Reiseleder
Torgeir Birkedal

Operafestspillene i Verona og vakre Gardasjøen med Stavanger Aftenblad

Å se «Aida» i Arena di Verona er magisk. - Innramming, stemning, musikk, sang og kulisser er i verdensklasse!

Vi flyr med direktefly t/r Sola og inviterer til spennende og gode dager i Italia. Høydepunktet er Guiseppe Verdis opera «Aida» i Arena di Verona, med stemning, musikk, sang og kulisser i verdensklasse. Vi skal bo tre netter på Hotel Verona, og får anledning til å gjøre oss godt kjent i denne byen som står på Unesco sin verdensarv-liste. I programmet blir også mulig å oppleve «Carmen» av Georges Bizet, og/eller ta en dagstur til Venezia. Den fjerde dagen drar vi til byen Desenzano ved Gardasjøen, hvor det blir tid til avkobling og nye opplevelser. Det blir også mulighet for kortere eller lengre turer, til lands og til vanns.

Avreisedato
16. aug. 2024

Hjemkomstdato
21. aug. 2024

Antall dager
6

Pris fra
NOK 16 890,-

Program Priser og betingelser Turen er fulltegnet
Italia, Verona, Opera

Dronefoto fra en forstilling i Arena di Verona (Foto: Ennevi. Courtesy of Fondazione Arena di Verona)

Program

Dag 1 - fredag 16. august 2024

Direktefly fra Sola til Bergamo

Vi flyr med Norwegian sitt direktefly fra Sola om formiddagen kl. 09:05* og ankommer flyplassen i Bergamo kl. 11:25. Her venter bussen som tar oss til Verona hvor vi skal bo tre netter. Men første stopp blir i Bergamo hvor vi tar en lunsj-pause, før vi fortsetter halvannen time mot øst. Vi har valgt å bo sentralt i Verona med fem minutters spasertur til Arena di Verona. Det er selvsagt dyrt å bo så sentralt, men vi synes opplevelsen og gangavstand til gamlebyen gir valuta for pengene. Vi sjekker inn på Hotel Verona og ser fram til spennende dager i en by som står på Unesco sin verdensarv-liste. Om kvelden legger reiseleder til rette for middag. Vi har ikke lagt inn felles lunsjer og middager på denne turen. Det blir alltid dyrere med forhåndsbestilte måltider enn å kjøpe dem direkte underveis. Men vi legger til rette for at alle som vil skal kunne spise samlet. Reiseleder organiserer dette og informerer fra dag til dag. Vi er opptatt av at turene skal være inkluderende og at de som reiser alene skal kjenne seg ivaretatt og verdsatt. Det er rikelig med restauranter i gangavstand fra hotellet.

* Flytidene kan endres og vi kommer tilbake til endelige tider i god tid før avreise. Hvis du/dere ønsker tilslutning fra andre byer i Norge, så skriv dette under «Kommentarer» nederst i påmeldingsskjema.

Les mer

Verona med den berømte romerske broen over elven

Les mer

Fra Aida på Arena di Verona. (Courtesy of Fondazione Arena di Verona)

Dag 2 - lørdag 17. august 2024

Hele dagen i Verona. Tilbud om operaen Carmen på Arena di Verona om kvelden.

Vi har hele dagen i Verona og starter dagen med en byvandring hvor vi gjør oss kjent i gamlebyen med sine sjarmerende gater og gamle bygninger, som også er rammen rundt Shakespeares Romeo og Julie. Midt i byen, på Piazza Bra, ligger det gamle romerske amfiteateret. Om Colosseum i Roma er imponerende, så er Arena di Verona det enda mer. Der Colosseum framstår som en ruin, er Arena di Verona praktisk talt intakt. Og det til tross for at det er 50 år eldre enn Colosseum! Det er en mektig og imponerende scene for operafestspillene som arrangeres hver sommer. I kveld er det operaen Carmen av Georges Bizet som spilles på areaen. Etter Aida er Carmen den mest etterspurte operaen i festivalen. Kryss av på påmeldingsskjemaet dersom du /dere ønsker å se Carmen. Det koster kr 2 350,- med gode nummererte sitteplasser. Vi har lagt inn operaforestillingen Carmen som ekstra, for at turen i utgangspunktet ikke skal bli for dyr.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Fra operaen Carmen på Arena di Verona. (Courtesy of Fondazione Arena di Verona)

Les mer

Arena di Verona ligger midt i byen og er et mektig monument fra romertiden

Les mer

Fra Aida på Arena di Verona (Courtesy of Fondazione Arena di Verona)

Dag 3 - søndag 18. august 2024

Verona. Valgfri tur til Venezia. Verona med operaen Aida på Arena di Verona om kvelden.

Vi har hele dagen til disposisjon i Verona. Det er fortsatt mye å se og gjøre i byen, men de som har lyst kan bli med på en tur til Venezia. Denne er ikke inkludert i prisen, men vi legger til rette med togbilletter og byvandring. Det tar ca 1 ½ time med toget, og vi ankommer stasjonen helt inne i Venezia by og vandrer sammen til den berømte Markus-plassen. De som ikke vil prioritere dette, vil ha en fin dag i Verona. I Venezia skal vi se Markus-plassen, med inngang til katedralen for de som vil, og vandre omkring og gjøre oss kjent med denne vakre og historisk så viktige byen. Om kvelden er det klart for Aida av komponisten Giuseppe Verdi, - en av verdens mest kjente og spilte operaer. Det er en gedigen opplevelse å se den på amfiteateret i Verona! På forhånd vil vi fortelle om bakgrunnen for Aida og gå gjennom hele librettoen, så vi skal være godt forberedt til kveldens forestilling. Handlingen foregår i det antikke Egypt, og er en unik kombinasjon av vakker musikk og sang og kulisser som man knapt kan forestille seg. Dette er en opplevelse på øverste hylle, og vi har gode nummererte billetter! Forestillingen starter kl. 21:00 , forhåpentligvis under en vakker stjernehimmel inn den svale natten. Etter forstillingen spaserer vi til vårt hotell i nabolaget.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

De som har lyst, kan bli med på en dagstur til Venezia.

Les mer

Desenzano er en pittoresk italiensk småby

Dag 4 - mandag 19. august 2024

Fra Verona til Desenzano

Etter frokost går turen til Desenzano ved Gardasjøen, en sjarmerende og pittoresk by med gode restauranter, hyggelige butikker og en tiltalende atmosfære. Kjøreturen er en liten time og Desenzano ligger sør ved Gardasjøen som strekker seg seks mil nordover inn mellom fjellene der Alpene stiger opp fra slettelandet. Byen blir vårt utgangspunkt for store opplevelser fram til onsdag. Vi skal bo to netter på Hotel Bonotto. Også her har vi valgt å bo sentralt i kort gangavstand til sentrum. De som har vært med oss før, har likt seg særdeles godt i Desenzano. Det er absolutt en innbydende og gjestfri by, - Italia på sitt beste! Framme i Desenzano gjør vi oss kjent i byen før vi sjekker inn på hotellet. I kveldingen inviterer reiseleder på en liten vandring på den vakre strandpromenaden som går langs Gardasjøen.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Gardasjøen er Italias største innsjø, over fem mil lang fra Po-sletten i sør til stupbratte fjellsider der den møter Alpene i nord. Rundt sjøen ligger mange idylliske landsbyer, noen på sletteland og noen som «biter» seg fast i fjellsidene

Les mer

Hva med et bad i Gardasjøen?

Dag 5 - tirsdag 20. august 2024

Fridag i Desenzano. Tilbud om båttur til Sirmione.

Dagen er i utgangspunktet satt av til egentid. Men etter frokost inviterer reiseleder på båttur til middelalderbyen Sirmione. Denne særegne byen er anlagt i tilknytning til det storslagne «Castello Scaligero» som den mektige Scala-familien bygde på 1300-tallet. Familien var lokalisert i Verona og regjerte over det som i dag er regionen Veneto. De bygde flere slott og festninger, og deriblant slottsfestningen i Sirmione som er meget godt bevart og vedlikeholdt. Men om man ikke har lyst til å gjøre annet enn å slappe av og nyte livet, så kan man det. Det er ikke langt fra hotellet til nærmeste badestrand og på hotellet er det et lite badebasseng og solstoler. Så her er det bare å nyte livet, enten man vil slappe av eller rusle rolig på italiensk vis og ta seg en kaffekopp eller en «gelato» på nærmeste iskrembar.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Sirmione ligger på en liten øy ytterst på en smal landtunge sør i Gardasjøen. Byen er ikonisk og kan nesten ikke beskrives. Den må bare oppleves! I forgrunnen «Castello Scaligero»

Les mer

Desenzano ligger ved bredden av Gardasjøen

Dag 6 - onsdag 21. august 2024

Fritid i Desenzano og hjemreise med direktefly fra Bergamo.

Etter frokost står formiddagen til fri disposisjon. Midt på dagen sjekker vi ut fra hotellet og går om bord i bussen som tar oss tilbake til Bergamo og direkteflyet til Sola som letter kl. 16:20*. Forventet ankomst til Sola er kl. 18:40.

* Flytidene kan endres og vi kommer tilbake til endelige tider i god tid før avreise. Hvis du/dere ønsker tilslutning fra andre byer i Norge, så skriv dette under «Kommentarer» nederst i påmeldingsskjema.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Etter givende dager går vi på vingene og flyr til hjemlige trakter

Tilleggspakker

Opera Carmen lørdag 17. august 2024

Frivillig forestilling på Arena di Verona

kr 2 350

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 16 890 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 3 750 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Turen er fulltegnet

Prisen inkluderer

  • Direktefly t/r Sola - Bergamo med Norwegian
  • Overnatting i dobbeltrom på gode turisthoteller med sentral beliggenhet
  • Nummererte billetter med god plassering til Aida på Arena di Verona
  • Måltider, program og transport som oppgitt i dagsprogrammet
  • Norsk reiseleder fra The Vibe

Prisen inkluderer ikke

  • Nummererte billetter til Carmen, bestilles separat (kr 2 350,-)
  • Reise- og avbestillingsforsikring
  • Tips underveis anslått til € 25,- per person

Prisen er basert på