Lokal guide - Reiseleder

Sonja Marie Hargaut

Du kan ta finnmarkingen ut av Finnmark Men, du tar ikke Finnmark ut av finnmarkingen……Det er helt sant!

Etter 4 år i Oslo og 32 flotte år i Stavanger, så er det slik at jeg fortsatt sier « reise hjem» når jeg skal til min øy i vest Finnmark. Øya med den store magneten som bare drar oss hjem. Sonja har jobbet med mat , drikke og opplevelser siden hun kom til Stavanger i 1991. Hun har jobbet som kokk ved SAS Royal Hotel i Løkkeveien. Senere ble det 9 år som Kjøkkensjef ved Victoria Hotel, jobbet med drift av kantiner og som kjøkkensjef ved Quality Airport Hotel. I flere ved Kronen Hotels, hvor hun drev Byrkjedalstunet, Gamlaværket og til slutt bygget opp konsepter og driften av Bakernes Paradis på Lauvvik.
I 2016 startet hun sin egen bedrift sammen med sin samboer. Da først med Is Paradis i Møllebukta , Hafrsfjord. I 2017 åpnet hun Villa Rosehagen restaurant på Jørpeland og i 2021 åpnet de også Skafferiet i Vågabakken på Jørpeland. Det har vært en reise i reiselivet i opp og nedturer, i glade dager og i tøffe tider.
Jeg jobber alltid tett på historiene, jeg greier ikke gå utenom. Nesten alle historiene der kan knyttes mot Nord.