Reiseleder
Øystein Sjølie

Reiseleder
Sigmund Nakkim

Operafestspillene i Verona og vakre Gardasjøen med Sjølie og Nakkim

Bli med oss til Desenzano og Verona hvor vi skal se operaen Aida på Arena di Verona!

Gardasjøen glitrer som en blå perle der Alpene møter Po-sletten i Nord-Italia. Sør ved sjøen ligger den vakre byen Desenzano som blir vårt utgangspunkt for store opplevelser. Vi skal først og fremst på opera i Arena di Verona og se berømte Aida på det storslåtte romerske amfiteateret. Fra Desenzano er det kort vei til den ikoniske middelalderbyen Sirmione på en halvøy i sjøen. Vi arrangerer utflukter lokalt, både til Sirmione og andre av de vakre småbyene rundt Gardasjøen. Vi skal også besøke det hengende klosteret «Madonna della Corona», ha lunsj med hjemmelaget kortreist mat og besøke en vingård. Siste dagen blir i kulturbyen Milano med imponerende arkitektur hvor vi bokstavelig talt vandrer i fotsporene til Leonardo da Vinci.

Avreisedato
11. jun. 2024

Hjemkomstdato
15. jun. 2024

Antall dager
5

Pris fra
NOK 16 980,-

Italia, Verona, Opera

Dronefoto fra en forstilling i Arena di Verona (Foto: Ennevi. Courtesy of Fondazione Arena di Verona)

Program

Dag 1, tirsdag 11. juni 2024

Fly fra Gardermoen til Milano, og videre til Desenzano

Vi flyr med SAS fra Gardermoen kl. 11:15* med et direktefly og lander i Milano kl. 13:55. Her venter bussen som skal kjøre oss til byen Desenzano ved Gardasjøen, knappe to timer mot øst. Vi sjekker inn på Hotel Enrichetta som ligger et par kilometer øst for sentrum. Selve byen Desenzano er sjarmerende og pittoresk, med gode restauranter, hyggelige butikker og en tiltalende atmosfære. Fra vårt hotell er det 30 minutter å gå til sentrum. Man går da på en vakker gangpromenade langs sjøen. Like nedenfor hotellet er den beste badestranden i Desenzano, og like utenfor hotellet går det busser til sentrum om man heller vil ta bussen dit. Desenzano blir vårt utgangspunkt for store opplevelser fram til fredag morgen.

* Vær oppmerksom på at flytidene kan endres før avreise. Ta høyde for dette ved evt. bestilling av innenlands tilslutninger i Norge.

Les mer

Gardasjøen er Italias største innsjø, over fem mil lang fra Po-sletten i sør til stupbratte fjellsider der den møter Alpene i nord. Rundt sjøen ligger mange idylliske landsbyer, noen på sletteland og noen som «biter» seg fast i fjellsidene

Les mer

Desenzano er en pittoresk italiensk småby

Dag 2, onsdag 12. juni 2024

Fridag i Desenzano med tilbud om båttur på Gardasjøen

Dagen er i utgangspunktet satt av til egentid. Her er det bare å nyte livet, enten man vil slappe av eller rusle rolig på italiensk vis og ta seg en kaffekopp eller en «gelato» på nærmeste iskrembar. Men har du lyst, så inviterer reiselederne på båttur til på Gardasjøen. Det ligger flere vakre småbyer som «perler på en snor». En av dem er middelalderbyen Sirmione, bare 7,5 km fra vårt hotell. Denne særegne byen er anlagt i tilknytning til det storslagne «Castello Scaligero» som den mektige Scala-familien bygde på 1300-tallet. Familien var lokalisert i Verona og regjerte over det som i dag er regionen Veneto. De bygde flere slott og festninger, og deriblant slottsfestningen i Sirmione som er meget godt bevart og vedlikeholdt. Vi har ikke lunsj og middag inkludert på turen, da det lønner seg å kjøpe begge deler lokalt. Reiselederne legger til rette og kommer med gode anbefalinger om spisesteder. Hotellet har et lite basseng og solterrasse på taket og det ligger 300 m fra sjøen. Det er flere restauranter i kort gangavstand.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Sirmione ligger på en liten øy ytterst på en smal landtunge sør i Gardasjøen. Byen er ikonisk og kan nesten ikke beskrives. Den må bare oppleves! I forgrunnen «Castello Scaligero»

Les mer

Madonna de la Corona "henger" i fjellsiden og er et imponerende skue

Dag 3, torsdag 13. juni 2024

Tur til Madonna della Corona, lokal lunsj og besøk på vingård

Vi tar oss god tid til frokosten, unngår stress og nyter gode opplevelser. I dag skal vi på en utflukt til det hengende klosteret «Madonna della Corona». Klosteret har en historie på over 1000 år og er bygget inn i en bratt fjellside 775 meter over dalen hvor elven Adige slynger seg sørover på sin vei mot Adriaterhavet. Klosteret er bygd i flere etapper på en fjellhylle hvor det skulle være komplett umulig å bygge noe som helst. Men her fortelles det at eremitt-munkene møtte Jomfru Maria og stedet ble et pilegrimsmål. I gamle dager måtte man klatre opp en bratt sti fra dalbunnen, men i dag er det laget en vei fra toppen av fjellet så vi kommer oss trygt ned og får en skjellsettende opplevelse «der ingen skulle tru at nokon kunne bu»! Regionen vi er i, Veneto, er også et fruktbart distrikt med mye matproduksjon. Denne utflukten inkluderer en spennende lunsj med kortreist, lokal mat fra det venetianske kjøkken. Videre går turen til en vingård hvor vi får informasjon om produksjonen og anledning til en smaksprøve. Om ettermiddagen returnerer vi igjen til hotellet vårt ved bredden av Italias største innsjø.

Måltider inkludert: Frokost / Lunsj

Les mer

Verona med den berømte romerske broen over elven

Les mer

Fra Aida på Arena di Verona. (Courtesy of Fondazione Arena di Verona)

Dag 4, fredag 14. september 2023

Til Verona og operaen Aida på Arena di Verona

I dag setter vi oss i bussen med kurs for Verona. Her starter vi med en byvandring hvor vi gjør oss kjent i gamlebyen med sine sjarmerende gater og gamle bygninger, og som er rammen rundt Shakespeares Romeo og Julie. Midt i byen, på Piazza Bra, ligger det gamle romerske amfiteateret. Om Colosseum i Roma er imponerende, så er Arena di Verona det enda mer. Der Colosseum framstår som en ruin, er Arena di Verona praktisk talt intakt. Og det til tross for at det er 50 år eldre enn Colosseum! Det er en mektig og imponerende scene for operafestspillene som arrangeres hver sommer. Vi sjekker inn på Hotel Verona som ligger i fem minutters gangavstand til arenaen. Om kvelden er det klart for Aida av komponisten Giuseppe Verdi, - en av verdens mest kjente og spilte operaer. Det er en gedigen opplevelse å se den på amfiteateret i Verona! Handlingen foregår i det antikke Egypt, og er en unik kombinasjon av vakker musikk og sang og kulisser som man knapt kan forestille seg. Dette er en opplevelse på øverste hylle, og vi har gode nummererte billetter! Forestillingen starter kl. 21:00 , forhåpentligvis under en vakker stjernehimmel inn i den svale natten. Etter forstillingen spaserer vi til vårt hotell i nabolaget.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Arena di Verona ligger midt i byen og er et mektig monument fra romertiden

Les mer

Fra Aida på Arena di Verona (Courtesy of Fondazione Arena di Verona)

Dag 5, lørdag 15. juni 2024

Sightseeing i Milano og retur til Norge

Fra Verona reiser vi i dag til Milano som er Italias nest største by med sine ca 1,3 millioner innbyggere. Nord-Italia, med Milano i spissen, er motoren i italiensk økonomi med høyere kjøpekraft og levestandard enn resten av landet. Milano er også senter for kunst- og motebransjen, og her levde Leonardo da Vinci viktige år av sitt liv. Vi får en guidet bytur og får mellom annet se den usedvanlig vakre katedralen i byens hjerte. Den kjente La Scala-operaen skal vi også få se, i alle fall fra utsiden. I Milano malte Leonardo da Vinci det berømte veggmaleriet «Nattverden» som vi skal se i klosteret Santa Maria delle Grazie. Vi legger til rette for egentid med lunsjpause sentralt i byen. Fra sentrum er det en times kjøring til flyplassen hvor vi må være ute i god tid for vårt SAS-fly kl. 18:35. Hjemturen går via København og vi er framme på Gardermoen ti minutter over midnatt.

Måltider inkludert: Frokost

Les mer

Milano med den vakre katedralen på Piazza del Duomo

Les mer

Statue av Leonardo da Vinci i Milano

Priser og betingelser

Pris fra: NOK 16 980 ,-

per person i dobbeltrom

Enkeltromstillegg: NOK 3 825 ,-

Tillegg for enkeltrom under hele oppholdet.

Prisen inkluderer

 • Fly Oslo - Milano t/r med SAS
 • Overnatting i dobbeltrom på gode 1. klasses hoteller ved Gardasjøen og i Verona
 • Daglig frokost
 • Plassbilletter med god plassering på operaen Aida på Arena di Verona
 • Utflukter, busstransport og inngangsbilletter som oppgitt i dagsprogrammet
 • Norske reiseledere med på hele turen

Prisen inkluderer ikke

 • Enkeltrom, se eget pristillegg for dette
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Tips til lokale guider og sjåfører (beregnet til 20 euro pr. person)

Prisen er basert på

 • Gjeldende vilkår for The Vibe AS
 • Vi har begrenset antall plasser på turen. Turen fylles opp fortløpende. Vi tar forbehold om programendringer og at det melder seg nok deltakere til å gjennomføre turen.