Reiseleder
Mette Østerhus

Finnmarksløpet med Stavanger Aftenblad

Snøscootersafari på Finnmarksvidda og hundesledekjøring, - et friskt pust i hverdagen og en herlig opplevelse for livet.

Norge er et vakkert land å feriere i, og vi er velsignet med mye særdeles vakker natur. I Nord-Norge skjuler vintermørket natur- og kulturskatter på rekke og rad. Finnmarksvidda er et gedigent, vidstrakt og bølgende slettelandskap mellom Nordishavet og grenseområdene til Sverige og Finland! Hvert år arrangeres det berømte Finnmarksløpet hvor hundeførerne med sine hundespann kappes om å tilbakelegge 150 mil. Dette er sport, kultur og natur på øverste hylle. Vi er tilstede og får ta del i den magiske stemningen.

Til deg som har Stavanger Aftenblad abonnent og har A-fordelskortet har vi gleden av å tilby en populær tur til Finnmarksløpet.

Avreisedato
08. mar. 2024

Hjemkomstdato
11. mar. 2024

Antall dager
4

Pris fra
NOK 19 990,-

Les mer

Program

Dag 1 - Fredag 08. mars 2024

Sola - Alta

Avreise fra Stavanger Lufthavn, Sola med SAS kl. 09.35 via Oslo, med ankomst Alta kl. 13.40. Transfer til hotellet for innsjekk. Det blir tid til å ta seg en tur rundt i sentrum før vi samles til felles middag på en av Altas gode restauranter.

Finnmarksløpet ble første gang arrangert i 1981, da med tre spann på startstreken. Den gang var hundesporten et lite knippe for spesielt interesserte. I dag ser vi at hundesporten og løpet engasjerer tusenvis av mennesker. Fra 2009 har NRK hatt daglige sendinger og interessen blant det norske folk har eksplodert. I 2023 har løpet om lag 150 deltakere, fordelt på tre klasser. Klassene som deltar er; FL 1200 (14 spann) FL-600 (8-spann) FL junior (6-spann).

DERFOR ELSKER DE HUNDEKJØRING!
Finnmarksløpet – Europas lengste hundeløp utfordrer til å flytte grenser og yte sitt ytterste. Ikke bare må hundene og hundekjørerne være i toppform, hundene må ha tillit og hengivenhet til hundeføreren for å lykkes, det oppnår hundekjørerne gjennom å ta godt vare på hundene og sørge for oppmerksomhet, kos, mat og hvile under hele løpet. Ikke bare må hundekjøreren jobbe under løpet, men på sjekkpunktene må hundekjøreren sette hundene foran sin egen hvile. Et godt støtteapparat og godt innøvde rutiner er viktig for å lykkes. Man må ofre alt for å vinne Finnmarksløpet – derfor elsker de hundekjøring!

Måltider inkludert: Middag

Les mer

Starten av Finnmarksløpet i Alta sentrum

Les mer

Klar til å starte

Dag 2 - Lørdag 09. mars 2024

Finnmarksløpet – Europas lengste hundeløp - hundesledetur

Vi får med oss starten på lørdag fra kl.13.00. Klassene som starter er FL-600 (8-spann) og FL junior (6-spann) som foregår midt i Alta sentrum. Vi tar turen og ser på hundene og treffer hundeførerne før start. Harald Tunheim er en av de eldste som deltar og vi tar turen innom han for en prat.
Etter at de fleste er startet skal vi også prøve oss på hundesledetur. Vi kjører det lille stykke til Trasti & Trine, men først skal vi innta en god lunsj. Vi får en kort og presis opplæring i hvordan en kjører slede før vi går inn i hundegården. Her står mange glade Alaska huskyer og venter på oss. De har sine egne hus med navneskilt på. Vi får utdelt et kort med navnet på de hundene vi skal kjøre. Så er det bare å sette i gang. Seletøyet henger på sin rette plass og det er bare for oss å finne riktig hund. På denne måten gjør vi hundene klare, helt selv. Vi får er selvfølgelig hjelp, om vi ønsker det. Når alt er klart, vil hundene på tur.
Vi åpner porten og kjører ut i skogen, det blir stille og vi kan nyte de ivrige hundene, været og naturen vi kjører i skogen, i åpent landskap og langs Altaelva. To og to kjører sammen på en slede, vi stopper halvveis og bytter plass. Ved ankomst hundegården skal hundene tilbake til sine hus. Vi reiser tilbake til vårt hotell og samles for å ta turen til kveldens restaurant.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Foto: Joern Tomter / Nordnorge.com

Les mer

Årets gjeng fikk hilse på Harald Tunheim

Dag 3 - Søndag 10. mars 2024

Snøscootersafari på Finnmarksvidda

I dag skal vi oppleve Finnmarksvidda på scooter. Et «kick» som en bare må få med seg en gang i livet! Etter en kort busstur ankommer vi Sorrisniva hvor vi starter vår scootertur men først får vi tildelt scooterdress, hjelm, hansker og sko før vi får en gjennomgang av scooteren. Turen går først gjennom litt skog før vi kommer opp på vidda og til Jotka Fjellstue hvor det venter en herlig lunsj. Turen går tilbake samme vei og ved ankomst Sorrisniva blir det en omvisning i Ishotellet før vi inntar en kulinarisk matopplevelse på husets restaurant. Ankomst hotellet på kvelden.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj / Middag

Les mer

Snøscootertur til Jotka Fjellstue

Les mer

Vi inntar en herlig lunsj på Jotka Fjellstue

Les mer

Solnedgang over Finnmarksvidda

Les mer

Sorrisniva

Les mer

Vi avslutter med et nydelig måltid

Dag 4 - Mandag 11. mars 2024

Alta - Stavanger

Vi koser oss med en god frokost før vi til avtalt tid kjører til flyplassen. Avreise fra Alta med SAS kl. 14.10, via Oslo, med ankomst Stavanger Lufthavn, Sola kl. 18.15.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Nordlyskatedralen i Alta Foto: Konrad Konieczny / Nordnorge.com

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 19 990 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 2 400 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

 • Fly Stavanger - Alta - Stavanger
 • Inkludert 1 * 23kg innsjekket bagasje + 8kg håndbagasje
 • All transport i henhold til programmet
 • 3 overnattinger på Thon Hotel Alta med frokost
 • Middag på restaurant Stakeriet
 • Middag på restaurant Erica mat & vinbar
 • Middag på restaurant Sorrisniva
 • Lunsj Trasti og Trine
 • Lunsj Jotka Fjellstue
 • Hundesledetur
 • Snøscootertur på Finnmarksvidda
 • Alt nødvendig utstyr til hundeslede- og scootertur
 • Omvisning i Ishotellet i Sorrisniva
 • Reiseleder fra The Vibe

Prisen inkluderer ikke

 • Drikkevarer til inkluderte måltider
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Prisen er basert på