Reiseleder og foredragsholder
Eyvind Skeie

Reiseleder
Jon Espeland

Pilegrimsvandring i Frans av Assisis fotspor med Eyvind Skeie

Impulser og vandringer fra Firenze til Assisi

Velkommen til en tur med mange dimensjoner! I to dager skal vi besøke Firenze, renessansens hovedstad i Toscana. Vi skal bli kjent med byen og se noen av de rike kunstskattene og bygningene der, blant annet Uffizigalleriet og Museo San Marco. Det blir også anledning til å oppleve byen på egen hånd, eller sammen med reiselederne. Eyvind Skeie har vært i Firenze mange ganger, og vil hjelpe oss til å komme nærmere byens historie og renessansen. De neste fire dagene bruker vi til vandring på gamle veier som tar oss til Assisi, hvor vi møter fortellingen om Den hellige Frans, besøker katedralen med hans gravmonument og Giottos mektige fresker, som fremstiller helgenens liv. Etter besøket i Assisi drar vi til Siena, en av de vakreste byer i Toscana. Vi skal på byvandring, se katedralen og Lorenzettis fresker i rådhuset. Den siste dagen bruker vi i Volterra, som ligger i priovinsen Pisa.

Avreisedato
18. sep. 2023

Hjemkomstdato
28. sep. 2023

Antall dager
11

Pris fra
NOK 23 950,-

Les mer

Byen Assisi ligger vakkert til i landskapet i Toscana

Gjennom dagene får vi mange opplevelser og innspill som inspirerer oss til å forstå den spennende tiden som begynner med den hellige Frans på slutten av 1100-tallet og avslutter med kulminasjonen av renessansen, med navn som Botticelli, Brunelleschi, Donatello, Michelangelo, Da Vinci og flere.

Vi gjør oppmerksom på at de to reiselederne skal kvalitetssikre turen og dagsvandringene i mai måned. Det kan derfor bli endringer i programmet.

Program

Dag 1 - mandag 18. september 2023

SAS fra Olso til Firenze

Vi reiser fra Gardermoen med SAS kl. 0840* og ankommer flyplassen i Firenze kl. 11:45. Fra flyplassen blir det transport til hotellet. Vi legger til rette for lunsj og middag og starter turen med en orientering på hotellet og en vandring i nærområdet. Vi skal bo på Hotel Leonardo Da Vinci.

* Flytidene kan endres fram til avreise. Ta høyde for dette dersom du/dere selv planlegger tilslutning fra andre byer i Norge. Hvis du/dere ønsker tilbud på tilslutning fra oss, så skriv dette under «Kommentarer» på påmeldingsskjema.

Les mer

Verdensarvbyen Firenze med Gamlebyen, Palazzo Vecchio og Firenze Duomo

Les mer

Hellige Frans er ofte fremstilt med duer, et symbol på Den Hellige Ånd

Dag 2 - tirsdag 19. september 2023

Hele dagen i Firenze

Vi er i Firenze hele dagen, med guidet byvandring, besøk på Uffizigalleriet og Museo di San Marco. Her er Eyvind også godt kjent og tar oss sammen med guiden med på store opplevelser innenfor italiensk kunst og kultur. På hele turen vil reiselederne legge til rette for måltider og de som vil spiser sammen. Ingen skal trenge å være alene med mindre man ønsker det. Det rimeligste er å kjøpe måltidene underveis. Derfor vi kun inkludert avskjedsmiddag utover frokostene. Overnatting på Hotel Leonardo Da Vinci.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Firenze med kuppelen av Santa Maria del Fiore kirken i gamlebyen

Les mer

Statue av Leonardo Da Vinci i Firenze

Dag 3 - onsdag 20 september 2023

Flere opplevelser i Firenze

Også denne dagen blir vi i Firenze. Byen er så rik på bygninger og plasser, kirker og gallerier at til og med to dager er i minste laget. Noen vil følge reiselederne deler av dagen, mens andre foretrekker å gå alene. Her er det fritt fram, uansett er det mange fantastiske inntrykk å ta inn. Overnatting på Hotel Leonardo Da Vinci.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Landskapene i Toscana er inntagende og maleriske

Les mer

Vi skal vandre på Via Francigena mot Assisi

Dag 4 - 7, torsdag 21. - søndag 24. september 2023

Vi vandrer i Franz av Assisi sine spor og landskap

pilegrimsveien til Assisi. Dagsetappene er ikke helt klarlagt foreløpig, men vi vil gå omkring 10 - 12 kilometer hver dag, i variert terreng. Et viktig sted på denne vandringen er La Verna, som ligger sentralt i Toscana i fjellkjeden Appeninnene. Det var i La Verna at Den hellige Frans etter tradisjonen mottok stigmata, Kristi sårmerker. Vi besøker klosteranlegget i La Verna. Den siste vandringsdagen tar oss helt frem til Assisi. Dagsvandringene vil ellers på ulike måter være knyttet til Frans av Assisi sitt liv og hans betydning, både i middelalderen og i dag. Hvor kan vi bedre gjøre dette enn underveis i det landskapet som Den hellige Frans selv og hans etterfølgere, gråbrødrene, levde i? Vi ser frem til inspirerende dager! De tre første nettene bor vi på Hotel Tiferno i Città di Castello og siste natten bor vi på Hotel Cenacolo i Asissi.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

I La Verna-klosteret mottok Hellige Frans etter tradisjonen stigmata

Les mer

Middelalderbyen Assisi med St. Franz basilika i forgrunnen

Dag 8 - mandag 25. september 2023

Fra Assisi til Siena

Dagen begynner med en byvandring I Assisi og besøk i katedralen, Basilica de Francesco. Denne katedralen ble bygger bare få år etter at helgenen døde i året 1226 og er utsmykket av noen av datidens mest kjente kunstnere, som Cimabue, Simone Martini, Pietro Lorenzetti og Giotto di Bondone. Om ettermiddagen kjører vi til Siena, hvor vi får en fin kveld i et spennende bymiljø, hvor vi er innlosjert på Hotel Executive.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Vakre Siena med Domkirken og klokketårnet

Dag 9 - tirsdag 26. september 2023

Byvandring og fritid i Siena

Siena var en av de viktigste byer i middelalderens Europa og har i dag plass på UNESCOs verdensarvliste. I renessanse og høyrenessanse utviklet den sienesiske kunstretningen seg, noe som vi kan finne mange eksempler på i byens gallerier og kirker omkring i byen. Her er mye å oppdage, i fellesskap med andre! Overnatting på Hotel Executive.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Middelalderbyen Volterra har en vakker og pittoresk gamleby

Les mer

San Gimignano med Torre Grosso står på Unesco sin verdensarvliste

Dag 10 - onsdag 27. september 2023

Volterra og San Gimignano

Volterra er en gammel etruskisk by, kjent for utvinning av salt og alabast, som er et finkornet, gjennomskinnelig mineral, ofte anvendt til skulptur og dekorasjon. I San Gimignano blir vi minnet om striden mellom ghibellinerne og guelferne, hvor byer som Firenze og Siena også var delaktige. Dette var europeisk storpolitikk på 1200-tallet, og involverte også blant annet dikteren Dante Alighieri, som besøkte San Gimignano. For oss blir disse to byene en vakker rammer rundt vår siste dag underveis mellom steder og byer. Vi avslutter dagen med en felles avskjedsmiddag. Vi skal bo i Volterra på Allegro Hotel Nazionale.

Måltider inkludert: Frokost / Middag

Les mer

Motiv fra Via Francigena mot Assisi

Dag 11 - torsdag 28. september 2023

Retur til Oslo fra Firenze

Denne dagen returnerer vi fra flyplassen i Firenze med SAS via København til Oslo. Ankomst Gardermoen forventet kl. 16:35.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Vi takker for oss for denne gang og tar med oss impulser fra Den hellige Frans tilbake til hverdagen i Norge

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 23 950 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 6 950 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

  • Flyreise Oslo - Firenze tur/retur
  • Overnatting i dobbeltrom på hoteller i turistklasse
  • Program og transport som oppgitt i programmet
  • Daglig frokost og måltider som oppgitt i programmet
  • Lokale engelsktalende guider
  • Inngangsbilletter til aktuelle severdigheter
  • Norske reiseledere

Prisen inkluderer ikke

  • Drikke til inkluderte måltider utover frokost
  • Tips til lokale guider og sjåfører underveis, 55 Euro per deltager.

Prisen er basert på