Reiseleder
Kjell Arne Medhaug

Bli med Stavanger Aftenblad til Kina - med Shanghai, Xian og Beijing

Opplev Kina sammen med Kjell Arne Medhaug som har besøkt landet over 100 ganger og kjenner det svært godt!

Vi har vært heldige og fått med oss Kjell Arne Medhaug som reiseleder og kjentmann i Kina. Han har i mange år vært rektor på Karmøy Folkehøgskule og har de siste 20 årene hatt med seg over tre tusen nordmenn på tur til Kina. Kjell Arne tar oss med på innsiden av Kina og gir oss opplevelser ut over en vanlig turistreise! Vi starter turen i Shanghai. Verdensmetropolen er en symbiose av gammel kinesisk kultur og ultramoderne arkitektur med travle forretningsfolk. Med det lynraske toget «bullet train» forflytter vi oss til Xian og lar oss imponere av terrakottahæren til keiser Qin Shi Huangdi. Det er en nesten ufattelig opplevelse! I Beijing får vi oppleve klassiske minnesmerker som Den forbudte by, Den kinesiske mur og Sommerpalasset. Og vi får møte vanlige kinesere som tar imot oss på sitt gjestfrie vis og lar oss få del i hverdagslivet til vanlige mennesker i pulserende Beijing. Dette er en reise som er verdt å få med seg!

Avreisedato
23. apr. 2025

Hjemkomstdato
03. mai 2025

Antall dager
11

Pris fra
NOK 28 980,-

Les mer

Den kinesiske mur er et av høydepunktene under en reise til Kina - mektig og imponerende med sine over 8000 km fra havet i øst til regionen Xinjang i nordvest.

Program

Dag 1 - onsdag 23. april 2025

Avreise fra Sola med Lufthansa.

Turen til Kina går med Lufthansa via Frankfurt. Det blir avreise fra Stavanger kl. 13:00*. Vi ankommer Frankfurt kl. 14:55. Her får vi litt ventetid og flyr videre kl. 20:55. Så må vi belage oss på en natt på flyet. Vi regner med å få flymat inkludert. Men siden det skjer mye i flybransjen for tiden, må vi tar et forbehold om at dette plutselig kan endres før avreise.

* Flytidene kan endres og vi kommer tilbake til endelige tider i god tid før avreise.

Måltider inkludert: Mat på flyet

Les mer

Skyline i Shanghai med Shanghai Tower til høyre.

Dag 2 - torsdag 24. april 2025

Ankomst Shanghai. Overnatting og middag.

Vi lander i Shanghai kl. 14:50 lokal tid. Tidsforskjellen til Norge er minus 6 timer. Vår lokale guide står klar og tar oss til bussen som kjører oss til hotellet. Vi skal bo to netter på Lee Gardens Hotel som ligger sentralt plassert i Xuhui-distriktet. Vi sjekker inn og om kvelden samles vi til felles middag på hotellet.

Måltider inkludert: Middag

Les mer

Utsnitt fra gamlebyen i Shanghai.

Les mer

Motiv fra Yu Yuan Garden i Shanghai.

Dag 3 - fredag 25. april 2025

Hele dagen i Shanghai - med sightseeing.

I dag skal vi gjøre oss kjent med verdensmetropolen Shanghai. Vi starter i det moderne Pudong-distriktet – også kalt «Wall Street of China». Her finner vi det 492 meter høye Shanghai World Financial Tower. Vi skal naturligvis opp i tårnet for å oppleve den fantastiske utsikten utover byen, og under oss vil vi få se Huangpu-elven som deler byen i to og som er en viktig ferdselsåre både for mennesker og ikke minst all godstrafikk i dette enorme havneområdet. Etter lunsj skal vi besøke den berømte og vakre Yu Yuan-hagen som ble bygget i 1577 og hvor stilarten er hentet fra Ming og Qing-dynastiet. Det var finansministeren i Sichuan-provinsen under Ming-dynastiet, Pan Yunduan, som opprinnelig bygget hagen til sine gamle foreldre. I Shanghais gamleby får vi et godt tilbakeblikk på hvordan byen så ut i «gamle dager». Vi avslutter dagen med middag og deretter cruise på Huangpu-elven. Å se byen fra elven om kvelden er et imponerende skue av lys og silhuetter mot nattehimmelen!

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Vi skal reise med superraske «Bullet Train» fra Shanghai til Xian og videre til Beijing.

Les mer

Og vi skal vandre på bymuren i Xian, den er 13,6 km lang, med flere tårn som vist her.

Dag 4 - lørdag 26. april 2025

Togreise fra Shanghai til Xian.

I dag blir det en tidlig frokost før vi skal ta tog til spennende opplevelser i Xian. Vi skal ta hurtigtoget, kalt «bullet-train» som bruker ca 5 ½ time på 140 mil fra kysten og vestover inn mot hjertet av Kina. Xian betyr «Den vestlige fred» og har tidligere vært hovedstad i riket under flere dynastier. Byen er mest kjent for det 2200 år gamle gravvokteranlegget nær keiser Qin Shi Huangdis grav, med flere tusen terrakottasoldater. Toget går kl. 08:55 og skal være framme kl. 14:32. Det blir lunsj underveis, og vel framme skal vi besøke bymuren som ble bygget rundt det gamle Xian. Muren er inntil 12 m høy og 18 m bred. Det er en opplevelse å spasere - og få mulighet til å sykle - på muren som ble bygd mellom 1374 og 1378 med en samlet lengde på 13,6 km. Vi skal bo innenfor bymuren på Bell Tower Hotel. Om kvelden samles vi til en typisk og lokal «dumpling»-middag på hotellet.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Imponerende terakottafigurer i Xian.

Les mer

Man har gravd fram flere tusen terakottasoldater som disse.

Dag 5 - søndag 27. april 2025

Terakottahæren i Xian.

Vi bruker store deler dagen til å bli bedre kjent med den berømte terrakottahæren ca 40 km utenfor byen og som selvsagt står på Unesco sin verdensarv-liste. Vi skal også besøke et kunst- og håndverkssenter som lager store og små kopier av terrakottasoldatene. Selve terrakottahær-museet viser det mest fantastiske arkeologiske funnet i det 20. århundre, og er helt tilbake fra keiser Qin Shi Huang som levde for 2200 år siden. Han begynte allerede som 13-åring å forberede denne hæren som senere skulle forsvare hans grav. Han er også senere kjent som hele Kinas første keiser. Dagens lunsj blir på en restaurant nær museet, før vi reiser tilbake til vårt hotell i sentrum av Xian. Om kvelden får vi servert en 6 retters middag i vakre omgivelser, og fortsetter med å se et veldig fint og historisk Music og Danseshow fra Tang Dynastiet.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Det er både mennesker og hester i terakotta-hæren i Xian.

Les mer

I dag går turen til Beijing. Her fra Den himmelske fred plass med bilde av formann Mao.

Dag 6 - mandag 28. april 2025

Togreise fra Xian til Beijing.

I dag skal vi igjen ut på togskinnene. Kl. 10:09 går «bullet-train» til Beijing hvor vi forventer å være framme kl. 14:26, en tur på 120 mil og knappe 4 ½ time. Også i dag spiser vi lunsj på toget, og vår lokale guide i Beijing venter oss på Beijing West Railways Station. Herfra går turen til Jianguo Hotel. Vi har valgt et hotell som ikke er blant de billigste, men som har en sentral beliggenhet ved Beijings hovedgate ikke langt fra Den himmelske freds plass. Vi tenker at plassering av hotell er en viktig del av et vellykket opphold i Kinas hovedstad! Vi har en veldig flink skredder som vi har brukt i mange år, og som kommer til hotellet i dag. De som har lyst kan da bestille fine, skreddersydde klær etter ønske til en god pris. Om kvelden blir det felles middag og vi skal se et enestående akrobatikk-show som kan ta pusten fra hver og en!

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Den forbudte by - det gamle keiserpalasset i hjertet av Beijing.

Les mer

Sommerpalasset ligger et par mil nordvest for Den forbudte by og har vært i bruk siden 1100-tallet.

Dag 7 - tirsdag 29. april 2025

Hele dagen i Beijing - med besøk til 2 UNESCO-steder

Vi starter dagen i Beijing med å besøke den symbolske samlingsplassen Tian´anmen - Den himmelske freds plass - som formann Mao utvidet til verdens største åpne plass i 1951. Vi fortsetter med omvisning i Den forbudte by, keiserpalasset som ble bygget tidlig på 1400-tallet og var regjeringssete under Ming- og Qing-dynastiene fra år 1422. Mesterverket ble i 1987 satt på Unesco-listen over verdens kulturarv. I 1994 ble også Sommerpalasset satt på Unesco-listen. Sommerpalasset domineres av høyden «Langt liv» og «Kunmingsjøen» og utgjør et område på 2,9 km², hvorav tre fjerdedeler er vann. Under besøket her har vi lagt inn en liten båttur med en dragebåt. Om kvelden er det fritid og middag på egen hånd. Til alle måltider som ikke er inkludert i programmet, inviterer reiselederne de som har lyst til å spise samlet. For oss er det viktig at ingen skal føle på at de ikke har noen å gå ut sammen med!

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Vi forsøker å få til et besøk inne i Folkekongressen. Vårt eget storting blir lite sammenligning med den gigantiske salen. De fleste får aldri se den bortsett fra på fjernsyn.

Les mer

Vår reiseleder Kjell Arne Medhaug sammen med to hyggelige turdeltakere etter en deilig lunsj i utkanten av Beijing.

Dag 8 - onsdag 30. april 2025

Hele dagen i Beijing - med besøk i Folkekongressen

I dag prøver vi å komme inn i Folkekongressen. Vi vet ikke om vi kommer inn for slike tillatelser gis samme dag. Men vi har gode kontakter som prøver å ordne dette for oss. Det er spesielt å være inne i denne salen som man ellers bare ser på fjernsyn. Så blir det felles lunsj før vi tar en vandretur rundt et av verdens fineste kultur- og musikkhus som stod ferdig til de olympiske leker i 2008, og fortsetter med et besøk til Beijing Exibition Hall. Vi ser tiden litt an hvordan vi benytter ettermiddagen. I Beijing er det mange vakre parker som på denne tiden fremstår med fine blomster og trær. Det er en egen opplevelse å vandre i fred og ro midt i verdensbyen Beijing. Kvelden blir fri med middag på egen hånd eller sammen med reiselederne.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Matopplevelsene i Kina er kulinariske. Kan du ikke håndtere pinner, får du selvsagt kniv og gaffel.

Les mer

Fredelig dagligliv fra en kinesisk hverdag på gateplan.

Les mer

Mye forskjellig å smake på fra det kinesiske kjøkken.

Dag 9 - torsdag 1. mai 2025

Hele dagen i Beijing - program sammen med gode kinesiske venner.

I dag skal vi besøke et medisinsk senter hvor vi får orientering om Østens medisin kontra vår vestlige. Kanskje får vi også fotmassasje hvis noen ønsker det. Deretter gjør vi et kort besøk på et lokalt matmarked hvor befolkningen hver morgen går for å kjøpe friske matvarer. Kanskje vi også får et kort besøk i et privat hjem, før vi fortsetter på et nytt besøk for å få servert en nydelig, hjemmelaget lunsj med mange lokale retter, - med både varm og kald mat. Dette er et eksklusivt besøk hos gode venner som gjør dette spesielt for oss på grunn av langt og godt vennskap gjennom mange år! Virkelig en minnerik opplevelse! Også i kveld er det fritid og middag på egen hånd.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Den kinesiske mur strekker seg over 8000 km fra Kina-havet i øst til Xinjang-regionen i nordvest.

Les mer

Vakker solnedgang over «The Great Wall» som går så langt øyet kan se...

Dag 10 - fredag 2. mai 2025

Hele dagen i Beijing - Den kinesiske mur og avskjedsmiddag.

I dag besøker vi det siste av fire steder på Verdensarvlisten, Den Kinesiske Mur ved Badaling som ligger ca. 70 km nord-vest for Beijing. Den kinesiske mur er selve symbolet på Kinas 5000-årige sivilisasjon. Den er mektig og imponerende med sine over 8000 km fra Kina-havet til Xinjang-regionen i nordvest. Muren regnes som verdens største byggverk, og er et av høydepunktene på en Kina-reise. Å stå på denne historiske muren er en opplevelse for livet. Vi tar oss god tid til oppleve dette byggverket som på mange måter oppleves nesten uvirkelig. Vi vandrer på muren, tar bilder og får tid til å reflektere over uvennskap og behov for beskyttelse, den gang som nå... Dagens lunsj blir på en lokal restaurant før bussen tar oss tilbake til hotellet i Beijing. Selve bussturen går gjennom vakre landskapsområder rund Beijing. Tilbake på hotellet blir det litt tid til avslapping. Om kvelden skal ha en spennende middagsopplevelse – vi kan jo ikke forlate Kina uten å ha spist «Pekingand»! Pekingand er en klassisk kinesisk rett som består av helstekt and. Retten har røtter tilbake til Kina på 600 f.Kr. og var en favoritt hos keiserfamilien under Ming-dynastiet fra tidlig på 1400-tallet.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Vår reiseleder Kjell Arne Medhaug har hatt med seg over 100 grupper til Kina. Her en tidligere gruppe på Den kinesiske mur.

Les mer

Avskjedsmiddagen blir den berømte retten «Peking Duck». Den er klassisk, smakfull og tradisjonsrik.

Dag 11 - lørdag 3. mai 2025

Avreise fra Beijing og ankomst Sola om kvelden

Etter frokost blir det utsjekk fra hotellet og avreise til flyplassen for avreise med Lufthansa kl. 12:15. Vi ankommer Frankfurt kl. 19:00 om kvelden og flyr videre til Stavanger kl. 20:50 med ankomst Sola kl. 22:40*.

* Flytidene kan endres og vi kommer tilbake til endelige tider i god tid før avreise

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

På hjemvei med store opplevelser i hjerte og sinn...

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 28 980 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 4 850 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

  • Flyreise t/r Sola Shanghai/Beijing med Lufthansa
  • Overnatting i dobbeltrom på gode turisthoteller
  • Måltider, program og transport som oppgitt i dagsprogrammet
  • Turistvisum til Kina, verdi ca kr 1 500,-
  • Norsk reiseleder på hele turen
  • Rekkefølge på oppsatte programposter kan bli endret underveis dersom lokale forhold tilsier dette

Prisen inkluderer ikke

  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Alkoholholdig drikke til inkluderte måltider
  • Tips underveis anslått til USD 75,- per person

Prisen er basert på