Reiseleder
Jens-Erik Barstad

Toscana - vitalt, vakkert og (ær)verdig

En reise til Toscana handler om nye innsikter og store gleder. Tidens dybde, kunstens skjønnhet, gigantenes liv, de lyriske landskapene og cucina contadina. Når du lener deg tilbake etter en hjemmelaget tre retters, med utsikt over bølgende landskap og stramme vinranker, forstår du hvorfor etruskerne aldri dro videre. For det hele minner om ren velsignelse.

Med den gamle dronningen Grand Hotel i Montecatini Terme som base, ligger hele regionen for våre føtter. Byene og landsbyene. De fiffige og stilfulle fortauskafeene og bondens langsomme kjøkken. Montecatini Alto, Siena, San Gimignano og Lucca. Navnene er nesten like vakre og poetiske som byene selv. Men bare nesten.

Avreisedato
29. aug. 2023

Hjemkomstdato
05. sep. 2023

Antall dager
8

Les mer

Program

Tirsdag 29. august

Oslo-Pisa-Montecatini Terme

Vi møtes på Gardermoen kl 15:30 og sjekker inn som felles gruppe. 17:20 tar flyet vårt av. Turen går til direkte til Pisa. Utenfor flyplassen venter bussen vår, og vi kjører direkte til Montecatini Terme og Grand Hotel. Vi sjekker inn og spiser sen middag på hotellet før vi går til sengs.

Måltider inkludert: Middag

Onsdag 30. august

Montecatini Alto

Etter frokost tar vi taubane fra sentrum opp til Montecatini Alto. Her kan du utforske den sjarmerende gamlebyen, omgitt av godt bevarte middelalderske bymurer. Du får også ta del i livet på de klassiske piazzaene og i de smale gatene. Her finner du lokalt håndverk av mange slag, og utvalget av kafeer, barer og restauranter er upåklagelig. På ettermiddagen tar vi taubanen ned til byen hvor dere får noe tid på egen hånd før felles middag på hotellet.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Torsdag 31. august

Chianti: Greve - Panzano - Castello de Verrazzano

Denne dagen står i maten og vinens tegn! Dog omsluttet av det ubeskrivelig vakre landskapet du finner mellom Firenze og Siena. Sypresser, vinranker og olivenlunder. Frodig, grønt og livskraftig! Første stopp er byen Greve. En malerisk liten by i hjertet av Toscana, med et marked som byr på mange lokale spesialiteter. Vi fortsetter til en annen liten sjarmør, Panzano. Idyllisk er bare mellomnavnet! Med lunsj på tradisjonsrike Solociccia di Dario Cecchini, er det vanskelig å være annet enn munter. I den sinnsstemningen reiser vi videre til vinen, nærmere bestemt Castello de Verrazzano. Slottet og vingården, som er oppkalt etter en italiensk oppdager med samme etternavn, har som seg hør og bør vært med på både opp- og nedturer. Men fortvil ikke. Siden Capellini-familien overtok bruket i 1958, har de fått fart på (god)sakene. Nå produseres det en bred vifte med gode viner der til gards: Chianti Classico, Chianti Classico Riserva, Super Tuscan, samt en serie med hvitviner. Vi kjører hjem til Montecatini og gamle Grand utpå ettermiddagen.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Fredag 1. september

Åpen post!

Etter begivenhetsrike dager skal dere i dag få gjøre hva dere selv vil, i eget tempo. Om noen ønsker å være med reiseleder til fornemme Firenze kan dere ta toget dit sammen. Togturen tar en snau time hver vei.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Lørdag 2. september

Lucca

Etter frokost går turen til Lucca, Puccinis fødested. Lucca er et Italia i miniatyr, en toskansk edelsten. Piazzaer, labyrintiske gater, den mektige katedralen, pastellfargede bygninger, tak av terrakotta og de ruvende klokketårnene. Alt innenfor bymuren, tegnet av Leonardo da Vinci. Vi benytter tog denne dagen. Togturen tar 45 minutter hver vei. Det blir felles byvandring og noe tid til å gå rundt på egen hånd.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Søndag 3. september

Dag til å gjøre hva dere vil

I dag tar vi en pust i bakken og gir åpning for at dere dykker i egne interesser. Mulighetene er mange, og reiseleder er der for og med dere. Pisa eller Pistoia er bare små togturer unna, og et gjensyn med Montecatini Alto er bare en taubane unna. Uavhengig av hva dere velger, møtes vi til felles middag på vårt kjære Grand.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Mandag 4. september

Siena og San Gimignano

Turens finale: Siena og San Gimignano. Bare navnene gir gåsehud! Siena var en viktig og mektig by i middelalderen, og byens arkitektur og karisma speiler det den dag i dag. Den har en opplagt plass på UNESCOs verdensarvliste. Gled dere! San Gimignano er en verdig oppfølger. Vakker og stemningsfull - med dens særegne tårn, storslåtte kunst og føydale atmosfære. Alt et sterkt uttrykk for makt og velstand i fordums dager - da byen var delaktig i europeisk storpolitikk og et sted pilegrimene møttes på vei til Roma. Lunsj underveis på Fattoria San Donato.

Les mer

Tirsdag 5. september

Montecatini Terme - Pisa - Oslo

Etter frokost sjekker vi ut og plasserer bagasjen på tilvist plass. Tid på egen hånd til å en siste titt, litt handling og felles lunsj før vi sent på ettermiddagen kjører sammen til Pisa. Derfra flyr vi direkte hjem til Oslo, hvor vi lander rett før midnatt.

Måltider inkludert: Frokost

Påmelding skjer til

Oslo Fylkeslag av Norges Blindeforbund

oslo@blindeforbundet.no