Norrøna Canvas

Norrøna Canvas er et av de råeste villmarkshotellene vi har sett! Du overnatter i kirgisiske yurter og har møter i en helt ualminnelig (kul) lounge! Stedet er som skapt for stisykling. Både for deg som er sylfersk og for deg som er dreven i faget. Og når du kommer tilbake til campen, litt småsliten, er det bare å innta et av badekarene utendørs eller summe seg i en av de vedfyrte badstuene.

Les mer

De polerte svabergene fra istiden kombinert med barnålsstier rundt Canvas byr på det beste innen stisykling. Vi snakker verdensnivå!

I 12 år hadde Jan Fasting ansvar for sikkerheten og ruteopplegget for 71°Nord. På en tur i den forbindelse til Telemark møtte han grunneier Per Kveim, og slik startet eventyret om å lage et luksuriøst campinghotell.

Titusenvis av arbeidstimer senere fra Fasting selv strømmer gjestene til for å få en enestående, naturnær opplevelse.

Canvas ligger som en oase midt i Telemarks tilsynelatende ødemark, to kilometer fra nærmeste bilvei, og syv kilometer fra nærmeste bosetning. Avstanden til nærmeste sivilisasjon gjør dette til et sted for å nyte villmarken. Enten dere gjør det til fots, med en fiskestang og kano, eller aller helst med en stisykkel.

Ved første øyekast minner Canvas om en afrikansk safarilodge. 11 tradisjonelle kirgisiske yurter og spesialdesignede hustelt, laget i en slitesterk lerretsduk kalt “canvas”, ligger spredt rundt i landskapet. Små broer forbinder hotellet med stiene på hver side av denne lille øya, slik at utforskingen av omgivelsene kan starte rett fra teltkarmen.

For å få opp pulsen venter 100 kilometer med turstier. De polerte svabergene fra istiden, kombinert med barnålsstier rundt Canvas, byr på det beste innen stisykling. Vi snakker verdensnivå! Alt har naturen formet selv, med unntak av et par spektakulære hengebroer laget av Canvas selv som hjelper dere over ruvende juv.

For å utforske naturen velger de fleste å leie stisykler på campen, med nødvendig tilbehør, som hjelm. Men ingenting er i veien for å ta bena fatt også.

Vel hjemme på campen kan dere velge å slappe av i yurten på gode Hästens-senger foran egen vedovn, eller i de vedfyrte badstuene med kolleger. Kanskje frister en dusj under åpen himmel, et bad i et av de flere badekarene utendørs eller en dukkert i tjernet.

Gjerne akkompagnert av et glass vin eller en kald øl mens du venter på et kortreist måltid rundt campens langbord. Maten på Canvas er like smakfull og minneverdig som campen selv.

Utover kurs i stisykling skreddersyr også Canvas faglige arrangement for bedriftsgrupper sammen med Ærli.

Her kan dere for eksempel lære om campens intet-eksisterende infrastruktur, bygget på påler for å tas ned uten å etterlate seg langvarige spor i omgivelsene.

Campen er eksepsjonelt godt designet, for både samling og individuelle arbeidssesjoner.

Her kan dere finne fokus uten verken forstyrrelser eller forurensing, og fullt av naturlig inspirasjon.

Energien kommer fra solceller, propan og lampeolje. Elektrisitet er tilgjengelig for lading av mobile enheter.

Her skal dere nyte naturen, ikke utnytte den.

Ta kontakt

Laila Karlsen

+47 920 57 525 // laila@thevibe.no