene og omgivelsene innbyr til å arbeide. Helt uten forstyrrelser - eller i små team.

Nede på kaien finner du en vedfyrt badstue, badehus med felles fasiliteter, trapp og brygge til sjøen. En dukkert her skjerper greiene!

The Arctic Hideaway er på mange måter et gjemmested - fra høy puls, fra heseblesende aktivitet, fra fulle kalendere, fra å ha tilgang til alt (for mye). I stedet kobles du på naturen, med dens enkle, men heftige lover. Mange opplever at det gir rom for hvile og fordypning. Andre finner kreativitet og kraft. Nesten alle sover bedre enn vanlig og merker at appetitten skjerpes.

Du kan sanke muslinger og kamskjell fra fjæra. Du kan gå og sykle på de lokale stiene og småveiene på øya. Du kan se etter havørnene, eller du kan ta deg en tur i robåten. Du kan klatre de nesten 1000 meterne opp til Sandhornet, som på en god dag gir ubeskrivelig utsikt, og du kan bli med på båttur til de kritthvite strendene i Gildeskål og Nord-Fugløy. Men mest av alt anbefales du å sitte i ro og bare være.

Med verdens beste samvittighet.


Lokasjon
Ligger 1 time unna Bodø med hurtigbåt.
Antall gjester
12 sengeplasser.
Møtefasiliteter
Et toppmoderne møterom for 12 deltagere, med internett og skjerm.
Aktiviteter
Fottur, sykling, rotur, fuglekikking, bading, badstue, sanking av sjømat.
Sertifisering
Miljøfyrtårn.
Åpningstider
Åpent hele året.

Ta kontakt

Laila Karlsen

+47 920 57 525 // laila@thevibe.no