29|2 Aurland

Vagabondkulturen sitter i veggene på den lille Aurlands-garden. Lenge fungerte den som fiskehytte for britiske aristokrater og andre landeveisrøvere. Dagens eiere, Tone og Bjørn, har tatt det hele et steg videre. 1700-tallshusene og den moderne arkitekturen er så følsomt avstemt at det er en fryd. Hvert rom er noe for seg selv. De bærer alle unike historier og har fått navnene sine etter dem. Pent lite er overlatt til tilfeldighetene på 29|2 Aurland. Samtidig er det noe kult og tilforlatelig over det hele.

Les mer

29|2 Aurland er et lite familiedrevet hotell skapt av ekteparet og ildsjelene Tone og Bjørn, som forlot bylivet til fordel for Aurland. De bygget like godt om familiegården for å gi husrom og hjerterom til oss reiseglade og eventyrlystne, som en slags heder til eiendommens historie som en lenge foretrukket og eksklusiv fiskehytte for det britiske aristokratiet.

Tone og Bjørn har gjort en fremragende jobb og skapt et enestående sted. Vi har i alle fall ikke sett maken! De har til fulle mestret den skjøre balansen mellom bevaring og fornying. Gamle reisehistorier og vestnorske fisketradisjoner er varsomt avstemt mot et unikt og elegant interiør.

Gården ligger i ubeskrivelige vakre omgivelser; mektige fossefall, dype fjorder og høye fjell. Tillatt oss det litt billige poenget: Du kan ikke annet enn å bli bergtatt!

Hva vi anbefaler å gjøre?

Først og sist anbefaler vi dere å ha tid til å være til gards. Nyt arkitekturen, interiøret, luktene fra marken, bruset fra fossen, maten som kommer rett fra jord til bord og de velvalgte vinene. Rene symfonien!

Det finnes mange turer i nærområdet. Korte som lange. I fjellet og på fjorden. Spaser bort til den lokale fossen og kjenn på naturens råskap! Eller ta på deg turtøyet og gå opp til den lokale stølen. Du premieres med sveler og egenprodusert geitost, utsikt over dalens farger, fjellenes bestandighet og fjordens prakt.

Eller ta turen over alle turer i området: Aurlandsdalen, Norges ”Grand Canyon”, rangert som en av Norges ti beste vandreturer. Fjorden er verdensarv, og vi oppmuntrer derfor til sporløs ferdsel. Hvorfor ikke sette seg i kajakk? Nærheten til fjorden og landskapet kan knapt bli sterkere.

Flåmsbanen, kåret til «verdens vakreste togreise», stopper ikke mer enn 15 minutter unna med el-bil. I Flåm kan du også plukkes opp etter å ha syklet ned den eventyrlige Rallarvegen.

På kvelden samles en gjerne i Eldehuset. I gamle dager røkte de fisken her. Nå har Tone og Bjørn omskapt det til et sted for å dele opplevelser, historier og gleder! Fra Eldehuset går turen sømløst til gårdens siste tilskudd, restauranten Ete. Så mye bedre blir det ikke!

Lokasjon
Ligger 15 minutter fra Flåm og 2,5 time fra Bergen i el-bil. Stedet har el-ladestasjon.
Antall gjester
22 sengeplasser.
Møtefasiliteter
Fibernett, to møterom, ett med projektor, og mulighet for å påkoble flere mindre møterom.
Aktiviteter
Kajakkpadling eller rotur i fjorden, bading, fottur i fjellet, sykkeltur, badestamp, innhøsting i egen åker, yoga, lokal ostesmaking, fluefiske, kurs i økologisk landbruk og biokull, Rallarvegen, Flåmsbanen, med mer.
Bærekraftstiltak
Forskningsprosjekt for å øke levekårene for villfisk i Aurlandselven, biokull i jordsmonn, samarbeid med Sogn Jord- og Hagebruksskole om økologisk landbruk, ureiste og lokale råvarer, helektrisk transport, kompostering, resirkulering, gjenbruk i byggemasse, minimumsopphold på to netter, med mer.

Ta kontakt

Laila Karlsen

+47 920 57 525 // laila@thevibe.no